Rudens grāmatu jaunumi bērniem (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan skolas un bērnudārza aktīvais laiks jau sācies, grāmatas bērnus turpina priecēt tāpat kā vasaras sezonā. Aplūko, kas jauns un noderīgs jaunāko grāmatu klāstā!

Oza zemes burvis/ LAIMENS FRENKS BAUMS

Smaragda pilsētas burvi Ozu, drosmīgo meitenīti Dorotiju un viņas draugus – Putnubiedēkli, Dzelzs Malkascirtēju, un Bailīgo Lauvu – pazīst bērni visā pasaulē. Tomēr ne visi zina, ka lasītāju iemīļotos varoņus radījis Laimens Frenks Baums. Autors ir dzimis 1856. gadā Ņujorkā. Bauma māte bija tā, kas ieteica Laimenam publicēt brīnumainos stāstus. Viņa pirmā grāmata tika izdota 1899. gadā, bet gadu vēlāk nāca klajā «Oza zemes burvis». Grāmata bija tik populāra, ka lasītāji pieprasīja turpinājumus. Autors uzrakstīja vēl trīspadsmit grāmatas šajā sērijā. Arī slavenā amerikāņu muzikālā fantāzijas filma «Oza zemes burvis» (1939) ar Džūliju Gārlendu galvenajā lomā ir tapusi pēc Bauma pasakas motīviem. Kad spēcīga vētra – ciklons – sagriež virpulī un aiznes pa gaisu Dorotijas mājiņu, meitenīte un viņas sunītis Toto nonāk brīnumainajā Oza zemē. Te viņi satiek labās un ļaunās raganas, Putnubiedēkli, Dzelzs Malkascirtēju, Bailīgo Lauvu, Spārnotos Mērkaķus un citus brīnumzemes iemītniekus. Dorotija cer, ka Burvis Ozs Varenais un Briesmīgais palīdzēs viņai nokļūt mājās. Bet vispirms meitenītei jānokļūst pie Burvja... (Zvaigzne ABC)

Cik ir pulkstenis? Uzraksti, nodzēs, mācies!

Apgūsti pulksteni ar šo īpašo grāmatiņu, kurai pievienots flomāsters! Katrā atvērumā ir vērtīgi padomi, kā vieglāk un labāk noteikt laiku, turklāt varēsi iezīmēt pulksteņa rādītājus, pārvilkt pelēkajām līnijām ciparus un burtus un rakstīt tieši grāmatā. Ja kas nesanāk, notīri un ieraksti no jauna! Krāsainie attēli un aizraujošie uzdevumi rosinās un palīdzēs mācīties! (Egmont)


«AUŠAS un TIEPŠAS»/ Linda Šmite

Apgāds «Annele» laidis klajā Lindas Šmites grāmatu bērniem «AUŠAS un TIEPŠAS». Tā ir trešā autores grāmata, kura rakstīta tieši bērniem. «Vai vari nosaukt trīs lietas, kas nepieciešamas laimīgai dzīvei? Čiekurmeitiņa Trilla un citi draiskie brūnīši tās atklāj tad, kad aušojoties izripo no Zemes Zem Zilajām Debesīm un nonāk Zaļspīdā – svešzemē, kur plešas zaļas debesis, līst zaļš lietus, plūst lipīga Zaļupe un ietiepīgajiem iedzīvotājiem par visu svarīgāka šķiet dzīve uz zaļa zara. Kas notiks ar aušīgajiem brūnīšiem, ar viņu dzimtenes mīlestību tiepšu zemē, kur brūnie aušas padarīti zaļgani un gurdeni? Vai Trillas sirdsmīļajam kastaņzēnam Draišķim izdosies neiesakņoties auglīgajā Zaļspīdas zemē? Vai čiekurpuika Vējbiksis neizkaisīsies Zaļspīdas zaļajā vējā? Kas notiks ar ozolmeitas Skribastes pierē izaugušo zaļo ragu? Cik brūnīšu uzkāps uz lidojošās māllēpes lapas klāja un atgriezīsies mājās, un kuram nebūs lemts atgriezties dzimtenē?» Lindas Šmites aizraujošais un emocionāli piesātinātais stāsts ļauj izdzīvot Trillas satraukumu, greizsirdību, skumjas un priekpilnu izbrīnu, atklāt draudzības un mīlestības spēku, apjaust pamatvērtības, kas ļauj šajā pasaulē justies laimīgam, noderīgam un pašpietiekamam. («Annele»)


Robinsons Krūzo/ DANIELS DEFO

Kad kuģi jūrā negaidīti pārsteidz vētra, Robinsons Krūzo vienīgais paliek dzīvs. Izmests uz vientuļas salas, viņš uzbūvē sev mājokli, meklē pārtiku un iemācās izdzīvot neierastos apstākļos. Pēc ilgiem vientulības gadiem Krūzo atklāj, ka tomēr nav vienīgais uz šīs salas. Kas gan tur vēl ir apmeties? Un vai Krūzo kādreiz būs lemts atgriezties dzimtenē? Slavenā angļu rakstnieka D. Defo romāna adaptēts variants. Grāmata bagātīgi ilustrēta. (Zvaigzne ABC)


Vakara pasakas par zvēriņiem/ SŪZENA DEIVIDSONE, KEITIJA DEINSA

Vai cālītim patiešām krita uz galvas debesis?
Vai trīs sivēntiņi izmuka no lielā, dusmīgā vilka?
Kā trim āžiem izdevās pievārēt milzīgo trolli?
Kurš uzvarēja skriešanās sacīkstēs - zaķis vai bruņurupucis?
Par to visu un vēl daudziem citiem aizraujošiem iemīļoto varoņu piedzīvojumiem jūs varēsiet izlasīt šajā bagātīgi ilustrētajā grāmatā. (Zvaigzne ABC)

Maija un Mote/ ANTJE SCILLATA

«Viena par abām, abas par vienu!» – tā skan Hūfnāgeļu ģimenes dvīņumāsu svinīgais zvērests. Bet reizēm gadās, ka Maija ir dumja gorgonzolas nūdele (tā saka Mote), bet Mote – neuzticīga tomātmāsa (tā uzskata Maija). Zili brīnumi! Pēc vizināšanās ar veivbordu Mote ierodas mājās ar suni. Tas izskatās kā teļš, kurš iekritis matu augšanas līdzeklī, un ir nikns kā vesels sirseņu pūznis. Mote tik ļoti vēlas suni, bet Maijai ir paniskas bailes no šiem četrkājainajiem radījumiem, kuri visu apsiekalo. Turklāt viņai pietiek savu rūpju: lai tiktu uzņemta mūzikas grupā, viņai ir jānodzied dziesma. Bet kā lai to izdara, ja Maijai ir tik briesmīgs lampu drudzis, ka viņa nespēj no sevis izspiest pat ne skaņu? Aizraujoša lasāmviela gan nopietnām, gan mazliet draiskulīgām 8–10 gadus vecām meitenēm, kā arī visiem pārējiem, kas mīl dzīvniekus, sportu, mūziku u. c. (Zvaigzne ABC)

Lidvāvere un sikspārnis. Pasakas par putniem un dzīvniekiem/ LIDA PAKRASTE

Šī grāmata aicina tevi, lasītāj – mazais un lielais, neaizmirstamā pārgājienā. Caur mežu ejot, tu redzēsi lapsu un āpsi, sermuli un zebieksti. Ezera niedrēs pamanīsi gārņu pāri. Dzirdēsi, kā pie jūras sasaucas kaijas un trokšņo vārnas. Vērosi, kā irbes bērniņi spēlējas rudzu laukā, bet pūcēni – ozola dobumā. Vai vēlies saprast putnu un zvēru valodu? Nāc! Rotaļīgās pasakas un krāšņie zīmējumi ievedīs tevi pašā dabas noslēpuma viducī. (Zvaigzne ABC)

Lotas dienasgrāmata/ ALISE PANTERMILLERE, DANIELA KOLA

«Esmu desmit gadus veca un diezgan normāla. Katrā ziņā daudz normālāka nekā mani vecāki un abi dumjie brāļi. Tāpēc nesaprotu, kāpēc tieši ar mani pēdējā laikā atgadās daudzas dīvainas lietas. Varbūt vainīga ir indiešu blokflauta, ko man uzdāvināja mamma?»
Tā par sevi saka Lota, kurai nav laika spēlēt flautu, jo viņa kaldina plānu, kā tikt pie kāda mājdzīvnieka, jo bruņurupucis Hesters viņai nešķiet īsts mājdzīvnieks, turklāt Lota domā, ka viņš jau sen ir miris. Lotai kopš bērnudārza laikiem ir labākā draudzene Šaiena. Viņām abām patīk vienas un tās pašas rotaļas, piemēram, bēres. Tad viņas iesaista Šaienas mazo māsiņu un ierok viņu smilšu kastē. Viņām šķiet jocīgas vienas un tās pašas lietas, piemēram, ja no mājas augšējā stāva tiek izsviests televizors. Bet pats galvenais – viņas mīl dzīvniekus!
Dienasgrāmatā apkopotās Lotas katastrofas sagādās jums daudz jautru brīžu! (Zvaigzne ABC)

PASAKAS PAR LAUMIŅĀM

Šajā krāšņi ilustrētajā grāmatā tu iepazīsies ar dažādām laumiņām un fejām, kas rūpējas par puķēm, augiem un aizsargā dabu. Taču reizēm rāmajā laumiņu dzīvē atgadās pārpratumi un arī kādi jautri, aizraujoši notikumi. Ļaujies lasītpriekam! Un laumiņas aizvedīs Tevi savā noslēpumainajā pasaku valstībā. («Annele»)


Toma Geitsa lieliskā pasaule/ LIZA PĪČONE

Piektklasnieks Toms Geitss ir īsts meistars attaisnojumu izgudrošanā par neizpildītiem mājas darbiem: suņa uzbrukums, izlijis ūdens, vecākās māsas ļaundarības... Toma burtnīcas ir pilnas ar zīmējumiem un trakām idejām, kā arī viņa pacietīgā skolotāja Pilnumiņa kunga piezīmēm. Viņa aizraujošos stāstus par notikumiem mājās un skolā papildina jautri komiksi. Uzmanību! Nemēģiniet lasīt šo grāmatu publiskā vietā – būs skaļi jāķiķina un sirsnīgi jāsmejas! Jāpiebilst, ka grāmata būs noderīga arī vecākiem – kurš gan vēl pateiks, kādi viņi ir savu bērnu acīs! Un šis skats no malas var izrādīties visai noderīgs... Britu rakstniece Liza Pīčone par grāmatu «Toma Getsa lieliskā pasaule» saņēmusi vairākas prestižas balvas, arī Roalda Dāla Funny Prize. (Zvaigzne ABC)

MINECRAFT tagad arī latviešu valodā!

Lielākā bērnu un jauniešu izdevniecība Eiropā EGMONT piedzīvojusi fenomenālus panākumus, sadarbībā ar MOJANG, spēļu izveides studiju, izdodot MINECRAFT rokasgrāmatas. Šobrīd grāmatas tiek tulkotas 21 valodā, un to kopējā tirāža 24 valstīs pārsniedz 8,2 miljonus eksemplāru. Kopš pagājušā rudens, kad tika izdotas pirmās grāmatas, tās nav pametušas pārdotāko grāmatu TOP 10 Lielbritānijā.
Izdevniecība nupat laidusi klajā pirmo grāmatu latviešu valodā «MINECRAFT Rokasgrāmata iesācējiem». Rudenī tai sekos «MINECRAFT Sarkanakmens rokasgrāmata», nākamajā gadā plānots izdot vēl divas grāmatas. (Egmont)

Pļavas stāsti. Bitīte Maija

Bitīte Maija savas dienas pavada pļavā, un katra no tām ir dažādu piedzīvojumu pilna! Šajā stāstu krājumā uzzini, kā draugi aizstāvēja Maiju pret nejauko tiesnesi Vasku, kā Villijs tapa iesprostots pudelē, kā rotaļu lācis pārbiedēja pļavas iemītniekus un kā svešinieks, kuram ļoti garšoja sēnes, kļuva par draugu. (Egmont)


Vienkāršā matemātika. Uzraksti, nodzēs, mācies!

Apgūsti matemātikas pamatus ar šo īpašo grāmatiņu, kurai pievienots flomāsters! Katrā atvērumā ir aizraujoši uzdevumi un noderīgi padomi, kā saskaitīt un atņemt, turklāt varēsi pārvilkt pelēkās līnijas, rakstīt un zīmēt tieši grāmatā. Ja kas nesanāk, notīri un ieraksti no jauna! Košie attēli un viegli uztveramie piemēri rosinās un palīdzēs mācīties! (Egmont)


Skaitļi /Soli pa solim

Cik ir kaķēnu? Cik ir ābolu un cik – bumbu? Vai vardīšu ir tikpat, cik zemeņu? Vērojot attēlus un klausoties pieaugušo runā, mazulis soli pa solim apgūs jaunus vārdus un iepazīs pasauli. Šīs sērijas izdevumi ar košajiem attēliem un vienkāršajiem vārdiem veicinās mazulim nepieciešamo prasmju attīstību. (Zvaigzne ABC)


Vārdi/ Soli pa solim

Kas atrodas mājās, dārzā, pludmalē? Kuri dzīvnieki mīt savvaļā, kuri – lauku sētā? Kas brauc pa ceļu, bet kas peld ūdenī? Vērojot attēlus un klausoties pieaugušo runā, mazulis soli pa solim apgūs jaunus vārdus un iepazīs pasauli. Šīs sērijas izdevumi ar košajiem attēliem un vienkāršajiem vārdiem veicinās mazulim nepieciešamo prasmju attīstību. (Zvaigzne ABC)


Laukos/ Soli pa solim

Kas dzīvo lauku sētā? Kas aug dārzā? Kāda tehnika ir laukos? Kā saka dažādi mājdzīvnieki? Vērojot attēlus un klausoties pieaugušo runā, mazulis soli pa solim apgūs jaunus vārdus un iepazīs pasauli. Šīs sērijas izdevumi ar košajiem attēliem un vienkāršajiem vārdiem veicinās mazulim nepieciešamo prasmju attīstību.


Krāsas/ Soli pa solim

Kas ir sarkanā, dzeltenā vai zaļā krāsā? Kādā krāsā ir plūmes, bet kādā – ķirbis? Kuriem dzīvniekiem ir brūna spalva, bet kuriem – melna? Vērojot attēlus un klausoties pieaugušo runā, mazulis soli pa solim apgūs jaunus vārdus un iepazīs pasauli. Šīs sērijas izdevumi ar košajiem attēliem un vienkāršajiem vārdiem veicinās mazulim nepieciešamo prasmju attīstību.


Anabellas leļļu namiņš

Grāmatā ir mazs stāstiņš par lelli Anabellu un viņas trīs draudzenēm. Ja atver šīs grāmatas visas lapas un nostiprina vākus ar lentītēm, tad iegūst lielisku, telpisku rotaļu namiņu. Mēbeles, spogulis un citi sadzīves priekšmeti šajā namiņā ir gandrīz kā īsti! Ielikumā ir četras lellītes un vairāk nekā 50 no papīra izņemamas detaļas, kas noderēs ballītes sarīkošanai! (Zvaigzne ABC)


Mazās princeses viesības

Ikvienai mazajai princesei kopā ar draudzenēm patiks spēlēt karaliskās viesības, izmantojot šo burvīgo dāvanu. Tajā ir miniatūra tējas servīze ar 17 sastāvdaļām, 16 lappušu grāmatiņa ar gardu kēksiņu un cepumu pagatavošanas receptēm, kā arī skaisti ilustrēta 24 lappušu pasaka par Pelnrušķīti. (Zvaigzne ABC)


Mazais princis. Krāsojamā grāmata

Izmantojot gan grāmatā esošos paraugus, gan savu radošo iztēli, bērni varēs lappusi pa lappusei izdaiļot un padarīt krāšņāku mazā prinča pasauli. Krāsojamā grāmata ir jauks papildinājums grāmatai ar magnētiņiem par mazo princi. (Zvaigzne ABC)


Izkrāso manu pasauli! Vairāk nekā 60 krāsojamu lappušu un burvīgi uzdevumi.

Palīdzi Sniegbaltītei saskaitīt zvēriņus, sameklē Pelnrušķītes kurpīti, radi krāšņu diadēmu Aurorai... Šos un vēl citus aizraujošus darbiņus tev piedāvā iemīļotās princeses un mudina radoši aizpildīt ik lappusi šajā skaistajā grāmatā! (Egmont)

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu