Interjeru jāļauj izvēlēties pašiem skolniekiem – īpaši pusaudžiem (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolēna istabas jaunais iekārtojums būs daudz īpašāks un iepriecinošāks, ja vecāki dos iespēju skolēnam pašam iesaistīties un pieņemt lēmumus interjera izvēlē. Vēl pirms plānošanas ir jāieklausās jaunieša vēlmēs un idejās. Jācenšas radīt tādu interjeru, lai bērnam būtu ērti un patīkami pavadīt laiku savā istabā - mācīties un atpūsties.

«Pašlaik jauniešu vidū populārs ir lakoniskais interjers ar košiem akcentiem un detaļām. Lieliski, ja katrs skolēns pats izvēlas savai istabai vismaz kādu apdares materiālu, mēbeli vai dekoru. Taču, jo vienkāršāk, jo labāk, jo šāda pieeja telpā radīs brīvības izjūtu.

Vecāki iesaistās istabas interjera veidošanā, bet aizvien biežāk respektē savas atvases vēlmes.

Bērni novērtē šādu savstarpēju sadarbību, jo tā tomēr ir dzīves telpa bērnam vai pusaudzim ar savu priekšstatu par to, kas ir skaisti, noderīgi, stilīgi utt. Iespējams, jaunais cilvēks internetā ir vairāk par saviem vecākiem izpētījis interjera aktuālākās tendences. Ikdienā konsultējot, tā arī bieži notiek, ka pats jaunietis sarunājas ar mani par savas istabas izveidi, kopā šķirstām tapešu katalogus u.tml. Vienmēr priecājos, ja redzams, ka jaunais cilvēks arī pats kaut nedaudz piedalīsies remontdarbos kopā ar ģimeni, jo tā noteikti veidojas lielāka atbildības sajūta pret savu dzīves telpu, kā arī rodas jaunas prasmes,» vērtē veikalu tīkla K-rauta interjera dizaina konsultante Elīna Čaplinska.

Istabas krāsas toņa izvēle lai paliek skolnieka ziņā

«Visbiežāk grīdas segumus visā dzīvoklī klāj vienādus, tāpēc jaunietim, visticamāk, to nebūs iespējas izvēlēties. Bet ja, piemēram, grīdas apdarei ir izvēlēts lamināts vai parkets, to var papildināt ar mīksto paklāju. Bērniem būs iespēja izvēlēties to pēc savas gaumes, un paklājs reizē atsvaidzinās interjeru,» par novēroto stāsta veikalu tīkla K-rauta interjera dizaina konsultante Elīna Čaplinska.

Ja sienu apdares veidu labāk izvēlēties tomēr pieaugušajiem, tad krāsu toni, rakstu gan jāizvēlas tam, kurš istabā dzīvos.

Redzot skolnieka domas un idejas, aizraušanos ikdienā, var ieteikt, kā labāk saskaņot un sakombinēt apdares materiālus. Bieži vien bērni vēl nesaprot, ka rakstainas tapetes var būt pārāk raibas un mazai istabai nepiemērotas vai košā krāsa var nelabvēlīgi iedarboties uz redzi un pašsajūtu.
Konsultante Elīna Čaplinska stāsta, ka joprojām ir aktuāli telpu apdarei vienā istabā sakombinēt dažādas tapetes no vienas kolekcijas vai arī dažus kontrastējošus krāsu toņus. Pēdējā laikā ir arī palielinājies pieprasījums pēc fototapetēm. Jauniešu vidū tās ir populāras, jo dod iespēju uz vienas no sienām radīt skatu uz sapņu pludmali, ūdenskritumu vai lielpilsētu no putna lidojuma.

Jaunā dizaina lampas - interesants akcents skolēna istabā

Mēbelēm skolēna istabā jābūt ērtām, ergonomiskām, un tām interjerā jāizskatās harmoniski. Mēbeļu plašajā izvēlē noteikti izdosies atrast piemērotākās atbilstoši minētajiem kritērijiem. Dažreiz ģimenes mājas apstākļos pašas arī gatavo plauktus, kurus

var papildināt ar pītiem groziem vai kādām citām glabāšanas kastēm.

Darba galdu, protams, labāk ierīkot pie loga, kur krīt dabīgā gaisma. Ja tas nav iespējams, un galds ir novietots pie sienas bez loga, tad jāparūpējas par pietiekamu apgaismojuma daudzumu uz darba virsmas. Tagad ir pieejamas ļoti daudzveidīgas jauna dizaina lampas, kas noteikti piešķirs rozīnīti jebkuram skolēna vai jaunieša istabas interjeram. Mūsdienās gaismas ķermeņi ir ne tikai gaismas avots, bet reizē arī mākslas un interjera objekts.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu