Jaunākā lasāmviela dāmām (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas jauns dāmu lasāmvielu grāmatu plauktiņā?

Lūsija Vaithausa "Ideāls vīrs"

Hanna Rīlija var sevi uzskatīt par laimīgu sievieti. Perfekta laulība, mīlošs vīrs, pašiem savs veiksmīgs uzņēmums… Uzticēšanās un sapratne no pusvārda, laime pilnībā. Līdz brīdim, kad Marks neatlido ar paredzēto lidmašīnas reisu, viņš nav reģistrējies nevienā viesnīcā un nav sazvanāms pa telefonu… Meklējot atbildes, Hanna saprot, ka ir kāds noslēpums, kuru Marks sievai neatklāj, lai pasargātu… sevi vai Hannu?

Talantīgā Lielbritānijas rakstniece Lūsija Vaithausa savijusi perfektu attiecību drāmu, kurā maigas romantikas apskāvienā asnus dzen melna kriminālintriga. Satriecoši meistarīgi, soli pa solim šerminot lasītāju, autore raksta tik dzīvi, itin kā iesaistot lasītāju galvu reibinošajos notikumos. (Kontinents)

Sofija Kinsela «Man ir tavs telefons»

Es esmu to pazaudējusi. :( Vienīgo lietu pasaulē, ko man nebūtu vajadzējis pazaudēt. Savu saderināšanās gredzenu! Tas ir piederējis Magnusa ģimenei jau trijās paaudzēs. Un tagad, tieši šajā dienā, kad viņa vecāki atgriežas no štatiem, es esmu to pazaudējusi. Sasodīts! Tā sākas jaukās londonietes Popijas pirmskāzu nedēļa. Dažas glāzes šampanieša kopā ar draudzenēm, pazaudēts smaragda gredzens, nozagts mobilais telefons, un Popijas dzīve sagriežas ar kājām gaisā. Par laimi, viesnīcas atkritumu tvertnē viņa pamana... jā, tieši to, kas viņai nepieciešams vairāk par visu pasaulē, – gluži jaunu mobilo! Tas pieder skarbajam uzņēmējam Semam Rokstonam, kurš nebūt nepriecājas par to, ka pilnīgi sveša meitene lasa viņa īsziņas un jaucas personīgajā dzīvē. Bet kā citādi lai Popija sazinās ar līgavaini, kāzu plānotāju un draugiem? Viens telefons – divi īpašnieki. Vai iespējams kaut kas vēl piņķerīgāks? Starptautiski pazīstamā bestselleru rakstniece Sofija Kinsela latviešu lasītāju sirdis iekarojusi ar romāniem par šopaholiķes Rebekas Blūmvudas piedzīvojumiem. (Zvaigzne ABC)

MUCHACHAS "Viss meiteņu rokās"

Latviešu lasītāju atzinību guvušie Katrīnas Pankolas romāni «Krokodilu dzeltenās acis», «Bruņurupuču lēnais valsis» un «Centrālparka vāveres pirmdienās skumst» jau atraduši savu lasītāju loku. Arī jaunajā romānā MUCHACHAS meistarīgi radīta spriedze sadzīvo ar lieliskām zināšanām par cilvēka dvēseles slēptākajiem nostūriem. Romāna centrā ir daudzas tikšanās, kas uzjundī senas atmiņas un pagātnes atbalsis, kuras brīžiem pilnībā draud nomākt tagadnes notikumus. Viss ir tikai meiteņu rokās. No Ņujorkas līdz Parīzei, no Burgundijas līdz Londonai vai Maiami. Šīs meitenes prāto, deg kā liesmās, mīl. Meitenes, kuras cīnās par savu dzīvi. Un vīrieši? Arī viņi te ir. Taču tieši meitenes ir tās, kuras dejo, dejo, dejo. Viņas sašķaida savu likteni drumslās. Un tas nekad nebeidzas!

Katrīnas Pankolas kontā ir pusotra desmita bestselleru, pārtulkotu lielākajās pasaules valodās, un šobrīd viņa ir visvairāk lasītā mūsdienu franču autore. Romāna MUCHACHAS pirmā tirāža Francijā ir 400 000 eksemplāru. Pēc romānu «Krokodilu dzeltenās acis» un «Bruņurupuču lēnais valsis» izdošanas Katrīnas Pankolas darbi pastāvīgi atrodas lasītāju uzmanības centrā. Lasiet arī autores literāri biogrāfisko romānu «Aiz spožās ārienes: Džekija Kenedija». (Kontinents)

Anna Deivisa «Kurpju karaliene»

Šī grāmata ir mīlestības apliecinājums Parīzei. Kā smalkas mežģīnes modes mākslas spozme virmo pār cilvēkiem un viņu kaislībām, bagātīgi greznojot ikdienu un ļaujot tīksmi grimt glamūra pasaules mirdzumā. Izlutinātajai aristokrātei Ženevjēvai Šelbijai Kingai ir bagāts vīrs, izsmalcināts dzīvoklis un milzīga apavu kolekcija, taču viņas brīnišķīgās dzīves centrs ir tukšs. Tikko apprecējusies, Ženevjēva pārceļas uz Parīzi. Viņu vilina bohēma – jaunā meitene cenšas iekļūt aktieru, mākslinieku un rakstnieku sabiedrībā, lai piepildītu savus sapņus būt brīvai, mīlēt un sacerēt dzejoļus. Modes namu pasaule – nepieklājīgi grezna, pilna aizraujošu skandālu un nekaunīgu intrigu – dāvā Ženevjēvai tikšanos ar ģeniālo kurpju dizaineru Paolo Zakariju. Jaunā aristokrāte ārkārtīgi vēlas tikt pie Paolo darinātajām kurpēm, taču sastopas ar vēl neredzētu pretestību... Attiecības, kas pamazām veidojas starp viņu un ģeniālo dizaineru, nav lemtas tam, lai Ženevjēva iegādātos piecsimt divdesmit ceturto kurpju pāri. Anna Deivisa, atzīta Lielbritānijas rakstniece, vairāku romānu un stāstu autore, popularitāti ieguvusi kā sleju autore žurnālam «Guardian». Anna Deivisa strādā lielā literārā aģentūrā par radošās rakstniecības pasniedzēju. (Kontinents)

Kellija Viljamsa Brauna «Pieaugšana. 468 samērā vienkārši soļi ceļā uz patstāvīgu dzīvi»

Pieaugšana ir darbība un prasa aktīvu rīcību. Turklāt pieaug visi. Tikai vieni agrāk, otri vēlāk, daži vieglāk, citi grūtāk. Ikviena cilvēka dzīvē pienāk brīdis, kad jāatrod darbs, jāsāk maksāt rēķini un jārūpējas par pārtikas un tualetes papīra krājumu papildināšanu. Sākot patstāvīgu dzīvi, Kellijai nenācās viegli iejusties pieaugušo pasaulē. Un izrādījās, ka tāpat klājas daudziem citiem jauniešiem, kas pamet silto vecāku paspārni. Tāpēc Kellija sāka blogot par to, ko nozīmē izturēties kā pieaugušam cilvēkam. Pat tad, ja tā nejūtas...
Blogs pārtapa asprātīgā un praktiskā grāmatā PIEAUGŠANA. Tā ir ideāls ceļvedis pieaugušo rīcības un uzvedības pasaulē, kurā tu uzzināsi:
◦ kāpēc, meklējot jaunu mājokli, svarīgāk ir pārbaudīt ūdenskrānu un plīti, nevis iečekot tuvējo naktsklubu,
◦ ko iesākt, ja kaimiņi mēdz nodoties ļoti trokšņainam seksam,
◦ kāpēc reizēm ir svētīgi noskaitīt antišopinga mantru,
◦ kā nepiedzīvot neērtas situācijas darbā un izvairīties no morālajām paģirām.
Kellija Viljamsa Brauna (Kelly Williams Brown) ir amerikāņu žurnāliste, sleju autore dažādiem preses izdevumiem un reklāmas tekstu sastādītāja. Dažkārt - bet ne vienmēr - viņa ir visnotaļ pieaudzis cilvēks. (Zvaigzne ABC)

Lūsinda Railija «Meitene uz kraujas»

Grenija Raiena atgriežas Īrijā pie savas mīlošās ģimenes, jo pārdzīvo nesenu zaudējumu. Un tieši tur viņa uz kraujas malas sastop Auroru – mazu meitenīti. Tikšanās pilnībā maina viņas dzīvi, un Grenija atklāj, ka meitenītes un viņas pašas ģimenes gaitas vēsturiski savijušās ciešā kamolā... No saldsērīga mīlas stāsta karalaika Londonā līdz vētrainām attiecībām mūsdienu Ņujorkā, no dziļas pieķeršanās svešam bērnam līdz aizmirstām atmiņām par reiz zaudēto brāli – jau veselu gadsimtu Raienu un Lailu ģimeņu attiecības ir ietekmējuši seni pagātnes notikumi. Un tikai Auroras intuīcija un nelokāmība pēdīgi sagrauj sirdī auklēto naidu, atbrīvojot visus no pagātnes važām. Lūsinda Railija (Lucinda Riley) ir īru rakstniece, iepriekš strādājusi par aktrisi gan teātrī, gan televīzijā. Pirmo grāmatu viņa sarakstīja 24 gadu vecumā, un romāns «Orhideju nams», kas īsā laikā pārdots vairākos miljonos eksemplāru, nodrošināja autorei starptautisku slavu. (Zvaigzne ABC)

Sofija van der Stapa «Meitene ar deviņām parūkām»

Sofija van der Stapa (Sophie van der Stap, 1983, Amsterdama) ir iecerējusi studēt politoloģiju, bet universitātes auditoriju viņai negaidīti nākas nomainīt pret sterilu slimnīcas palātu. Sportiskajai un dzīvespriecīgajai Sofijai tiek diagnosticēts vēzis. Dzīve sagriežas kā karuselī, un viņa ir spiesta sev atklāt līdz šim nezināmo balto halātu, ķīmijterapijas, izkritušo matu un uzacu zīmuļu pasauli. Sākumā Sofija nespēj pieņemt, ka ir tā plikgalvainā būtne, kas viņai raugās pretī no spoguļa. Taču tikai līdz brīdim, kad iegādājas deviņas dažādas parūkas. Deviņas parūkas, deviņi vārdi, deviņas reizes vairāk iespēju un pielūdzēju, deviņas personības – un katrā kāda daļa Sofijas. Uzvilkusi parūku, Sofija vairs nav tikai vēža paciente. Viņa atkal spēj baudīt dzīvi un iepazīst savu vislabāko draugu – pati sevi. Parūkas man palīdzēja saprast – par spīti tam, ka vēzis bija pārņēmis visu dzīvi, tajā joprojām bija vieta paralēlajai realitātei: es varēju būt meitene bez drāmas; meitene, kas vēlas nevainīgi izklaidēties. Vēzis vienmēr bija klātesošs. Taču, pateicoties parūkām, bija aizvien vairāk brīžu, kad teicu: «Vēzi, nu ir mans laiks. Mēs šovakar atkal satiksimies, taču tagad es dodos ballēties un dzīvot.» Gada garumā Sofija fiksē dienasgrāmatā savu cīņu ar vēzi. Šķiet, vēl neviens nav aprakstījis vēzi ar tādu vieglumu, reizē atklājot savu trauslumu un spēku. Līdz sāpēm vaļsirdīgie, pašironiskie ieraksti un spēja likt pasmaidīt visnegaidītākajos brīžos piesaista izdevēju uzmanību, un Sofija saņem piedāvājumu publicēt šo stāstu grāmatā. Uzreiz pēc iznākšanas «Meitene ar deviņām parūkām» kļūst par bestselleru, un pēc tās motīviem tiek uzņemta filma. (Zvaigzne ABC)

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu