Atdzimst visiem zināmās, bet piemirstās papīra lelles (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Claudia iepazīstina mūsdienu bērnus ar papīra lellēm - rotaļlietām, ar kurām bērnībā spēlējās viņu vecāki un pat vecvecāki. Leļļu kolekcija radīta, atjaunojot unikālus 1992. gadā tapušus leļļu un apģērbu zīmējumus.

Claudia papīra lelles stāsts sākās vairāk kā 20 gadus atpakaļ, kad Klaudijas vecmāmiņa savai meitai uzzīmēja papīra lelles. Tolaik viņa strādāja Rīgas modeļu namā, kur piedalījās modīgu apģērbu radīšanā visai plašajai Padomju savienībai. Meitailelles bija ļoti mīļas. Tomēr, ar laiku, parādoties citām interesēm, tās tika noglabātas atvilknē, līdz dienai, kad mazmeita tās atrada un atsāka spēlēties. Šogad pavasarī radās ideja zīmējumus atjaunot, lai radītu prieku arī citiem bērniem.

Ar devīzi - Spēlēsimies kopā!Claudia aicina spēlēties ar zīmētajām papīra lellēm gan bērnus, gan vecākus un vecvecākus. Lelles, rotaļājoties, attīstīta ne tikai bērnu fantāziju, gaumi, krāsu izjūtu un radošās spējas, bet arī veicina domāšanu un ģimenes kopā būšanu.

"Jau šobrīd saņemam milzīgi daudz pozitīvu emociju, laba vēlējumus un paldies vārdus no vecāka gada gājuma cilvēkiem, par to, ka viņu mazbērniem ir dota iespēja spēlēties ar papīra lellēm. Arī vecāki ir ļoti atsaucīgi un labprāt krāso un izgriež lelles kopā ar saviem bērniem t/p Alfa organizētajā darbnīcā», gandarījumu pauž zīmola Claudia attīstītāja Agnese Fūrmane.

Zīmola Claudia piedāvājumā ir 9 dažādas papīra lelles – Jānis, Liene, Raimonds, Agnese, Klaudija, Elīna, Pauls, Amēlija un Ieva. Katrā komplektā ietilpst divas lellītes un tērpu kolekcija, kuru bērns pēc savas gaumes un vēlmēm var izkrāsot, pēc tam izgriezt, tā radot sev brīnišķīgu, paša darinātu, dabisku rotaļlietu.

Vairāk ar Klaudiju un citām papīra lellēm var iepazīties virtuāli www.papiralelles.lv, savukārt klātienē tās var apskatīt un iegādāties t/p Alfa Biznesa eskalatora stendā 1. stāvā no 1. līdz 30. septembrim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu