11 ēšanas emocionālie līmeņi (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Sākot ievērot diētu ar mērķi nomest svaru, ir sastopami 11 ēšanas emocionālie līmeņi, kurus vajadzētu atpazīt, lai veiksmīgi tuvotos savam sapnim.

Dusmas. Tās dusmas, ko bieži sajūtam jaunas diētas sākumā, vai dusmas pašam uz sevi, ka paliec resns, bet savā ziņā tas ir labi, jo motivē darbībai.

Izmisums. Var iestāties, salīdzinot citu diētas panākumus ar savējiem it kā neveiksmīgajiem centieniem. Bet esiet uzmanīgas, jo šīs ir negatīvas emocijas un bieži liek cilvēkiem padoties.

Skumjas. Cieši saistītas ar sevis žēlošanu vai čīkstēšanu par iepriekšējo dzīvesveidu un ēšanu.

Bailes. No tām bieži ir grūti tikt vaļā un tās bieži parādās kopā ar pirmajiem svara zaudēšanas panākumiem. (Vai es varēšu ievērot šo diētu visu savu mūžu?)

Saprašana. Ir jāiziet cauri pirmajām četrām emocijām, lai nonāktu pie šīs pozitīvākās stadijas, kad tu sāc saprast, kādi ir tava ķermeņa ēšanas paradumi, un pieņem tos.

Satraukums. Nervozitāte un raizes, šaubas, kas var iestāties, kad sākat redzēt diētas rezultātus: vai tā jābūt, vai ir pietiekami labi?

Skaudība: Kaitīgas emocijas, kas rodas, salīdzinot sevi ar citiem. Ne visiem vielmaiņa strādā vienādi, tāpēc vienādi panākumi arī nekad nebūs.

Foto: PantherMedia/ScanPix

Garlaicība. Tā var izbeigt diētu. Ja mani, ka iezagusies garlaicība, pamaini kaut ko savā diētā saskaņā ar tās plānu.

Atvieglojums. Pozitīvo emociju sākums, kuru vajag izbaudīt.

Prieks. Parādās tad, kad esi sasniegusi kādus reālus rezultātus. Centies to nesabojāt ar negatīvām domām, ka varbūt varēja būt labāk. Ir labi tā, kā ir.

Apmierinājums. Pēdējā emocija, ko cilvēki izjūt, kad ir sasnieguši savus svara zaudēšanas mērķus.

Lai tev izdodas šo pēdējo līmeni sasniegt, veiksmīgi atpazīstot un pārvarot iepriekšējos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu