Viņš mani aicina uz nūdistu pludmali! Ko nu? (67)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lindsey Parnaby / AFP

... Atteikt nevēlies, lai viņš nepārprot un neuztver tevi par konservatīvu personību, bet turp doties ar paceltu galvu arī nespēj. Kā sevi pareizi noskaņot un ļauties šim piedzīvojumam? Kādi noteikumi un ētikas normas valda šajā dabas bērnu pludmales zonā?

Ja tavs draugs pats nav pārliecināts nūdisma kustības piekritējs, viņa piedāvājums šodien doties uz nūdistu pludmales zonu, visticamāk, būs aicinājums ļauties kam mazliet neprātīgam un jaunam! Tieši tāpēc tev arī jāmēģina sevi noskaņot līdzīgi - tev nav jātop par nūdisti, jūs turp dosieties pamēģināt, kā tas ir, kad ir iespēja visu savu ķermeni iesauļot bez peldkostīma.

Ja tomēr nezini, kā jutīsies šajā pludmalē, tu vari divvientulību pārlikt uz citu dienu, bet pirms tam uz turieni aizšmaukt ar kādu labu draudzeni vai māsu. Tas būs sava veida izlūkgājiens, lai jau randiņā justos pārliecinātāka. Šādi tu vari arī iepriekš noskatīt sauļošanās vietas, kuras varēsi ieteikt jūsu dienai pludmalē.

Tālāk atspoguļosim pludmales noteikumus, lai, arī tu pati vari ierosināt savam draugam doties pasauļoties uz nūdistu pludmali.

Kas būtu jāņem vērā, uz nūdistu pludmali dodoties pirmoreiz? (Info no http://nudistiem.wordpress.com)

  • Nav nepieciešams kādu nūdistu pazīt, lai «drīkstētu» ierasties pliko pludmalē. Nūdistu pludmale ir tāda pati pludmale ka citas. Taisnība, tur ir cilvēki, kas ir savstarpēji pazīstami un tiekas noteiktā zonā kopā, taču vienmēr ir pietiekami brīvas vietas, kur netraucēts un nevienu netraucējot vari nolikt savu dvielīti.
  • Sezonas sākums būtu labākais laiks, kad pievienoties kailsauļotājiem. Ja tomēr uz pludmali nenāc agrāk par jūliju, tad proti vismaz izturēties neuzbāzīgi, nevis kā balts pelmenis apsēdies visu vidū melnās saulesbrillēs un nu aplūko visu pēc kārtas.
  • Ienākot nūdistu pludmales zonā, nav uzreiz jāizģērbjas…

    Kaut arī ir visas tiesības to darīt. Parasti tomēr izģērbjas tad, kad sameklē vietu un noliek savu dvielīti. Iespējams, izģērbšanās, ienākot nūdistu zonā, būtu pareizāka, taču mūsu pludmales nav privātas, tajās ir 10 m tauvas josla, kas pieder visiem. Līdz ar to nav iespējams pieprasīt, lai visi, kas šeit ienāk, būtu kaili.

  • Kailums nūdistu pludmalē ir dabiskais stāvoklis. Zināmā mērā nepieklājīgi ir atnākt uz nūdistu pludmali un tad nu vilkt vienas biksiņas nost, otras virsū, krūšturīti nost, tad rokas virsū krūtīm, rokas virsū kaunuma apvidum un vēl citādi māžoties divdesmit veidos. Nu nav tā pie mums pieņemts. Mēs esam brīvi cilvēki, kurus nemulsina kailums.
  • Kas attiecas uz to, vai jūs kailus aplūko, – jā, aplūko (kā jebkur citur), bet nedomājiet, ka tas nu nez ko nozīmē tiem, kas uzmet acis.
  • Ej sauļoties tur, kur visi sauļojas, nemeklē kādus krūmus vai nomaļu vietu (kāpas, iedobes). Kopējā barā vienmēr būs lielāka drošības sajūta nekā kādā nostūrī, jo, cik nu vispār ir dīvainu nūdistu pludmales apmeklētāju, tad tie tieši nomaļās vietās var parādīties. No otras puses, kopējā barā savu dvielīti neliec pārāk uzbāzīgi tuvu nevienam.

    Apgulies tādā virzienā, lai nebūtu visu laiku skatiens vērsts kādam citam tieši virsū.

  • Arī nūdistu pludmalē gadās, ka nāk tirgot saldējumu, kāds piedāvā masāžu, piedāvā taisīt mākslas foto, vēlas iepazīties. Šeit tas nav aizliegts, tāpat kā nekur citur. Tomēr, ja kaut ko no tā visa dara uzbāzīgi, kāds «vecais nūdists» var piesieties par nepiedienīgu uzvešanos.
  • Nūdistu pludmalē

    nav atļauts/pieņemts fotografēt un filmēt, arī dabas skatus ne.

    Ja kāds to tomēr dara, piemēram, ar telefonu, pastāv risks «atrauties».

  • Izturies normāli un brīvi. Pliko pludmalē pieņemts uzvesties tāpat kā jebkurā citā pludmalē. Sauļojies, peldies, atpūties.
  • Vīrietim – erekcija var gadīties, bet to publiski atrādīt nav pieņemts. Tāpēc ir iespēja apgulties uz vēdera.
  • Ja palūgsi kādam pieskatīt drēbes, kamēr ej peldēties, negaidi, ka tiešām pieskatīs vai tev uzticēsies. Ir zināmi gadījumi, kad vispirms kāds atnācējs lūdz pieskatīt drēbes, tad piedāvājas pats pieskatīt un ņem un aiziet ar visām drēbēm un mantām. Ja esi viens/a, paļaujies uz sevi un spējām novērtēt apkārtējos cilvēkus. Neņem uz pludmali neko lieku. Kopumā apzagšanas gadījumi ir ļoti reti, jo tomēr jau cilvēki skatās, lai nekas tāds nenotiktu.
Foto: Lindsey Parnaby / AFP

Zināšanai

Latvijā ir 5-6 vietas jūrmalā, kuras varētu dēvēt par nūdistu pludmalēm. Apmeklēt tās visas var pilnīgi par brīvu… Nē, tas nav nekāds joks, patiešām ir vietas pasaulē, kur jāpiemaksā par tādu luksusu kā iespēju nomest drēbes un būt tādam, kā no dabas nācis.

Plašākās nūdistu pludmales Latvijā ir pie Vecāķiem un Inčupes. Te nāk daudz cilvēku un aizņemtā teritorija ir gara, pārsniedzot kilometru un vairāk.

Vecāķos nūdistu pludmale radusies jau 1925. gadā, tomēr padomju laikā tā kā tāda nepastāvēja. Inčupe ir ievērojama ar to, ka tur kailsauļošanās bez lieka trokšņa tika praktizēta vēl padomju gados, kad tā arī bija nūdistu centrs.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu