Atklāj Ģimenēm draudzīgu vietu nedēļu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien, 30. oktobrī, pilsētas bārā Vest norisinājās biedrības Babyroom organizētās Ģimenēm draudzīgu vietu nedēļas atklāšanas pasākums.

Pasākumā organizatori informēja par Ģimenēm draudzīgu vietu nedēļas aktivitātēm, izteica pateicības daudzām ģimenēm draudzīgajām vietām visā Latvijā, kas padomā par ģimeņu un bērnu ērtībām, atgādināja arī par kopīgi ar invalīdu un viņu draugu apvienību Apeirons veidoto pieejamo vietu mobilo aplikāciju Mapeirons, kura šobrīd jau ir pieejama arī Apple lietotājiem bez maksas.

Babyroom ir biedrība, kuras galvenais mērķis ir veicināt ģimenēm draudzīgas Latvijas attīstību, atbalstot vecāku ar maziem bērniem veiksmīgu iekļaušanos sabiedrībā. Biedrības mājaslapā www.babyroom.lv ir apkopota informācija par vietām, kuras ir padomājušas par bērnu un vecāku ērtībām. Jau tagad mājas lapā ikviens var gūt informāciju par dažādām publiskām vietām - valsts vai pašvaldību organizācijām, ēdināšanas, medicīnas, kultūras, izklaides un citām iestādēm, kuras ir lielākā vai mazākā mērā piemērotas ģimeņu ar bērniem vajadzībām. Vietas tiek izvērtētas pēc vairākiem kritērijiem: ērta pieejamība ar ratiem, zīdaiņu pārtīšanas iespējas, izklaides iespējas bērniem, īpaši piedāvājumi ģimenēm, draudzīga un atbalstoša attieksme, kā arī barošanas krēsliņu pieejamība.

«Mēs ar prieku varam atzīt, ka Latvija ir ģimenēm draudzīga. Tomēr vēl joprojām pastāv stereotips, ka vecākiem, īpaši mammām ar bērniem ārpus mājām vai parkiem darīt nav ko. Tā nav gluži patiesība, un to pierāda ģimenēm draudzīgu vietu skaits mūsu mājas lapā, kas turpina augt. Vecākiem vienkārši trūkst informācijas par šādām iespējām.» tā biedrības Babyroom pārstāves Laura Bluša, Linda Pavļuta un Anna Rozīte.

Lai informētu vecākus par to, ka Latvijā ir daudz iestāžu, kuras labprāt uzņem ģimenes ar bērniem, biedrība Babyroom pirmo reizi Latvijā rīko Ģimenēm draudzīgu vietu nedēļu, kas norisināsies no 3. līdz 9. novembrim dažādās Latvijas pilsētās, vairākās kafejnīcās un restorānos, viesnīcās, jogas un spa centros, veikalos, kā arī kultūras un bērnu izklaides iestādēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu