Dzemdību namā darbību sāk «Ģimenes skola»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Tatiana Vdb

Lai palīdzētu topošajiem vecākiem sagatavoties jaunajai dzīves lomai un apgūt nepieciešamās iemaņas mazuļa aprūpei, Rīgas Dzemdību namā darbību sāk «Ģimenes skola». Ar 2015. gada martu ir atklātas jaunas labiekārtotas telpas grūtnieču vingrošanai un nodarbībām, kas papildinās jau iepriekš plašo lekciju un konsultāciju klāstu.

Uz nodarbībām aicinātas gan grūtnieces un topošie tēti, gan jaunie vecāki. «Ģimenes skolas» lekcijas lasīs un individuālās konsultācijas sniegs vecmātes Agita Lejniece, Gunta Freimane, Gunta Laveniece, Elita Šteinberga, Edīte Šeldere, Valentīna Beļavska, Laila Laganovska, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore, neonatoloģe Zigrīda Tautere un citi speciālisti.

Šobrīd «Ģimenes skola» piedāvā šādas lekcijas

  • Gatavošanās dzemdībām. Kad doties uz Dzemdību namu? (1. daļa)

  • Dzemdību norise. Tuvas personas atbalsts (2. daļa)

  • Kā atvieglot dzemdības – elpošanas metodes, dzemdību pozas, partnera atbalsts

  • Pašaprūpe sešas nedēļas pēc dzemdībām

  • Zīdīšana. Krūts piena priekšrocības. Mātes uzturs zīdīšanas laikā

  • Rūpes par jaundzimušo: higiēna, drošība, ēdināšana

  • Bērna aprūpe, drošība un attīstības veicināšana līdz viena gada vecumam

  • Veselīgs uzturs

Plašāk par lekcijām iespējams uzzināt Dzemdību nama mājaslapas sadaļā «Ģimenes skola». Nodarbībām var pieteikties, zvanot uz Dzemdību nama Ambulatorisko nodaļu (tālr. 67011232) vai Izziņām (tālr. 67011225).

Vienas nodarbības cena ir 7 eiro no cilvēka vai 12 eiro no pāra, ja sarakstā nav norādīts citādi. Ir iespējams pieteikties arī uz individuālām konsultācijām pie konkrēta speciālista.

Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā un modernākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar gandrīz 70 gadus lielu pieredzi dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā. RDN ik gadu tiek pieņemtas vairāk nekā 7000 dzemdību, kas ir aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu