Foto: Rīgā apskatāma no īstas 600 kg šokolādes pagatavota istaba

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Atklāts unikāls mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas ir pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes. Rīga ieies vēsturē un kļūs par vienu no tām nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurās ir tikusi izveidota šāda – 20 m2 liela istaba no īstas šokolādes! Šokolādes istaba būs atvērta apskatei līdz pat 22. martam, bet foto jau vari ielūkoties tagad!

Rīgas šokolādes istaba tika veidota divus mēnešus. Lai pārvietotu šokolādes istabas atsevišķās detaļas, bija nepieciešama speciāla tehnika, kura nodrošinātu noteiktu temperatūras režīmu. Ja organizatori tādu nebūtu varējuši atrast, daļa istabas vienkārši nebūtu nokļuvusi Rīgā! Istabas montāžai un pilnīgai tās pabeigšanai būs nepieciešama vēl apmēram nedēļa.

Šokolādes istabas autore ir pazīstamā šokolādes skulptore Jeļena Klimenta.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

«Saldā istaba sastāv no vairāk nekā 50 elementiem. To starpā – mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds, zem kura apgūlies suns. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā. Turklāt šī ir vienīgā istaba pasaulē, kurai piemīt sava neatkārtojama smarža,» stāsta J. Klimenta. Viņa piebilst, ka darbs bijis sarežģīts, tas paveikts ar īpašu rūpību. Lai izveidotu šokolādes istabu, bija nepieciešami

600 kilogrami šokolādes.

Tā vesta no visām pasaules malām – Šveices, Beļģijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas.

«Strādāt ar šokolādi ir ārkārtīgi interesanti, veidojot tā viegli pakļaujas, jauki smaržo. Lai veidošana izdotos, tās temperatūrai ir jābūt apmēram 35 – 40 grādu robežās. Ja temperatūra būs augstāka, šokolāde ātri kusīs un zaudēs formu. Ja šokolāde būs pārāk auksta – tā ātri kļūs cieta un trausla. Tikai iedomājieties, cik šis darbs ir sarežģīts! Bet patīkams!

Šokolādes istabas izveide kaut kādā mērā ir līdzīga ledus skulptūru veidošanai.

Bet šokolāde ir silta, gardi smaržo un rada visapkārt vienreizēju atmosfēru. Tā ir tik dažāda – balta, melna, ar dažādu kakao saturu. Ideāls materiāls, lai mākslinieka fantāziju ieviestu dzīvē,» turpina stāstīt J. Klimenta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu