Grāmatu jaunumi bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr vēl vasaras brīvlaiks rit pilnā sparā, laiks bērniem piedāvāt izlasīt ko brīvdienām piemērotu. Arī mazākie starp grāmatu jaunumiem atradīs ko sev tīkamu un noderīgu!

Pasaku lādes dārgumi

Atklāj brīnumaino pasaku pasauli, kas pilna burvestībām un piedzīvojumiem un stāsta par laimi mūža garumā, turklāt tas vēl nav viss! Dodies klejojumos pa mežu kopā ar Ansīti un Grietiņu, rāpies debesīs pa garo pupu līdzi veiklajam Džekam un griezies dejā vienā solī ar Pelnrušķīti! Zem dārgumu lādes glabājas astoņu populāru pasaku nedaudz senākas versijas, tajā skaitā arī Hansa Kristiana Andersena un brāļu Grimmu apdares. Šie aizraujošie, negaidītiem pavērsieniem bagātinātie stāsti patiks bērniem, savukārt pieaugušie ar interesi varēs salīdzināt pasaku sižetus. (EGMONT)

Stāsts par Trusīti Pēterīti

BEATRISE POTERE

Klasiskā angļu rakstnieces Beatrises Poteres pasaciņa par draiskulīgo Trusīti Pēterīti, kas ielavījies Makgregora kunga dārzā, ir sarakstīta jau 1902. gadā, bet vēl arvien priecē bērnus visā pasaulē. Šis nelielā formāta izdevums ar cietām lapām un brīnišķīgiem pašas autores zīmējumiem ir lieliski piemērots lasīšanai pirms gulētiešanas (un ne tikai) - ērts paņemšanai mazajās rociņās un izturīgs pat pēc daudzkārtējas šķirstīšanas. (ZVAIGZNE ABC)

Tā stunda ir situsi, Risto Reperi!

SINIKA NOPOLA, TĪNA NOPOLA

Risto Reperis ir zēns, kas dzīvo pie savas tantes Rimtas. Viņa mīļākā nodarbe ir bungošana. Kādam no nama iedzīvotājiem nepatīk Risto muzicēšana, un tas pa pasta lūku sāk piegādāt draudu vēstules. Bailīgā Rimtas tante ir gatava noticēt, ka zīmīšu autors ir Lindberga kungs, kas dzīvo apakšstāvā, bet Risto pamana kādu siluetu pazibam gar augšstāva logu.
Pēkšņi Risto un Rimtas dzīvē ierodas Tellerva un Anters – noslēpumaina mamma un viltīga izskata dēlēns. Vai viņiem ir kāda saistība ar minēto tēlu, kas lūr gar aizkaru malu? (ZVAIGZNE ABC)

Dzēš un glābj. Lidmašīnas.

Dastijs Migliņš – mazais lauku miglotājs – ir kļuvis par čempionu, uzvarot sacensībās «Spārni apkārt pasaulei». Diemžēl viņš nevar turpināt trenēties, jo ir bojāta ātrumkārba. Kāds negadījums viņu iepazīstina ar Virzuļsmailes gaisa spēku vienību, kas piedalās ugunsgrēku dzēšanā un glābšanas darbos. Varbūt ugunsdzēsēja arods varētu būt viņa jaunā nodarbe? Turklāt Prastienai, viņa dzimtajai pilsētiņai, ir nepieciešams otrs ugunsdzēsējs! Lasi un uzzini, vai Dastijs piepildīs savu jauno sapni! (EGMONT)

Lotas dienasgrāmata

ALISE PANTERMILLERE, DANIELA KOLA

«Esmu desmit gadus veca un diezgan normāla. Katrā ziņā daudz normālāka nekā mani vecāki un abi dumjie brāļi. Tāpēc nesaprotu, kāpēc tieši ar mani pēdējā laikā atgadās daudzas dīvainas lietas. Varbūt vainīga ir indiešu blokflauta, ko man uzdāvināja mamma?»
Tā par sevi saka Lota, kurai nav laika spēlēt flautu, jo viņa kaldina plānu, kā tikt pie kāda mājdzīvnieka, jo bruņurupucis Hesters viņai nešķiet īsts mājdzīvnieks, turklāt Lota domā, ka viņš jau sen ir miris. Lotai kopš bērnudārza laikiem ir labākā draudzene Šaiena. Viņām abām patīk vienas un tās pašas rotaļas, piemēram, bēres. Tad viņas iesaista Šaienas mazo māsiņu un ierok viņu smilšu kastē. Viņām šķiet jocīgas vienas un tās pašas lietas, piemēram, ja no mājas augšējā stāva tiek izsviests televizors. Bet pats galvenais – viņas mīl dzīvniekus! (ZVAIGZNE ABC)

Dzīvnieku stāsti

Patīkama atkalsatikšanās ar Disneja pasaku pasaules dzīvniekiem – briedēnu Bembiju, zilonēnu Dambo, lauvēnu Simbu, 101 draiskulīgu dalmācieti, skudru Fliku un daudziem citiem. Lasiet jaukos stāstus un priecājieties par skaistajām ilustrācijām! (EGMONT)


Bulta, Zvaigzne un Laī

IEVA MELGALVE

Ja tavs vārds spētu noteikt to, kas tu esi, kādu vārdu vēlētos tu? Ja bērni pieaugot varētu gan kļūt par pieaugušajiem, gan pārvērsties par laumām, kas būtu tu? Kastora plāni ir vienkārši: dabūt labu, stipru vārdu un kļūt par vienu no cilts medniekiem. Bet, kad viņa draudzene Pelle tiek izraidīta no cilts, Kastors atsakās pamest viņu vienu. Negaidīti abiem pievienojas arī cilts burves meita Nīna. Un sākas ceļojums... Ceļojums uz tālajām laumu zemēm, kurās valda burvju pasaules likumi. Ceļojums, kurā atklājas ne vien laumu, bet arī cilvēku glabātie noslēpumi. (ZVAIGZNE ABC)

Stāsti drosmīgajiem

Pasaku pasaule ir pilna burvestību! Vai esi gana drosmīgs, lai pievienotos Vinnijam Pūkam un viņa draugiem baisajā Helovīna naktī, izzinātu spocīgās gaismas noslēpumus kopā ar Metriņu un noskaidrotu, kas spokojas laumiņu koka namiņā? Turklāt braša sirds noderēs arī, lai kopā ar Maiku dotos uz skolu apgūt drošības mācību, kā arī no jauna sastaptos ar ļauno burvi, kas šķita uz visiem laikiem pazudusi no princeses Auroras dzīves! (EGMONT)


Mana laimīgā dzīve

RŪSE LĀGERKRANCA, ĒVA ERIKSONE

Rūse Lāgerkranca ir zviedru rakstniece, kas gandrīz 40 gadus raksta grāmatas bērniem. Viņas draudzene Ēva Ēriksone ir šo grāmatu ilustrāciju autore. Grāmatas galvenā varone ir maza meitenīte Dunne. Viņa sāk mācīties pirmajā klasē. Skolā Dunne iepazīstas ar Ellu Frīdu, kas kļūst par viņas labāko draudzeni. Bet, kā jau tas palaikam mēdz būt, arī Dunnes laimīgo dzīvi apēno dažas likstas. Vislielākā no tām – Ellas Frīdas ģimene pārceļas uz Noršēpingu, un Ella turpina mācības citā skolā. Taču Dunne spītīgi tic, ka labākā draudzene reiz atkal sēdēs solā viņai līdzās.

Lesija atgriežas mājās

ERIKS NAITS

Šo nu jau vairākām paaudzēm visā pasaulē labi zināmo romānu par suņa un zēna ciešo draudzību un sirsnīgo pieķeršanos britu rakstnieks Eriks Naits (1897–1943) sarakstīja 1940. gadā. Tas ieguva plašu popularitāti un lasītāju mīlestību un jau 1943. gadā piedzīvoja pirmo ekranizāciju. Romāna darbība norisinās Anglijā 20. gadsimta 30. gados, pasaules ekonomiskās krīzes laikā. Divpadsmitgadīgā Džo uzticamā pavadone Lesija ir godalgots suns. Taču, kad Džo tēvs zaudē darbu, ģimenei nākas Lesiju pārdot. Trīs reizes tā aizbēg no sava jaunā īpašnieka un pārnāk pie Džo, līdz tiek aizvesta uz nomaļu Skotijas reģionu – pārāk tālu, lai kāds suns spētu atgriezties Jorkšīrā vien pats saviem spēkiem. Bet Lesija nav kurš katrs suns... Lai atgrieztos pie sava saimnieka, drošsirdīgajai Lesijai jāpārvar daudz bīstamu šķēršļu gandrīz tūkstoš jūdžu garā ceļā. Taču viņu nespēj apturēt nekas… (ZVAIGZNE ABC)

Dārsija Bērdoka

LORA DOKRILA

Iepazīstieties ar Dārsiju Bērdoku, neparastu desmitgadīgu meiteni, kura nepavisam nevēlas kļūt vienpadsmit gadus veca un kurai ļoti patīk rakstīt. Par sevi Dārsija saka:
Mani sauc Dārsija. Es saskatu neparasto ikdienā neparasto un brīnumus pasaulē visapkārt. Šī ir mana pirmā grāmata. Kādu dienu to lasīs tādi cilvēki kā tu.

Šajā grāmatā tu uzzināsi:
* kā ar dažām konfektītēm nomierināt dusmozauru;
* ka bēgšana kopā ar ietiepīgu aitu noved pie nobrāztiem ceļgaliem;
* ka mazajiem brāļiem ļoti patīk, ja viņus saģērbj meiteņu drēbēs (nē, patiesībā nepatīk vis; viņiem patīk zombijčūskas).
Grāmatu papildina Dārsijas stāsti un zīmējumi. (ZVAIGZNE ABC)

Cilvēka ķermenis. Mans atlokāmais atlants

Es redzu plašo pasauli – bet kā darbojas manas acis? Kāpēc tad, kad esmu izsalcis, man kurkst vēders? Ko dara cilvēka sirds? Šis atlants ir ierosinošs anatomijas uzziņu krājums, kas bērniem palīdzēs izprast cilvēka organisma darbības pamatprincipus. Tajā sniegta aizraujoša informācija, kas bagātināta ar krāsainiem, detalizētiem attēliem. Grāmata ir papildināta ar sešiem atlokiem un vienu lielu izņemamu plakātu. Savu erudīciju lasītājs var pārbaudīt, izpildot vairākus mazus testus un atbildot uz jautājumiem grāmatas beigās. Šo patiesi izglītojošo izdevumu bērni var aizrautīgi lasīt un pētīt stundām ilgi! (EGMONT)

Sofija Pirmā. Princeses grāmata ar uzl. + DVD

Priecājies kopā ar Sofiju viņas piedzīvojumā, kļūstot par īstu princesi! Šajā karaliskajā komplektā iekļauts DVD, grāmata, uzlīmju loksnes un plakāts. Atver un ļaujies pasakas burvībai! (EGMONT)


Mācies zīmēt savvaļas dzīvniekus

Iepazīsti savvaļas dzīvniekus, atbildi uz jautājumiem, tad soli pa solim iemācies tos uzzīmēt. Pēc tam uzzīmēto notīri, lai vingrinātos atkal un atkal! (EGMONT)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu