Grāmatu jaunumi veselībai un pavārmākslai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svaigākais no grāmatplaukta, kurā atradīsi iedvesmu veselībai un veselīgiem ēdieniem!

Joga ikvienam

Izdevniecība J.L.V. laidusi klajā Viktorijas Vudholas un Džonatana Setina grāmatu «Joga ikvienam». Šajā grāmatā katrs atradīs sev ko piemērotu neatkarīgi no vecuma, dzimuma, fiziskās sagatavotības vai laika ierobežojuma. Grāmatā izmantotas 15 profesionālu un pieredzējušu jogas pasniedzēju zināšanas, lai izsmeļoši atklātu katra jogas paveida iezīmes. Grāmatā iekļauti vingrojumi un trīs pozu kompleksi, kas piemēroti visiem sagatavotības līmeņiem. Sniegti īpaši padomi vīriešiem, bērniem, grūtniecēm un sievietēm menopauzes vecumā. Šeit apkopots viss nepieciešamais, lai sāktu nodarboties ar jogu vai arī papildinātu zināšanas un prasmes.

Joga palīdz uzlabot fizisko formu, zaudēt lieko ķermeņa masu, izskatīties un justies jaunākiem, saglabāt vingrumu vecumdienās; tā uzlabo miegu, veicina sniegumu sportā, piešķir enerģiju, vairo koncentrēšanos un ļauj justies labāk.

«Nav pareiza vai nepareiza jogas stila, ir dažādi veidi, kā nokļūt tur — vienotībā jeb jogā. Šī grāmata ne vien palīdz orientēties dažādos stilos, bet ir arī krāšņs un skaists iespieddarbs. Taču pats galvenais — grāmata iemāca mīlēt un cienīt dažādību un radošumu!» - Baiba Kranāte, «B. Kranātes centrs mūsdienu cilvēkam» vadītāja, jogas pasniedzēja.

«Topi vesels»

Pirms kāda laika Latviju pāršalca stāsts par Ances Annas Šternbergas atveseļošanos no slimības, ko Rietumu medicīna atzinusi par neārstējamu, – reimatoīdā artrīta. Izdevniecības «White Book» ziņa par ieceri laist klajā grāmatu «Topi vesels» uzrunāja daudzus un sabiedrībā izraisīja plašu rezonansi. «Viss ir iespējams. Piekritīsiet? Es nebeidzu sev to atkārtot. Es katru dienu pārliecinos, ka iespējams ir kaut kas, kas iepriekš šķita nereāls, nesasniedzams un neīstenojams. Ik uz soļa kāds paveic kaut ko pārsteidzošu. Protams, ir arī neveiksmes, ir neizdošanās un klupšanas, taču kas ir tas, ko redzi tu? Vai tu redzi neveiksmes? Vai tu redzi nepārvaramus šķēršļus? Varbūt patstāvīgu neizdošanos un sakāvi? Es redzu visu, kas ir iespējams, es redzu – viss ir iespējams. Jo vairāk es sev to atgādinu, jo vairāk saņemu pretī apstiprinājumu. Arvien vairāk cilvēku manā dzīvē ienāk ar tieši šādu uzstādījumu, arvien vairāk sastopos ar veiksmes stāstiem, arvien vairāk izdodas man un izdodas tiem, kas man apkārt. Es katru dienu sev atgādinu, ka viss ir iespējams, un katru dienu mana pasaule mainās – jautāsiet, kā mainās mana pasaule? Viss kļūst iespējams,» tā savā svētku dienā teica grāmatas «Topi vesels» autore Ance Anna Šternberga. Ir radīta emocijām bagāta grāmata – tajā ir daudz nopietnības un daudz joku, daudz skarbuma un daudz sirsnības, daudz skumju un daudz prieka. Daudz mīlestības. Tāpat kā tās autorē. «Topi vesels» ir iedvesmojošs stāsts par neiespējamā padarīšanu par iespējamu, par veselības atgūšanu brīdī, kad ārsti sola ļaunāko. «Nav neārstējamu slimību, ir tikai neārstējami cilvēki un viņu attieksme, un arī viņiem viss ir iespējams, ja viņi sev to ļauj. Šī grāmata ir par visu iespējamo, es ceru, ka, izlasot to, arī citi sapratīs, cik vienkārši tas ir – ļaut, lai izdodas,» tā domā Ance.

Alu sievietes nekļūst resnas. Paleodiēta ātram rezultātam

Divdesmit pirmā gadsimta sieviete vakariņas neiegūst, nogalinot kādu ar milnu. Kopš uguns atklāšanas dzīve ir neatgriezeniski mainījusies, taču mūsdienu sievietes organisms joprojām darbojas pēc tiem pašiem principiem kā viņas slaidajām paleolīta laikmeta māsām. Akmens laikmeta sievietes ēda, lai būtu veselas, spēcīgas un izturīgas, bet nekļuva resnas. Arī mūsdienu sievietes var «atgriezties pie saknēm», attīrīt organismu, atjaunot hormonu līdzsvaru un sakārtot vielmaiņu. Paleodiēta ir ultramoderna pieeja senai idejai. Tas ir vienkāršs trīs soļu plāns ātrai un noturīgai svara zaudēšanai. Grāmatā ir stāstīts arī par veselīgu, no sintētiskiem ķīmiskiem savienojumiem brīvu dzīvesveidu. Katram no trim soļiem izveidota ēdienkarte un sniegtas arī paleodiētas ēdienu receptes. Izdevniecība - «Zvaigzne ABC».

Pavārgrāmata «Steidzīgajiem»

«Jāņa Rozes apgādā» iznākusi recepšu grāmata rosīgiem un dinamiskiem cilvēkiem «Steidzīgajiem». Kā liecina nosaukums, grāmata iepriecēs tos, kas grib garšīgi paēst, netērējot gatavošanai ilgāk par 30 minūtēm. Gandrīz pusotrs simts kārdinošu ideju, kas aplūkojamas iedvesmojošās fotogrāfijās, ļaus tikt pie gardas maltītes pat pašiem aizņemtākajiem. Katrai receptei norādīts gatavošanas laiks un grūtības pakāpe, turklāt gandrīz visas šajā grāmatā apkopotās receptes ietilpst viegli pagatavojamo kategorijā. Daļa no tām ir tik iedvesmojošas un atraktīvas, ka greznos jebkuru viesību galdu, bet pārējās lieti noderēs vakariem pēc saspringtas darbdienas vai brīvdienām, kad negribas ilgi kavēties pie plīts, bet palaiskoties jaukā mājinieku vai draugu pulciņā. «Ērta, praktiska, mūsdienīga, veidota pēc tiem pašiem principiem kā daudzu pieprasītās un slavētās grāmatas «Kūkas», «Salāti», «Uzkodas», «Deserti». Gatavošanas prieks šoreiz būs īss, taču rezultātus gan izgaršojiet nesteidzoties!» – novēl izdevuma tulkotāja, «Jāņa Rozes apgāda» izpilddirektore Renāte Punka.

Mājās pie pavarda

Pasaules bestsellera «Ēd, lūdzies, mīli» autore Elizabete Gilberta piedāvā grāmatu «Māja pie pavarda». Lieliska dāvana ikvienam, kam ir plīts vai mamma. Pārcilājot vecas grāmatu kastes, Elizabete Gilberta atradusi noputējušu, nodzeltējušu sējumiņu «Mājās pie pavarda», ko savulaik sarakstījusi viņas vecvecmāmiņa Mārgareta Jārdlija Potere. Tikai sākot lasīt, Gilberta sapratusi, kādu dārgumu atklājusi. Pa pusei izglītojošs izdevums un pa pusei daudz atklātāka saruna par ēdienu un dzīvi, nekā piederas savam laikam. «Mājās pie pavarda» pievērš lasītāja uzmanību ne tikai pašu audzētu dārzeņu un gaļas vērtībai, bet arī ēdienu dažādībai. Nesmādējot itāļu, vācu un ebreju virtuves labākās receptes, tajā aprakstīti arī visai epikūriski piedzīvojumi un dēkas. Izlasot šo grāmatu, kļūst skaidrs, no kurienes Elizabete Gilberta mantojusi gan mīlestību pret ēdienu, gan savu rakstnieces talantu. Izdevniecība - «Zvaigzne ABC».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu