Uzmanies! Šo 2 iemeslu dēļ tu nekad neiemācīsies jaunu svešvalodu!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēlies apgūt jaunu valodu, lai spētu runāt bez grūtībām? Vēlies, lai visu, ko iemācies varētu atcerēties ilgi? Slikta atmiņa un mazs vārdu krājums ir tikai pāris no lietām, ko cilvēki min kā šķēršļus, kas traucē apgūt jaunu svešvalodu. Šodien uzzināsi kādi ir īstie iemesli, kuri Tev neļauj iemācīties jaunu svešvalodu un kā tos apiet.

Nepareizas mācību metodes skolās un valodu kursos

Skolās svešvalodas tiek mācītas pēc viena noteikta standarta – mācību viela tiek sadalīta šķietami loģiskās tēmās. Atceries, kā skolā mācījies angļu valodu vai vācu valodu –sāki ar iepazīšanās tēmu, pēc tam apģērba tēmu, pēc tam iepirkšanās tēmu. Tu iemācījies diezgan daudz vārdus par katru tēmu un patiesībā neko vairāk par dažiem samākslotiem teikumiem Tu nevarēji pateikt. Sarunvalodā no šiem vārdiem vispār izmanto tikai 20%. Paskatīsimies, kādā veidā jaunu valodu apgūst mazi bērni bērnībā! Kas ir pirmais vārds, ko iemācās bērns? Mamma! Nevis kaut kādas iepazīšanās frāzes latviešu valodā «Labdien, mani sauc…». Bērnam pirmā dzīves vajadzība ir pasaukt mammu, tāpēc viņš arī iemācās šo vārdu. Bērns aug un rodas jaunas vajadzības, ko viņš iemācās pateikt. Tāpat kā bērns nekļūdīgi atlasa sev nepieciešamāko zināšanu minimumu, pasaules efektīvākās valodu apmācības metodes sāk ar pašu minimumu, kas ļauj Tev pateikt sev svarīgāko un saprast, ko Tev saka. Turpretim pēc valodas apguves skolās, tikai daži cilvēki spēj tajā sarunāties arī dzīvē, jo mācību metode ir veidota pārāk mākslīgi. Šveices valodu Institūts ir atklājis, ka arī pieaugušie jaunu valodu iemācās daudz ātrāk, ja mācās to pēc tāda paša principa kā mazi bērni.

Pēc 7 gadu vecuma jaunas valodas apguve kļūst par ļoti sarežģītu procesu

Īpašos privātajos bērnu dārzos visā pasaulē līdz 6 gadu vecumam ļoti intensīvi māca angļu, vācu un citas svešvalodas. Lielākā daļa bērnu līdz skolas pirmajai klasei jau spēj brīvi komunicēt angļu, vācu, latviešu un citās valodās. Turklāt nepavadot garas stundas pie mājasdarbiem, cenšoties iekalt vārdiņus. Vecumā līdz 7 gadiem, bērniem piemīt intuitīva spēja sākt sarunāties jaunā valodā. Pēcāk mācību process kļūs sarežģīts un ilgstošs ikvienam. Taču pareizos apstākļos arī pieaugušie spēj atjaunot šo intuīciju. Ir izpētīts kā darbojas bērnu intuīcija, kas ļauj viņiem iemācās valodu neticami īsā laikā. Pielāgojot šos principus pieauguša cilvēka prātam, cilvēks jebkurā vecumā spēj apgūt svešvalodu pat dažu dienu laikā.

Aiste (46): «Tā jau iepriekš biju atmetusi domu par angļu valodas iemācīšanos, bet nolēmu vēl pamēģināt šo variantu. Tas likās kas savādāks, nekā visur citur. Es iemācījos angļu valodu ātrāk, nekā viss laiks, ko pavadīju attaisnojoties - ka mana galva vairs nav tik gudra, lai iemācītos vēl vienu svešvalodu, nav laika un tā tālāk. Galvenais ir saņemties - pārējais viss būs vienkārši. Jāsāk ar pašu vienkāršāko, galvenais darīt un sākt!»

Kā ātri iemācīties patiešām runāt svešvalodā?

Tagad ir iespējams apgūt jaunu valodu 2 nedēļu laikā, izmantojot metodi, ko piedāvā Šveices valodu institūts. Programma ir pieejama internetā un apmācības notiek lietuviešu valodā. Lai apgūtu jaunu valodu, seko norādījumiem programmas mājaslapā. Programmu iespējams saņemt jau tagad, bet izmantot varēsi, kad vēlēsies.

Izvēlies angļu vai citu svešvalodu un apgūsti to šeit SwissLanguages.com – tikai šodien, 23. oktobrī, pirmie 100 interesenti varēs apgūt jaunu valodu ar 55% atlaidi par 6.95 € (parasti cena 16.95 €). Apgūsti angļu, vācu, franču vai kādu citu no 12 svešvalodām. Dodies uz SwissLanguages.com un saņem savu piekļuvi valodu apguves programmai – Tu vari paspēt būt starp pirmajiem 100!

Dodies uz un saņem savu piekļuvi valodu apguves programmai – Tu vari paspēt būt starp pirmajiem 100.

Šveices valodu apguves metodē tiek izmantoti tikai tie vārdi un frāzes, kas patiešām ir jāzina, lai komunicētu jaunā valodā. Uzsvars ir uz to, lai pēc iespējas ātrāk Tu spētu veidot teikumus un varētu saprasties svešā valodā. Šveices valodu institūta radītā metode balstās uz regulāriem pētījumiem par valodu apguvi. Esi viens no pirmajiem un saņem 55% atlaidi.

Spied šeit - un saņem savu piekļuvi valodu apguves programmai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu