Romantiskā lasāmviela dāmām - jaunumi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas jauns dāmu lasāmvielu grāmatu plauktiņā?

Ella Mārča Čeisa «Karalienes nerrs»

Krāšņs, aizraujošs vēsturiskais romāns par Stjuartu galma karaliskajām sazvērestībām un daiļo, neaizsargāto karalieni Anrietu Mariju. Ir 1629. gads. Karalis Čārlzs Pirmais un viņa sieva Anrieta Marija valda Anglijā tikai trešo gadu. Dzīvojot zemē, kas viņu ienīst franciskās izcelsmes un katoļticības dēļ, Anrieta Marija izmisīgi ilgojas pēc Francijas. Viņa pulcē ap sevi Karalisko dīvaiņu kolekciju, kurā ietilpst milzis, divi punduri, virves dejotāja, akrobāts un dzīvnieku dresētājs, kā arī Džefrijs, kuru necilā auguma dēļ iedēvē par lordu Minimusu un kura uzdevums galmā ir gādāt par karaliskām tenkām, izspiegojot savu karalieni. Pamazām Džefrija sirdī plaukst jūtas pret Anrietu Mariju, un tās tālu pārsniedz auguma ierobežojumus – viņš iemīl karalieni, kuru grasās iznīcināt... (Kontinents)

Rāni Manicka «Rīsumāte»

Rāni Manicka dzimusi un augusi Malaizijā, bet pārcēlusies uz dzīvi Lielbritānijā. Par savu pirmo romānu «Rīsumāte» rakstniece 2003. gadā saņēmusi Lielbritānijas Rakstnieku balvu. Četrpadsmit gadu vecumā Lakšmi jāpamet dzimtā Ceilona, jo viņu izdod par sievu pie veca un it kā bagāta vīra no Malaizijas. Cerības dzīvot pārpilnībā un bezrūpībā itin drīz tiek satriektas pīšļos, un Lakšmi ir spiesta nevis izbaudīt labklājību un laimi, bet cīnīties par eksistenci. Pašas nepiepildītās vēlmes viņa tiecas īstenot, nodrošinot savu bērnu labklājību. Rāni Manickas romānu «Rīsumāte» veido vairāku cilvēku stāsti par savas dzīves gājumu, kas kopā veido satriecošu laikmeta ainu, sniedzot brīnišķīgu iespēju uz eksotiskas dabas un atšķirīgas kultūras fona iepazīt veselas dzimtas likteni. Vēstījumā skan smiekli, zaudējuma sāpes, mīlestība un nodevība, izmantošana un pazemojumi, atzīšanās un piedošana. Spilgtajā tēlojumā ievijušies mīti un maģija, Austrumu folklora un simboli. (Zvaigzne ABC)

Debora Mogaha «Kliņģerīte»

Debora Mogaha ir britu rakstniece, kuras romāni kļuvuši par bestselleriem. Viņa ir veiksmīgi rakstījusi arī scenārijus filmām, adaptējot literārus darbus. «Vislabākā eksotiskā viesnīca «Kliņģerīte»» sākotnēji iznāca ar nosaukumu «These Foolish Things», taču pēc ekranizācijas kļuva slavena tieši ar filmas nosaukumu, ar kuru to šodien pazīst visā pasaulē. Kad pārgurušā ārsta Rāvi nejaukais sievastēvs kārtējo reizi ir izmests no veco ļaužu nama «par nepiedienīgu seksuālu uzmācību», Rāvi vienīgo reizi mūžā pažēlojas uzņēmīgajam biznesmenim brālēnam Sonijam no Bengalūras. Vīru slepenajā sarunā dzimst brīnišķīga ideja: «Vislabākā eksotiskā viesnīca KLIŅĢERĪTE»... Sapņojot par laisku dzīvi, siltu sauli un džinu ar mango sulu, grupiņa pensionāru, iekārdināti ar vilinošo reklāmu par atjaunoto grezno viesnīcu, pamet Angliju, lai sāktu jaunu dzīvi Indijā. Lai gan «jaunā dzīve» nav tāda, kā cerēts, – iztrūkst apsolītās greznības – tā piedāvā aizraujošus piedzīvojumus eksotiski skaistajā zemē un pat negaidītu mīlestību. (Zvaigzne ABC)

Pīters Meils «Labu apetīti! Ceļojums pa Franciju ar nazi, dakšiņu un korķviļķi»

Starptautisku slavu Pīteram Meilam atnesa autobiogrāfiskais romāns «Gads Provansā», taču lasītāju atzinību guvuši arī citi darbi, kuros rakstnieks ar lielu aizrautību stāsta par savu iemīļoto Franciju. Dzīves sākumposmu Pīters Meils aizvadīja pēckara Anglijas «gastronomiskajā pirmatnībā», kad dažādas delikateses bija retums. Deviņpadsmit gadu vecumā aizbraucis komandējumā uz Parīzi, viņš uz visu mūžu iemīlēja frančus un viņu kaislīgās attiecības ar ēdienu un vīniem. Šajā grāmatā Pīters Meils iepazīstina lasītāju ar franču kulinārijas kalendāru, ļaujot izjust tā tradīciju, svētku un gadatirgu neatkārtojamo gaisotni un garšu bagātību. Livaro autors izbauda izcilu sieru aromātu un vēro gadskārtējās siera ēšanas sacensības; Martiņīlebēnā mācās pareizi ēst gliemežus, bet Vitelā kļūst par pirmo angli, kas tiek uzņemts vietējā varžēdāju brālībā. Pīters Meils spilgti apraksta to pārsteidzošo entuziasmu, ar kādu franči organizē un apmeklē pat pašus dīvainākos pasākumus, kuru mērķis ir pārvērst ēšanu un dzeršanu par svētkiem. (Zvaigzne ABC)

Džeina Kostello «Pamodini mani ar skūpstu»

Spirdzinošs humors, neparedzami sižeta pavērsieni un kolorīti galveno varoņu tēli ir Džeinas Kostello romānu vizītkarte. Jaunajai uzņēmējai Ebijai Rodžersai veselīgs dzīvesveids nozīmē – brokastīs divu bulciņu vietā apēst tikai vienu un sīknaudu iespējami ātri iemainīt pret našķiem. Darījumu sievietes ikdiena ir tik trauksmaina! Ebijas uzņēmums gūst panākumus ar tādu pašu ātrumu, kā viņa zaudē vidukli. Kaut kas ir jādara! Katra apņemšanās sākt jaunu dzīvi ieved Ebiju arvien neparedzamās un mulsinošās situācijās... Lai noturētos virs ūdens, ar saldumiem būs par maz.(Kontinents)

Lūsija Dilana «Trešais nav lieks»

Aizraujošs, mūsdienīgs Lielbritānijas sieviešu romāns par mīlestību, sirds ilgošanos un patiesas draudzības spēku. Reičela piedzīvo katastrofālu gadu. Negaidīti sarāvusi gan darba, gan romantiskās attiecības, viņa uzzina, ka ir zaudējusi arī savu krustmāti. Situāciju negaidīti atrisina Reičelai atstātais testaments. Bezrūpīgajai pilsētas baudītājai Reičelai ir novēlēts krustmātes «Četru ozolu» īpašums, kurā ietilpst arī suņu patversme un… viens sarkasma pilns lauku vetārsts. Ja jums vēl nav suņa, tad pēc šīs grāmatas izlasīšanas jums ir visas izredzes tikt pie četrkājainā drauga. Bestselleru autore Lūsija Dilana par šo romānu ir saņēmusi Romantiskās literatūras rakstnieku Gada romāna balvu. Neatvairāms romāns par sievietēm, vīriešiem un viņu suņiem. (Kontinents)

Džūda Devero «Mēnessgaismas simfonija»

Pilsētas turīgākās ģimenes mantinieks Kārters Trīborns paziņo Sofijai, ka viņa ir tikai vienas vasaras romāns, nevis cienījama līgava. Kaislīgā māksliniece impulsīvi nozog dzimtas dārgumu – senu slepenu recepšu grāmatu, bez kuras Treeborne Foods biznesa impērija ir nopietni apdraudēta, – un pamet pilsētu uz visiem laikiem. Cerībā sajaukt pēdas sieviete bēg uz vietu, kur viņu neviens nepazītu – Edilīnu, lai klusībā un nošķirtībā sadziedētu dvēselē cirstās rētas. Sofija bija cerējusi uz mieru un klusumu... Devero ir meistarīga stāstniece, viņas grāmatas vienmēr ir apburošas, pilnas mīlestības un satraucošu piedzīvojumu. (Kontinents)

Džefrijs Ārčers «Bīstamie sakari»

Bīstamie sakari sniegs atbildes uz jautājumiem par divu ģimeņu likteņiem. Romānu Atbildi zina tikai laiks un Ar svešu vārdu varoņu piedzīvojumi savijas ievelkošā tīklā, no kura vienīgā izeja rodama grāmatas pēdējās lappusēs. Autora darbi ir tulkoti 38 valodās un izdoti 98 pasaules valstīs. Karsti gaidītās jaunās Kliftona hronikas grāmatas lappusēs iesoļo Kliftonu ģimenes jaunā paaudze. Pēc tam, kad Sebastjans tiek atstādināts no mācībām skolā, viņš nevilšus tiek iejaukts starptautiska mēroga krāpšanā, kas saistīta ar Rodēna statuju Domātājs. Vai Sebastjans kļūs par miljonāru, vai viņa dzīvībai draud briesmas? Rakstnieka talants ir milzīga un arī neparasta dāvana. Tas nav nekas tāds, ko iespējams iemācīties vai iemantot… (Kontinents)

Helēna Fīldinga «Bridžita Džounsa: kā traka pēc viņa»

Mēdz sacīt, ka gadi iet, bet cilvēki nemainās. Bridžita turpina rakstīt dienasgrāmatu, iepriecinot miljoniem sieviešu visā pasaulē. Viņa audzina bērnus, apgūst sociālās tehnoloģijas un iet uz randiņiem. Bridžitas sirdsāķītis ir krietni jaunāks par viņu, un nav skaidrs, vai tas ir pieņemami… Taču mulsinošas situācijas vienmēr bijušas un ir īsti Džounsas garā. Labi komisko romānu rakstnieki ir reti sastopami. Helēna Fīldinga pārspēj visas cerības. Autore liek pasaulei smieties skaļā balsī. Divi pirmie romāni par Bridžitu Džounsu ir izdoti jau 40 valstīs un pārdoti vairāk nekā 15 miljonos eksemplāru. (Kontinents)

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu