3 ieteikumi, kā bērnudārzniekam palīdzēt pamosties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Bērni nudien nav tie, kas ceļas pirms saullēkta un bez modināšanas, sevišķi darbdienās, kad jādodas bērnudārza gaitās. Tagad visa tava enerģija jāpatērē tam, lai pirmsskolnieku beidzot pamodinātu un dabūtu laukā no gultas. Kas notiek?

Izrādās, ka miega paradumi pirmsskolniekiem atšķiras no skolēnu un pieaugušo paradumiem. Viņu ķermeņa iekšējais pulkstenis patiesībā signalizē, ka vakaros jāieiemieg vēlāk, bet no rītiem jāguļ ilgāk.

Māmiņu klubs apkopojis ieteikumus veiksmīgākam rīta cēlienam.

Uzliec modinātāju ātrāk. Pamosties pirms bērna un ieslēdz guļamistabā maigu mūziku 15 minūtes pirms bērna modināšanas laika, lai viņam būtu iespēja lēnām mosties un noskaņoties dienai.

Radi labu iemeslu, lai celtos no rīta. Protams, protams, mēs zinām, ka piekukuļot bērnu nav labais tonis, tomēr gards kakao vēsā ziemas rītā un bērna iecienītākās siermaizītes būs labs iemesls, lai celtos un ātrāk sagatavotos dienai.

Ļauj bērnam būt patstāvīgam. Četrgadīgiem bērniem jau patīk būt patstāvīgiem un palīdzēt vecākiem, tāpēc aicini bērnu pašu no rītiem pamosties, saģērbties un sagatavoties dienai, pašam arī nospiest sava modinātājpulksteņa pogu.

Kāds ir tavs paņēmiens, lai bērns laicīgi pamostos no rīta?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu