Šodien Latvijā tiek atzīmēta Starptautiskā Putras diena (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, Starptautiskajā Putras dienā, Latvijas skolās sākas Vislatvijas putras programma, kurā 5.-8. klašu skolēni izaicinās Latvijas labākos pavārus #PUTRINGĀ un radīs jaunas putras ēšanas un gatavošanas tradīcijas. Šobrīd #Putringā savu dalību jau pieteikušas vairāk nekā 100 skolas, bet Putras programmā kopumā - vairāk nekā 250 skolas.

10.oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā Putras diena. Par godu tai no šīs nedēļas atklāts Putras mēnesis Latvijā, kura laikā līdz pat oktobra beigām plānotas dažādas putras tradīcijām veltītas aktivitātes. Šogad putras diena un mēnesis ir veltīts jaunu putras gatavošanas un ēšanas tradīciju radīšanai Latvijā, kā arī plānots īpaši izcelt putras vēsturisko zīmolu «Herkuless», kam šogad tiks svinēti 60 gadi.

1.-4. klašu skolēni veidos dāvanu putrai. Putras programma skolās ir veltīta bērnu izglītošanai par putru veselīgumu, aicinot skolēnus un vecākus izvēlēties veselīgu maltīti. Programmas ietvaros skolās notiks Putras stundas, kā arī graudaugu tēmai veltīti dažādi konkursi.

Putras programmas iniciatori ir AS «Rīgas Dzirnavnieks» sadarbībā ar Veselības ministriju, Valsts izglītības satura centru (VISC) un Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Tās mērķis ir popularizēt putras kā mūsdienīgu ēdienu un radīt jaunas putras ēšanas tradīcijas.

Par godu Putras dienai oktobrī AS «Rīgas Dzirnavnieks» Latvijas skolu pirmklasniekiem dāvinās «Herkulesa» putras. Putras mēneša ietvaros skolu ēdnīcas tiks aicinātas nodrošināt bērnus ar veselīgām putrām.

No 6. līdz 12. oktobrim vairākos restorānos Latvijā notiek putras nedēļa, kuras ietvaros ikviens var nogaršot interesantas un gardas graudaugu putras, kā arī citus graudaugu ēdienus. Putras nedēļā ar dažādām šefpavāru speciāli izstrādātām graudaugu ēdienu receptēm piedalās šādi restorāni: Benjamiņš, Burkāns, Fazenda, Neiburgs, Garāža, Cheese Moon, KID*, KASHA, MUUSU, Dārzs, taverna Amber Way, D’vine bar, Lobby Bar un Spa Cafe, Māja, Avolon Hotel, Rāmkalni, Innocent Cafe, Laine, MaMa, Olive Oil, Key to Riga, Hotel Draugi, La Boheme, Index Cafe un Daily pusdienu restorāni un Daily Special Café & Restaurant. Putras nedēļa restorānos norit sadarbībā ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju.

Gatavojoties Putras dienai, 9.oktobrī bērni atklāja Putras vēstniecību, un uz pāris stundām restorāns Fazenda (Rīgā, Nometņu ielā 7) pārtapa par Putras restorānu, kurā bērni no dažādām skolām rādīja putras pagatavošanas meistarklases un mācīja pieaugušos #PUTRINGOT. Šīs sacensības bija sākums skolu #PUTRINGA čempionātam.

Jāmin, ka Starptautiskā Putras diena ar speciālu pasākumu bērniem 26.septembrī jau ieskandināta Izglītības un zinātnes ministrijas informācijas centrā.

Vairāk informācijas par projektu putrasprogramma.lv.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu