Katra piektā sieviete būtu gatava laulībām, taču to neprec... (188)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/ celynek

70% Latvijas iedzīvotāju kopdzīvi bez laulības uzskata par pieņemamu. Tomēr arī šajā attiecību modelī bieži kāda vēlme laulāties tiek, iespējams, apspiesta. Kādi ir iemesli, kāpēc tik daudz pāru dzīvo nesareģistrējušies?

Kāpēc neprecamies? Iemesli!

Uzskats, ka laulība attiecības tāpat nemainīs, ir biežākais iemesls kopdzīvei nereģistrētās attiecībās – to minējuši 41% aptaujāto, kas dzīvo nereģistrētās attiecībās.

Savukārt 32% iedzīvotāju no laulību reģistrācijas attur fakts, ka šī ceremonija ir sarežģīts process ar lieliem finanšu ieguldījumiem. Tikpat bieži iedzīvotāji norāda, ka

nav nonākuši situācijās, kad laulāto statuss ir bijis nepieciešams.

Vīrieši gandrīz divreiz biežāk nekā sievietes neredz jēgu laulībai un kopdzīvi nereģistrētās attiecībās pamato ar uzskatu, ka laulības attiecības neietekmēs. Tāpat vīrieši biežāk nekā sievietes uzskata, ka ir pārāk jauni precībām un kā iemeslu attiecību nereģistrēšanai min to, ka neplāno radīt pēcnācējus.

Turklāt piektdaļa sieviešu būtu gatavas laulībām, taču to nevēlas partneris.

Turpretim ceturtā daļa jeb 26% respondentu norādījuši, ka nereģistrētās attiecības dzīvo tikai pagaidām un drīzumā plāno salaulāties.*

* Latvijas Zvērinātu notāru padomes (LZNP) un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Kā ir ar tevi, ja neesi precējusies - kāpēc?

Komentāri (188)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu