Piecas oriģinālas idejas kāzām (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Konons

Augusts ir kāzu laiks, kad dāmas tērpjas kleitās un puiši – uzvalkos. Lai gan kāzu rituāli ir līdzīgi, nosvinēt divas vienādas kāzas nav iespējams – katrās no tām ir savas odziņas un knifi. Lūk, dažas oriģinālas idejas svētku spilgtināšanai.

Kāzu ceremonija baznīcas drupās

Kāzas sākas to ceremonijas vietā. Jau dažus gadus Latvijā ir atļauts par svētku oficiālas daļas vietu izraudzīties dažādas alternatīvas tradicionālajām baznīcām vai dzimtsarakstu nodaļām. Izrādās, ka tiešām lieliski un iespaidīgi iespējams izrotāt baznīcas drupas, kas sniedz svarīgajam momentam gan tik ļoti atbilstošo svinīgo auru, gan piešķir kāzām savdabīgumu. Tiesa, daža laba pāra pieredze liecina, ka drupu drošību nepieciešams pārbaudīt paša mācītāja klātbūtnē.

Viesu atbalsts svarīgākā brīža laikā

Foto: Linda Brīnums

Rituāls – ieiešana jaunā dzīves posmā

Foto: Billijs Locs

Atmiņai viesu radīta glezna

Nosvinēt lieliskas kāzas ir svarīgi, un tikpat svarīgi ir saglabāt par tām patīkamas atmiņas un mazus atgādinājumus. Tradicionālas kāzu viesu grāmatas vietā klātesošajiem var likt izpausties daudz interesantāka veidā. Var sekot piemēram, kad viesiem tiek izdalītas pastkartes, kas kopā veido vienu lielu zīmējumu, un likt pārzīmēt savu pastkarti kopējā gleznā. Šāda «viesu grāmata» pilnīgi noteikti ir daudz efektīvāka par klasiskajiem «daudz laimes» vēlējumiem.

Foto: Renārs Koris

Atrakcija – spalvas pa gaisu

Kāzas vienmēr ir asociējušās un, šķiet, vienmēr asociēsies ar balto krāsu kā kaut kā tīra un jauna sākumu. Baltais liek domāt par gaišumu un gaisīgumu, un kas vēl šajā pasaulē ir balts un gaisīgs? Spalvas! Ir pāris, kas savu kāzu svinību laikā izbaudījis atrakciju, kur liela nozīme ir gan gaisam, gan spalvām – spilvenu kaujas. Aktivitāte garantē labu garastāvokli un pacilātību gan skatītājiem, gan dalībniekiem. Vērts iekļaut programmā.

Foto: Jānis Konons

* Info no «Kāzu iedvesmas grāmatas».

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu