Sapņi, kas atkārtojas. Uz ko tie norāda? (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Gan jau arī tu esi pieredzējusi kādu sapni, kurš atkārtojas. Dīvaina sajūta, vai ne? Šoreiz Elīnai Neilandei, konsultantei «Labo Domu Pieturā», jautājām, ko nozīmē, ja vienu un to pašu sapni bērna gaidību laikā redzi atkārtoti un, vai tam jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Par sapņiem mēdz teikt, ka tie ir mūsu zemapziņas valoda, tātad varētu domāt, ka jebkas, ko redzam sapnī, ir nozīmīgs.

Tomēr, kā stāsta speciāliste, liela daļa sapņu ir nomoda notikumu «atražošana», kad zemapziņa it kā «izslauka» mūsu prātu no visas liekās informācijas, ko esam saņēmuši nomoda laikā.

«Tieši tāpēc tulkot iesaka tos sapņus, kas pat pēc pamošanās nedod mieru vai atkārtojas periodiski, vai arī no nakts uz nakti. Pieņemts uzskatīt, ka tieši

tie sapņi, kuri atkārtojas, ar zemapziņas starpniecību norāda uz kādu mums patiešām svarīgu, risināmu dzīves grūtību.

Piemēram, ja sieviete grūtniecības laikā redz atkārtojamies murgu, kurā nodeg viņas māja, ir vērts ņemt talkā sapņu terapiju, lai ar tās starpniecību noskaidrotu, kādas emocijas murgus rada. Atbildes sniegs tā saucamie «atslēgjautājumi» – kas sievietei ir māja, ar ko tā asociējas, kādas sajūtas viņa piedzīvo sapnī un ko dara?

Pieņemsim, kādai sievietei māja asociējas ar drošības sajūtu. Tātad atkārtots sapnis par mājas bojāeju ugunsgrēkā var norādīt uz drošības sajūtas zaudējumu dzīvē. Kas to radījis un kādas jūtas to pavada? Visdrīzāk sieviete atzīs, ka patiesi jūtas nedroši, jo, piemēram, nejūt atbalstu no ģimenes locekļiem vai jūtas sociāli apdraudēta darba vietā.

Nomodā viņa var censties savas bailes atvairīt, norakstot tās uz tipiskām grūtniecības bažām vai sadzīves sīkumiem,

tomēr zemapziņa skaidri norāda – tev tas ir svarīgi,

pievērs tam uzmanību,» tā Elīna Neilande.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu