Dažas lietas ko der iemācīties pirms kāzām (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Lai iegūtu braukšanas tiesības, mēs mācāmies likumus, kārtojam eksāmenus, gan praktiskos, gan teorētiskos, lai neapdraudētu sevi un citus. Arī pirms saņemat laulības apliecību, der šo to iemācīties, jo kāzas ir vienu dienu, bet laulība ideālā gadījumā uz mūžu un, lai tā arī būtu, pirms tam der iemācīties pāris noderīgas lietas.

Emocionālā pašregulācija

Maziem bērniem visbiežāk ir tendence emociju uzplūdos bļaut, sist un raudāt. Pieaugušajiem emocijas izpaužas dažādos veidos, un, plānojot kopdzīvi ar partneri, ir jāiemācās sevi savaldīt gan tad, ja esi no tiem, kas dusmās bļauj un ārdās, gan tad, ja noslēdzies sevī un nesarunājies, abi šie varianti tikai un vienīgi kaitē veselīgām attiecībām.

Ir jāiemācās saņemt sevi rokās, izanalizēt savu dusmu un problēmu patiesos iemeslus

un izrunāt problēmas ar partneri. Emocionālā nestabilitāte ir viens no biežākajiem iemesliem, kādēļ sabojājas attiecības, jo brīžos, kad nekontrolējam savas emocijas, bieži vien tiek pateikti vārdi, kas otru var aizvainot, kā arī partneris var justies apdraudēts vai izmisis un nevēlēties uzturēties jūsu tuvumā.

Komunikācija

Iemācieties ieklausīties otrā, neignorēt partnera lūgumus vai kritiku. Svarīgi, lai savu nepatiku pret kaut ko jūs iemācītos pasniegt taktiskā veidā, «nezāģējot».

Konfliktu risināšana

Pirms laulībām jāiemācās risināt konfliktus tā, ka sievas variants un vīra variants beigās būtu viņu kopīgais variants. Ir jāiemācās, ko nozīmē kompromiss. Ja domas atšķiras, tad jāpiedāvā rezerves variants, piemēram, vīrietis grib skatīties action filmu, bet jūs vēlaties romantisku drāmu, tad nu jāprot šādās situācijās atrast kompromisu bez strīdiem, kādu reizi ir jāpiekāpjas vienam, kādu otram. Rezerves variantu, ko piedāvāt partnerim, ir daudz vai ne?

Ir tikai jāiemācās savstarpēji vienoties, bez strīdiem, pārmetumiem un aizvainojumiem.

Esiet pozitīvi

Ir jāiemācās savu prieku izrādīt arī redzamā veidā. Bieži vien, pat neesot sliktā garastāvoklī, esam pieraduši būt nopietni.

Slikto garastāvokli izrādām dusmojoties un īgņojoties, bet labo neizrādām nekā.

Ilgstoši esot attiecībās, neredzot otrā pozitīvismu, kopējās izjūtas vienam pret otru tad ar laiku arī pārvēršas vai nu par neitrālām, vai pat negatīvām.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu