Pēc kā mēs izvēlamies potenciālās otrās pusītes internetā? (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Phovoir/ScanPix

Sievietes daudz biežāk nekā vīrieši uzskata pretējā dzimuma izskatu par svarīgu, saņemot pirmo vēstuli tiešsaistes iepazīšanās vietnē. Ārējais skaistums ir vissvarīgākā īpašība 31 procentam sieviešu, kas piedalījās aptaujā. Tikai ceturtajai daļai vīriešu respondentu pievilcība šķitusi tikpat svarīga. Viņi arī atbild uz katru pirmo vēstuli divreiz biežāk, nekā to dara sievietes.

«Sievietes reti pirmās sāk sarunu ar svešinieku. Tāpēc, saņemot pirmo vēstuli no sievietēm, vīrieši jūtas novērtēti un vēlas iepazīties. Situācija sieviešu gadījumā ir pilnīgi pretēja:

viņas saņem milzum daudz uzmanības un vēstuļu no dažādiem vīriešiem.

Bieži vien viņas atbild tikai pievilcīgākajiem vai interesantākajiem vīriešiem,» teic Audrjus Vrubļausks, Flirts.lv mārketinga nodaļas vadītājs.

Pētījuma gaitā 48 procenti vīriešu kārtas respondentu paziņoja, ka viņi atbild uz ikvienu pirmoreiz atsūtīto vēstuli. Tikai 26 procenti sieviešu rīkojas līdzīgi.

Interesantas un oriģinālas vēstules palielina varbūtību, ka sievietes uz tām atbildēs

Piektdaļa sieviešu atzīst, ka atbild vien uz tām vēstulēm, kas izceļas uz apkārtējo fona. Rakstot pirmo vēstuli, vīriešiem derētu apdomāt, kā pateikt komplimentu sievietei, tādējādi parādot sevi kā izglītotu, galantu un prasmīgu pārsteigt partneri.

Parasti vīrieši neuzskata, ka pirmās vēstules saturs ir svarīgs:

vien 7 procenti no viņiem cenšas to padarīt īpaši pamanāmu. Pēc viņu vārdiem, pirmā vēstule neatklāj viņu personīgās īpašības un dzīves vērtības, kuras vēlāk varētu atšķetināt sarunās par dažādiem tematiem.

Foto: Phovoir/scanpix

Pētījums tāpat atklāja, ka gan vīrieši, gan sievietes vēlas sazināties ar ārēji pievilcīgiem cilvēkiem. 51 procents paziņoja, ka viņi labprāt sāk sarunu ar izskatīgiem cilvēkiem. Kopīgi vaļasprieki un mērķi kļūst svarīgi, cilvēkiem tuvāk iepazīstot vienam otru. Tikmēr pirmās vēstules uzrakstīšana šķiet svarīga vien 8 procentiem kā vīriešu, tā arī sieviešu.

Vīrieši daudz biežāk plāno turpināt iepazīšanos reālajā dzīvē

15 procenti vīriešu un tikai 9 procenti sieviešu kārtas respondentu sāk sazināšanos tikai ar tiem cilvēkiem, kas dzīvo tai pašā pilsētā. Sievietēm šķiet daudz svarīgāk, kādā veidā vīrieši ataino sevi savos profilos. Pārlūkojot potenciālo partneru profilus, viņas var tos novērtēt labāk un arī vieglāk sākt sarunu. 13 procenti respondenšu atbildēja, ka profila unikāls saturs ir vissvarīgākais faktors lēmuma pieņemšanā par labu sarunas sākšanai. Tikai seši procenti vīriešu domā tāpat.

Vairāk nekā puse respondenšu mēģina parādīt, cik saticīgas un godīgas tās ir attiecībās ar pretējo dzimumu. Ar savu fotogrāfiju palīdzību viņas cenšas atklāt savu dabisko skaistumu un sniegt godīgas atbildes uz visiem jautājumiem savā profilā. Katra desmitā sieviete cenšas izcelties ar unikālām atbildēm vai atklājot fotogrāfijas ar atsegtu ķermeni.

Tikai 8 procenti respondenšu paziņoja, ka pirmās sāk sarunu

ar vīrieti, kurš viņām patīk.

Vīrieši cenšas piesaistīt sev sieviešu uzmanību pavisam citādi

Piektdaļa vīriešu sāk sarunu nekavējoties, ja uzskata sievieti par pievilcīgu.

10 procenti publicē fotogrāfijas ar atsegtu ķermeni;

tikai trešdaļa cenšas uzsvērt, cik saticīgs un godīgs viņš mēdz būt.

* Flirts.lv pētījumā, kas veltīts vīriešu un sieviešu tiešsaistes iepazīšanās un sakaru nodibināšanas paradumiem, piedalījās 1693 respondenti. Šis pētījums tika veikts 2014. gada jūlija sākumā.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu