Jaunākā lasāmviela tavai veselībai un gardumu pagatavošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Veselīga dzīvesveida un gardu recepšu grāmatu jaunumi.

500 ēdieni bez glutēna

DEBA VĪTONE, KEROLA BEKERMANE

500 ēdieni bez glutēna ir plašs brokastu ēdienu, našķu, uzkodu, pamatēdienu, piedevu un saldo ēdienu krājums, kas iepriecinās visu ģimeni. Glutēna nepanesības dēļ jums vairs nav jāatsakās no saviem iecienītākajiem ēdieniem. Izbaudiet tos un pārsteidziet draugus un ģimeni ar brīnišķīgām maltītēm, uzmanīgi kontrolējot uzņemtā glutēna daudzumu.

Krājumā atradīsiet celiakijas aprakstu, uzzināsiet par šīs slimības cēloņiem un simptomiem, kā arī ārstēšanās ieteikumiem. Lai uzlabotu vispārējo veselības stāvokli, vienmēr ir vērtīgi iegūt pēc iespējas plašāku informāciju.

Gandrīz visām receptēm ir piedāvāti varianti, kas nesatur piena produktus.

(Zvaigzne ABC)

Dikāna receptes. 350 receptes neatgriezeniskai svara samazināšanai

PJĒRS DIKĀNS

Dikāna diētas pamatā ir unikāla četru posmu programma. Divi posmi veltīti svara samazināšanai un divi – svara stabilizēšanai. Diētas pamatprincipi ir aprakstīti grāmatā - bestsellerā «Dikāna diēta». Šo diētu ievērot ir viegli. Patiesībā tā ir ļoti piemērota gardēžiem un gaļas ēdienu cienītājiem. Un ar grāmatu «Dikāna receptes» diētu ievērot jums būs vēl vienkāršāk.

Mesjē Dikāns piedāvā 350 receptes izmantošanai diētas svarīgāko - svara samazināšanas - posmu laikā. Grāmatā ir iekļautas ēdienu idejas gan proteīnu jeb uzbrukuma fāzei, gan arī ļoti daudzas receptes, lai «nenoietu no ceļa» kruīza fāzes laikā, kad diētā drīkst iekļaut dārzeņus.

Šī grāmata ir vislabākais apliecinājums tam, ka ir iespējams vienlaikus baudīt ēdienu un samazināt svaru.

«Dikāna receptes» parāda, kā ar gardiem salātu dresingiem, mērcēm un nepārspējamiem saldajiem ēdieniem maltītes padarīt vēl garšīgākas un interesantākas, un iedrošina ikvienu tievētāju apņēmīgi doties pretī mērķim.

Šī diēta ir nosaukta Dr. Pjēra Dikāna (Pierre Dukan), franču medicīnas doktora vārdā, kurš savu karjeru veltījis tam, lai palīdzētu cilvēkiem uz visiem laikiem atbrīvoties no liekā svara. Nostāsti par Dikāna diētu ceļoja no mutes mutē, līdz mesjē Dikāns uzrakstīja grāmatu «Dikāna diēta». Tā uzreiz pēc izdošanas kļuva par bestselleru, tika izdota vairāk nekā trīsdesmit valstīs un tulkota vairāk nekā četrpadsmit valodās. Vairāk informācijas par šo diētu meklējiet www.dukandiet.co.uk

(Zvaigzne ABC)

Muguras bībele

DR. DŽENIJA SATKLIFA


Muguras sāpes. Vingrojumi autovadītājiem

VADIMS PUHARTS

(Zvaigzne ABC)


Dziednieces rokasgrāmata. Manas receptes veselības atjaunošanai

SILVIJA ŠVERNA

Šajā grāmatā apvienota daļa no pieredzes bagātās, sertificētās dziednieces Silvijas Švernas mūžā sakrātajām un pārbaudītajām homeopātiskajām un dabas dziedniecības receptēm. Izdevumā ievietoti arī nozīmīgāko ārstniecības augu krāsaini attēli, tie palīdzēs labāk orientēties dziedniecībā izmantojamo augu pasaulē. Grāmatai ir skaidra struktūra, saturā atradīsiet vairāk nekā 40 organisma saslimstības zonu nosaukumus ar sīkākiem iedalījumiem pa slimībām; tas atvieglos grāmatas izmantošanu. Pie katras receptes ir piktogramma, kas ļauj saprast, kā zāles lietojamas – iekšķīgi, kompresēm, pilināšanai, ierīvēšanai vai citādi. Dažviet ievietoti arī dziednieces ieteikti vingrinājumi, piemēram, kā mazināt galvassāpes un kā atbrīvoties no krākšanas.

Dziedniece Silvija Šverna ir beigusi J. Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu un studējusi glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijā. Strādājusi lietišķās grafikas jomā un skolā mācījusi zīmēšanu. Pirms vairāk nekā 35 gadiem atklājās, ka viņai piemīt dziednieces spējas. Tagad Silvija Šverna ir praktizējoša, pieredzes bagāta, sertificēta tautas dziedniece, kura spēj dziedēt dažādas iekšķīgās kaites, ilgi nedzīstošas brūces un lūzumus, kā arī līdzsvarot auru. Dziedniece saka: «Uzskatu, ka visbiežāk veselību ietekmē emocijas un jūtas. Tāpēc vajadzētu ievērot senu atziņu: domā labu, skaties labu, runā labu, dari labu. Mīlestība ir vienīgais spēks un alķīmija, kas spēj darīt brīnumus – izmainīt cilvēka raksturu un dziedināt.»

Autore šajā grāmatā apkopojusi tautas medicīnas un dziedniecības ieteikumus dažādu slimību ārstēšanai, kā arī padomus un receptes, kas praktiskā darbā ar pacientiem ir devuši labus rezultātus.

(Zvaigzne ABC)

«Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve»

Jau pavisam drīz latvieši iedvesmu ēst gatavošanā varēs smelties recepšu grāmatā, kuras autors ir viens no izcilākajiem pašmāju šā amata meistariem – restorāna «Kaļķu vārti» šefpavārs, raidījuma «Mūsdienu Latvijas garša» 3. sezonas uzvarētājs un LTV1 raidījuma «Ciemiņš virtuvē» galvenā persona Raimonds Zommers. Grāmatu «Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve» klajā laidīs izdevniecība «White Book». Grāmatā iekļauts recepšu tulkojums angļu valodā. «Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve» iecerēta kā sveiciens Latvijas valsts svētkos – pavārgrāmatā iekļautajās receptēs tiek laikmetīgi izmantoti Latvijā plaši izmantoti produkti, radot grāmatai papildu vērtību. Tā ir ne vien lielisks palīglīdzeklis virtuvē, bet arī raksturo šā laikmeta ēst gatavošanas kultūru Latvijā. Pavārgrāmatā «Zommers. Mūsdienu latviskā virtuve» autors dalās idejās, kā labi zināmus un tepat Latvijā augušus produktus ieviest ikdienā vienkāršā un tajā pašā laikā oriģinālā un neparastā veidā. Šefpavārs rada pavisam jaunu virtuvi – mūsdienu latvisko garšu, kur sastopami tādi produkti kā cidonijas, pīlādži, ozolzīles un vēl daudz kas cits. Šī grāmata ļaus ikvienam kaut uz brīdi kļūt par izcilu pavāru un pagatavot restorāna kvalitātes ēdienu, jo ēdienu pagatavošana izklāstīta soli pa solim. Grāmatā atrodamas uzkodu, zupu, otro ēdienu receptes. Piemēram, topinambūru krēmzupa ar cidoniju sukādēm; kamambēra siers ar ķirbju ievārījumu un salātiem; pīļu olu omlete ar rupjmaizi, kaņepju sviestu un skābenēm; mežacūkas sautējums ar brūklenēm, gliemežiem un cukīni ar paipalu olām, kā arī pīlādžu strūdele u.c. (White Book)

Ultraprāts

M.D. MARKS HAIMENS

Vai jums ir grūti koncentrēties? Vai bieži izjūtat stresu un nemieru? Vai jūsu prāts ir kā apmiglots un jūs nespējat notiekošo uztvert ar tādu prāta asumu kā vēlētos? Ja kaut uz vienu no šiem jautājumiem esat atbildējis ar jā, jūsu smadzeņu darbība nav optimāla. Jūs neesat viens: pētījumi liecina, ka ar dažādām smadzeņu darbības problēmām saskaras vairāk nekā miljards pasaules iedzīvotāju. Nomāktība, trauksme, slikta atmiņa, neskaidra domāšana, uzmanības deficīta sindroms, hiperaktivitāte un autisms – problēmas izpausmes ir dažādas, taču cēlonis bieži ir viens un tas pats: nepareizs uzturs un dzīvesveids. Taču viss nav zaudēts! Grāmatas «Ultraprāts» autors Dr. Haimens piedāvā risinājumu – dziedināt ķermeni, tā izdziedinot arī prātu. Izmantojot funkcionālās medicīnas metodes, Dr. Haimens izstrādājis sešu nedēļu plānu, kā atjaunot veselību un iegūt ultraprātu – augstas koncentrēšanās spējas, izcilu atmiņu, labu garastāvokli, stabilu emocionālo stāvokli un pašpārliecinātību. M.D. Marks Haimens ir Funkcionālās medicīnas institūta vadītājs un Lenoksā (Masačūsetsā) nodibinājis UltraWellness Center. Centra mērķis ir sniegt pacientiem individuālas konsultācijas par uztura un dzīvesveida izmaiņām. Dr. Haimens sarakstījis vairākas grāmatas par uztura saistību ar veselību; tās kļuvušas par New York Times bestselleriem. (Zvaigzne ABC)

Pavārskola. Mācāmies gatavot soli pa solim

Saltimbocca, gulašs, risoto, kišs un šokolādes muss – vai tiešām to visu spēj pagatavot tikai profesionāļi? Nebūt ne! Ja ir pareizais noskaņojums, darbarīki un prasmes, arī iesācējs virtuvē visu var viegli apgūt.
Šī lieliskā grāmata soli pa solim iepazīstinās jūs ar aizraujošo pavārmākslas pasauli gluži kā kulinārijas kursos. Tajā iekļautas vairāk nekā 75 receptes, no iemīļotiem klasiskiem ēdieniem līdz moderniem un starptautiski atzītiem. Jebkurš atradīs kaut ko piemērotu savai gaumei un garšas izjūtai. Katrs solis ir attēlots fotogrāfijā, lai jūs redzētu, kā viss jādara. Katrā nodaļā ir parādītas ēdiena gatavošanas pamattehnikas. Jūs no pašiem pamatiem apgūsiet nepieciešamos paņēmienus un prasmes, kā uzvārīt olu, pagatavot nūdeļu mīklu, novilkt miziņu tomātiem vai izcept labu steiku. Šo grāmatu papildina daudzpusīga informācija un neskaitāmi padomi un knifi, kurus sniedz pieredzējuši profesionāļi. (Zvaigzne ABC)

Īsais kurss konservēšanā

Jums nav jābūt izcilam pavāram, lai pagatavotu brīnišķīgus un garšīgus konservus! Šī grāmata būs lielisks padomdevējs gan tiem, kuri vēlas apgūt konservēšanas iemaņas, gan tiem, kuri grib pilnveidot savas prasmes. Grāmatā sniegti vienkārši padomi un apkopotas iecienītākās receptes. Nekas garšas ziņā nelīdzinās mājās gatavotiem ievārījumiem un želejām, marinētiem pipargurķīšiem un ķiršiem brendijā! (Zvaigzne ABC)

200 prasmes, bez kurām neiztikt virtuvē

Šajā izdevumā ir detalizēti aprakstīti un attēlos demonstrēti 200 virtuves darbi. To skaitā ietilpst gan tādas pavāra prasmes, kas atbilst tieši pēdējos gados iecienītajai virtuves kultūrai, ēdiena gatavošanas stilam un modernam virtuves aprīkojumam, gan arī tādas produktu apstrādes metodes, kas mūsdienās varbūt šķiet novecojušas, tomēr, nedaudz izmainītas, ir ļoti noderīgas. Autoru vienkāršie skaidrojumi ļaus ikvienam interesentam būtiski paplašināt savu kulināro repertuāru, atteikties no veikalā pirktiem subproduktiem un – pats galvenais – pašpārliecināti pagatavot brīnumgardu ēdienu pēc jebkurā pavārgrāmatā noskatītas receptes. Grāmata ir sakārtota 12 nodaļās, katrā no tām akcentējot kādu svarīgu pamatprasmi, īpašu ēdiena veidu vai sastāvdaļu. Pie katras receptes detalizēti aprakstīts, kādi virtuves piederumi un produkti ir nepieciešami, lai pagatavotu konkrēto ēdienu un apgūtu attiecīgo prasmi vai metodi. Sadaļā «Padomi» piedāvātas alternatīvas gatavošanas metodes, izskaidroti sarežģītākie jēdzieni, kā arī sniegti vērtīgi ieteikumi par piemērotākajiem virtuves piederumiem. Grāmatas sākumā ir aprakstīti svarīgākie virtuves piederumi un ierīces, bet beigās ievietota galveno kulinārijas terminu vārdnīca. (Zvaigzne ABC)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu