Ja partneris, ar tevi runājot, maina balss tembru – tu viņam patīc (16)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Kā vēsta «Daily Mail», kad runa ir par mīlestības valodu, nav svarīgi tas, ko tu saki, – ir svarīgi tas, kā tu to saki.

Cilvēki nedaudz maina balss toni, kad runā ar tiem, kuri viņiem šķiet pievilcīgi, apgalvo zinātnieki. Turklāt šīs balss izmaiņas vienlaikus padara runātāju pievilcīgāku klausītājam, noskaidrojuši Stirlingas (Stirling) universitātes zinātnieki. Pētījumā piedalījās 110 heteroseksuāli vīrieši un sievietes, kuri bija vai nu angļu, vai čehu tautības. Vīriešu kārtas pārstāvji, runājot ar sev pievilcīgām sievietēm, mainīja savu balss toni, padarot to skanīgāku un dziedošāku. Vīrieši runāja ļoti zemā balss tembrā, komunicējot ar sievietēm, kuras viņiem šķita īpaši pievilcīgas, bet saglabāja ierasto balss tembru, kad komunicēja ar sievietēm, kuras viņiem nešķita pārāk pievilcīgas.

Galvenais pētnieks Huans Deivids Leongomezs (Juan David Leongomez) teica, ka vīriešiem ir svarīgi izklausīties vīrišķīgi, taču «pārlieka vīrišķība» var tikt asociēta ar negatīvām iezīmēm. Viņš teica: «Iepriekšējos pētījumos noskaidrots, ka cilvēki signalizē par savām romantiskajām interesēm vairākos veidos, tostarp neverbāli un ar ķermeņa valodu, kā arī ar acu kontaktu un pieskārieniem.» «Mūsu pētījumā tika pierādīts, ka

cilvēki arī maina balss toni, kad runā ar sev patīkamu pretējā dzimuma sarunu partneri.

Tas, kā izrādās, arī sarunu partnerim runātāju padara pievilcīgāku.»

«Vīriešiem svarīgi ir izklausīties vīrišķīgi, un tas tiek paveikts, pazeminot balss toni. Tomēr pārlieka vīrišķība tiek asociēta ar negatīvām personības iezīmēm, piemēram, agresivitāti un neuzticību.» «Tā rezultātā vīrieši nonāk dilemmas priekšā – viņiem jāspēj atrast zelta vidusceļš. Risinājums ir balss toņa mainīšana, kā rezultātā balss tembrs kļūst dziedošs.» Pētnieki pierādīja arī to, ka uz balss izmaiņām reaģē arī cilvēki, kuri sarunu starp diviem partneriem noklausās. Tika ierakstīta saruna starp vīrieti un sievieti, un tā tika atskaņota pētījuma dalībniecēm, kurām vīrietis, runājot ar pievilcīgu sievieti, šķita patīkamāks, nekā runājot ar sievieti, kas viņu neinteresē.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu