Sākta labdarības akcija, lai palīdzētu 2000 trūcīgiem mazuļiem visā Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 18. martā, tika atklāta labdarības organizācijas Ziedot.lv akcija «Palīdzi trūcīgiem mazuļiem», kuras mērķis ir palīdzēt ap 2000 bērnu no maznodrošinātām ģimenēm visā Latvijā. Lai varētu sniegt palīdzīgu roku visām akcijā iesaistītajām ģimenēm, nepieciešami 32 000 eiro mēnesī.

Latvijā ik gadu pasaulē nāk ap 20 000 bērnu un aptuveni 2000 no tiem piedzimst ģimenēs, kurām nepietiek līdzekļu, lai nodrošinātu savai atvasei pamatlietas, kas nepieciešamas bērna pilnvērtīgai attīstībai. «Katrs bērniņš ir pelnījis ne tikai vecāku rūpes un mīlestību, bet arī visu nepieciešamo, lai augtu vesels un laimīgs. Diemžēl daudziem vecākiem tas sagādā lielas grūtības, jo trūkst līdzekļu.

Visbiežāk palīdzība nepieciešama maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem līdz divu gadu vecumam.

Šajā laikā lieli tēriņi saistīti gan ar mazuļu piena maisījuma, gan autiņbiksīšu iegādi,» stāsta Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta, aicinot palīdzēt ikvienu, kurš sevī jūt aicinājumu, lai mazuļi no nabadzīgām ģimenēm neizjustu trūkuma skarbo slogu.

Atbalsts ģimenei tiek sniegts nedēļu pirms bērna kopšanas pabalsta saņemšanas,

jo, kā norāda Rūta Dimanta, šis periods maznodrošinātajām ģimenēm ir finansiāli viskritiskākais. Šajā laikā projekta ietvaros ģimenēm katru mēnesi tiek nodrošinātas autiņbiksītes un piena maisījumi 16 eiro vērtībā, kas sedz vienas nedēļas izdevumus šīm mazulim ikdienā nepieciešamajām precēm. Labdarības akcijā līdzdarbosies arī projekta vēstnese, psiholoģijas zinātņu doktore Diāna Zande, sniedzot jaunajām māmiņām dažādos Latvijas reģionos nepieciešamo informatīvo un emocionālo atbalstu bērnu audzināšanā.

Ziedojumus iespējams veikt SIA «Maxima Latvija» veikalos visā Latvijā - gan ziedojumu kastītēs, gan izvēloties veikalos produktus ar īpašu akcijas zīmi «Palīdzi trūcīgiem mazuļiem», kas nozīmē, ka ražotājs ziedos 1 centu no produkta cenas mazuļu atbalstam. Šobrīd labdarības akcijā ir iesaistījies AS «Tukuma piens» ar pienu «Baltais» 2%, AS «Laima» ar dažāda veida cepumiem, konfektēm u.c. produktiem, kā arī SIA «Rīgas Piensaimnieks» ar biezpiena sieriņu «Kārums» multipaku, ziedojot 1 centu no katra pārdotā produktu iepakojuma. Sniegt atbalstu mazuļiem no trūcīgām ģimenēm var, arī ziedojot Ziedot.lv mājas lapā (http://www.ziedot.lv/palidzi-trucigiem-mazuliem-2137) un zvanot uz ziedojumu tālruni 9006 7004 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

«Esam gandarīti par pircēju un sadarbības partneru - AS «Tukuma piens», AS «Laima» un SIA «Rīgas Piensaimnieks» - atbalstu un rūpēm par trūcīgo ģimeņu bērnu labklājību. Kā uzņēmums meklēsim iespējas, kā papildināt sadarbības parteru rindas un akcijā iekļaut arvien jaunus produktus. Mēs ceram, ka visi kopā līdz 2015.gada beigām varēsim palīdzēt visām akcijā iesaistītajām ģimenēm,» stāsta SIA «Maxima Latvija» vadītāja Jeļena Kondrašova, norādot, ka uzņēmums paralēli sācis arī ģimeņu atbalstu programmu «Augošai Latvijai,» kas apkopo dažādas uzņēmuma iniciatīvas un sadarbības projektus šajā jomā un kuras galvenais vadmotīvs ir par ģimenei draudzīgu vidi un ērtu iepirkšanos. Vairāk iepazīties ar programmu iespējams mājas lapā www.augosai.lv.

Tāpat no šodienas Latvijas lielākajās pilsētās būs iespējams atstāt ziedojumus īpašā interaktīvā ziedošanas stendā, palīdzot mazuļiem burtiski nostāties uz kājām (video ar interaktīvo stendu skatāms šeit: http://vimeo.com/113392368). Ziedojumu stends no šodienas atrodas «Maxima Latvija» veikalā Liepājā, Klaipēdas ielā 62, un veikala apmeklētājiem būs iespēja ziedot naudu šajā stendā Liepājas reģiona trūcīgajām ģimenēm turpmāko trīs nedēļu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu