Top 7 kāzu «odziņas» rudenī jeb kāpēc rudens kāzas ir apburošas? (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Piedāvājam nelielu topu rudens sezonu kāzu aktualitātēs jeb noskaidrosim, kāpēc burvīgi ir precēties arī aukstajā sezonā!

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Krāšņas fotosesijas dabā

Visi gadalaiki Latvijā ir krāšņi ar dažādām lietām, taču tieši rudens ir īpašs ar bagātīgo ražu, krāsainību, dabas materiāliem un skaistumu ikvienā Latvijas nostūrī. Vai tās būs kāzas pilsētas centrā Tukumā vai Siguldā, vai tās būs kāzas laukos - pļavā, meža ielokā, vai tās būs kāzas Vecrīgā - ikvienā vietā rudens būs iekrāsojis apkārtni ar savu īpašo noskaņu, kas

gandrīz simtprocentīgi garantē skaistas kāzu bildes un video.
 
Foto: instagram.com

Dabas materiāli kāzu noformējumā

Krāsainās rudens lapas, kastaņi un ozolzīles. Dārza ziedi. Ķirbji, plūmes un rudens āboli. Tās ir vien pāris klasiskākās lietas, ko iespējams izmantot kāzu dekorācijās gan pie svinību vietas ārpus telpām, gan svinību vietā: uz galdiem, gar sienām, viesu istabiņās un citviet.

Šajā laikā iespējams ietaupīt, dārgo veikala ziedu vietā izvēloties dažādas dabas veltes.

Peldoši āboli ūdens traukos, uz palodzēm izbārstīti pīlādži un citas rudens ogas, kļavas lapas zem lielajām svecēm, viršu zari burciņās...

Rudens jau pats saka priekšā, kādas krāsas sader viena ar otru. Daba rāda priekšā lietas, kas lieliski harmonē. Rudens ar savām dabas veltēm ļauj krāsas kombinēt ļoti plaši. Par galveno iespējams izvēlēties vienu dominējošo krāsu, kuru lieliski papildinās jebkurš rudens tonis - sarkanīgais, brūnganais, oranžais, zeltītais...

 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Bagātīgi klāts svētku galds

Īpaši tad, ja kāzas vēlaties svinēt pēc kārtīgām latviešu tradīcijām (izsenis kāzu laiks bijis tieši rudens), tad rudens ir īstais laiks, jo pavāriem būs plašas iespējas svētku mielastiem. Tupeņi, rāceņi, ķirbji un citas dārzā gatavās lietas. Klasiskās kāzu tortes vietā nupat no krāsns izvilkts ābolu pīrāgs, pārkaisīts ar cukuru un kanēli. Vien' cuciņ' un štovēti kāposti.

Otrā rītā pankūkas ar pašu vārītu ogu ievārījumu.
 
Foto: PantherMedia/ScanPix

Iespēja ietaupīt!

Pie vairākiem pakalpojumu sniedzējiem pēdējos gados novērots tas, ka vēlākā rudenī un ziemā, kad laulājamo ir mazāk, arī izmaksas dažādiem pakalpojumiem ir mazākas.

Tas ir lielisks veids, kā

ietaupīt uz viesu nama īri, dekorāciju iegādi vai īri, floristikas pakalpojumiem un citām lietām.
 
Foto: instagram.com

Savādāks ietērps līgavai un līgavainim

Ierasto kailo plecu vai bolero jaciņas vietā līgavai vai klasiskā kāzu uzvalka vietā līgavainim abi šajā dienā var izpausties plašāk jeb ārpus rāmjiem. Lai kāzu dienā nenosaltu pārbraucienos, dažādās aktivitātēs ārā vai fotosesijā pie dabas, lieliski izskatīsies kāzu stilam, krāsai un tematikai pieskaņota žakete, mētelītis vai biezāka, ikdienišķāka žakete.

Kājās krāsaini gumijas zābaki,

silti zamšādas puszābaki vai citi slēgtie apavi. Krāsaini garie cimdi, hūte vai abiem vienādas adītas šalles. Tas viss var būt lielisks jūsu kāzu dienas tērpa papildinājums, kas piešķirs jūsu izskatam īpašu odziņu.

 
Foto: instagram

Pretī zelta rudenim

Ja kāzas notiek brīdī, kad kokus vēl krāšņo dažādās raibās lapas, tad atrašanās kaut kur pie dabas ir kā lieliska ekskursija un zelta rudens baudīšanas iespēja kāzu viesiem.


 
Foto: pinterest.com

Vasarā sabrūvētās lietas kā dāvana kāzu viesiem

Ja esat vasarā bijuši čakli un sadarinājuši kādas lietas - upeņu vai zemeņu ievārījumu, marinētus gurķus, asos dārzeņu salātus burciņās vai jebko citu, tad šī ir lieliska iespēja izmantot šīs lietas, lai saviem kāzu viesiem pateiktu paldies ar īpašu, sirds siltuma pilnu dāvanu.

Veikalos iespējams iegādāties nelielas burciņas. Vāciņu var aptīt ar kādu krāsainu lenti, lina aukliņu vai pārvilkt ar krāsainu auduma gabaliņu. Pie burciņas var piesiet kādu sakaltētu ziediņu vai nelielu kartīti ar jūsu vēlējumu.

Starp citu, vairāk par kāzām uzzini "KĀZU SKOLĀ 2014":

Jaunmoku pilī 1. novembrī

plkst. 11:00-18:00

Cena vienam: 24 EUR / Cena divatā: 33 EUR.

Plašāks info: www.kazuskola.lv

Pieteikšanās: 29 299 433 vai sajutulade@sajutulade.lv

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu