«Enģeļi» sagādā prieku Jelgavas bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mācību gada sākumā uzņēmums Lyoness vēlējās sagādāt prieku 23 bērniem no Jelgavas bērnu sociālās aprūpes centra (turpmāk JBSAC), uzdāvinot mugursomas ar skolas piederumiem un dažādiem piedzīvojumiem bagātu dienu, kas norisinājās š.g. 15. septembrī. JBSAC dzīvo 67bērni, no kuriem 12 dzīvo JBSAC krīzes centrā, bet 55 JBSAC bērnu namā.Paradokss ir tas, ka tikai 3 no 55 bērniem ir bāreņi, pārējiem 52 ir vismaz viens no vecākiem, kas, tā vietā, lai rūpētos par saviem bērniem, ir izvēlējušies alkoholu, ubagošanu vai konfliktēšanu, kā dēļ tiem tiesības uz bērniem ir atņemtas.

Par bērnunama bērniem visi parasti atceras tikai Ziemassvētkos, bet pārējā laikā tiem ļoti trūkst uzmanības, tādēļ vēlējāmies uzdāvināt šiem bērniem izglītojošu, jautru un iespaidu pilnu dienu, kā arī skolai noderīgas lietas.

Lyoness ir pircēju apvienība, kuras dalībnieki iepērkas, ietaupa naudu un sniedz labumu citiem. LyonessChild & Family Foundation ir politiski neatkarīgs bezpeļņas fonds, kas dibināts 2008. gadā Šveicē. Šis labdarības fonds aktīvi iesaistās,atbalstot bērnus, pusaudžus un ģimenes visā pasaulē,jo īpaši izglītības jomā.

Viens no CFF atbalsta projektiem ir «Angel for a day», ko latviski varētu tulkot kā «Eņģelis dienai». Latvijā šāds projekts tika rīkots pirmo reizi.

Šā gada 15. Septembrī, «Angel for a day» sākās jau agri no rīta, kad bērni devās ceļā no Jelgavas uz lidostu «Rīga», kur tiem, gida vadībā, bija iespēja izstaigāt visu lidostas teritoriju, uzzināt tās vēsturi un uzkāpt uz paša lidlauka, vizinoties par to ar lidostas autobusu, kā arī redzēt lidmašīnas tuvumā paceļamies un nolaižamies. Pēc ekskursijas bērni pusdienoja lidostas restorānā «Pizza Bar», kur tie tika cienāti ar gardām picām.

Jautrā diena turpinājās ekskursijā pa Rīgas Zoodārzu, kas sagādāja bērniem īpašu prieku. Bērni varēja aplūkot un fotogrāfēt dažādos dzīvniekus, īpaši sajūsmā bija par «Tropu māju», kur siltajos baseinos gulšņāja draudīgie krokodili. Patika arī čūskas un tumšās «Tropu mājas» telpas, kur dzīvoja nakts dzīvnieki. Siltajā dienā veldzējāmies ar saldējumu un trakojām pa rotaļu laukumu. Zoodārza apmeklējuma beigās bērniem uzdāvinājām skolas somas un piederumus, kas būs labs ieguldījums mācību gada uzsākšanai un jācer, ka palīdzēs iegūt labākas atzīmes mācībās.

Pēc Zoodārza bērni devās vakariņās uz viesnīcas «Semarah Hotels Metropole» restorānu pašā Rīgas centrā. Šefpavārs bija parūpējies par ēdienkarti – kraukšķīgu vistiņu ar dārzeņu piedevām un desertā saldējums pēc katra izvēles, kas bērniem parasti garšo vislabāk. Bērni bija priecīgi par izklaidēm, ekskursijām visas dienas garumā un jaunajām skolas somām. Pat mājupceļā tie nebija saguruši, turpināja dziedāt līdzi telefonā skanošajām melodijām.

Mēs ar JBSAC bērniem jautro dienu pavadījām sadevušies rokās, jūtām ka viņi ilgojas pēc mīlestības, maiguma un draudzības. Šīs emocijas viņiem būtu jāsniedz krietni biežāk, nekā reizi gadā… Mēs ļoti priecājamies, ka varējām bērniem sagādāt prieka pilnu dienu, jo tie socializējās un komunicēja arī ar citiem cilvēkiem, ne tikai ar tiem, kuriem ikdienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu