Skaties, kādas mežģīnes spēj radīt smagā metāla mūzikas piekritējs! (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Mencendorfa namā var aplūkot igauņa Riho Tomras adīto mežģīņu izstāde «No diega līdz mākslai», kas veltīta vācu mežģīņu adīšanas vecmeistara Herberta Riharda Nīblinga 110.jubilejai. Tomram patīk roks un smagais metāls. 2000.gadā viņš izveidoja savu aģentūru «Metal Travel Agency». Neticami, bet šim vīrietim tik ļoti padodas smalka tamborēšana...

Tomra dzimis 1963.gada 13.novembrī Rakverē. Kad Tomra vēl bija bērns, viņa ģimene pārcēlās uz Tallinu, kur viņš pabeidza 1.vidusskolu, tagadējo Gustava Ādolfa ģimnāziju. Pēc tam pāris gadus mācījies Tallinas Politehniskajā institūtā. Mācības pārtrauca viņa divus gadus ilgais militārais dienests, pēc kura Tomra zaudēja interesi par šīm studijām un kļuva par tālbraucēju šoferi. Kopš 1996.gada viņš vada savu starpvalstu transporta uzņēmumu.

Tomru vienmēr interesējusi mūzika. Viņš ir dziedājis vairākos Igaunijas koros un kā Eiropas Kora akadēmijas biedrs uzstājies uz dažādām Eiropas skatuvēm, piemēram, Berlīnes Filharmonijā, Frankfurtes Vecajā operā, Lucernas koncertzālē, Luksemburgas filharmonijā, Brēmenē u.c.

Tomram patīk roks un smagais metāls. 2000.gadā viņš izveidoja savu aģentūru «Metal Travel Agency», kas interesentiem nodrošina transportu uz roka festivāliem un koncertiem Eiropā. Pēc viņa iniciatīvas Tallinā atvērti roka klubi «Tapper» un «Hades».

Adīt Tomra iemācījās pusaudža gados no savas vecmāmiņas. Pašam par pārsteigumu, mēģinājumi adīt bijuši veiksmīgi. Kopš tā laika adīšana kļuvusi par viņa vaļasprieku. Adīšana ir ļoti darbietilpīga un laikietilpīga, tāpēc Tomra savu izstādi gatavojis vairākus gadus. Viņu iedvesmojuši ir vācu mežģīņu adītāja Herberta Riharda Nīblinga mežģīņuraksti, kas redzēti vien drukātā veidā.

Tomras adītās mežģīnes Mencendorfa namā būs skatāmas līdz 12.oktobrim.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu