Kāpēc es esmu labs tētis? Atbild tēti! (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no personiskā arhīva

Mīļi sveicam visus tētus 14. septembrī - Tēvu dienā, kuru Latvijā atzīmējam jau sesto gadu! Par godu svētkiem uzdevām vairākiem foršiem papiem un tētukiem vienu vienīgu jautājumu: kāpēc tu esi vislabākais tētis?

Šefpavārs Māris Jansons

Divu bērnu tētis: Matīss (2,5 gadi) un Emīlija (5 gadi)

Bērnu māmiņa - Kristīna

Foto: No personiskā arhīva

«Pirmkārt viņi vienmēr ir paēduši! (Smejas.) Nē, ja nopietni, es noteikti, ja pacenšos, izcepu gardāko kūku pasaulē!

Un arī plovu es taisot vislabāk - tā viņi saka.

Otrkārt, es esmu labākais tētis, jo cita viņiem nemaz nav... Noteikti mēs kopā pavadām lieliski laiku ne tikai pilsētā, bet ļoti daudz laukos ar dažādām atraktivitātēm, kas patiešām iepriecina bērnus. Mēs dodamies makšķerēt, braucam izbraucienos ar laivām. Sēņot dodamies ar velosipēdiem. Peldamies, daudz pastaigājamies... Un, jā, - dodamies izbraucienos ar teltīm. Piemēram, šovasar nakšņojām teltīs 8 naktis!

Treškārt, es mēģinu saprast un ieklausīties viņos abos. Noteikti cenšos visādi atbalstīt.

Jāatzīst, ka es laiku, ko pavadu kopā ar bērniem, izbaudu īpaši. Esmu tētis, kas nav bieži mājās... Esmu Tētis ar lielo burtu, pēc kura visi visu laiku ir noilgojušies!»

Mūziķis Goran Gora (īstajā vārdā Jānis Holšteins-Upmanis)

Meitiņas tētis: Ronja (5 mēneši)

Bērnu māmiņa - Māra

Foto: No personiskā arhīva

«Kāpēc es esmu vislabākais tētis savai meitiņai? Jo es esmu VIŅAS tētis. Ar saviem mīnusiem, saviem plusiem, savu pieeju meitas audzināšanai, bet pāri visam - ar savu, neatkārtojamu - tēta - mīlestību. Un nav «labu» tētu vai «sliktu».

Ja vien cilvēks domā, rūpējas un dod maksimālo, ko var iedot, viņš ir vislabākais tētis savam bērnam.

Es ļoti gribētu, lai man ir vairāk laika meitai, un vienmēr pie sevis nodomāju: «Nekas, paies tūre - tad» vai arī «Kad pabeigšu albuma ierakstu - tad...» Bet galvenais ir neaizmirst, ka arī tieši ŠOBRĪD varu veltīt visu savu brīvo laiku meitiņai, jo mazais cilvēciņš taču ir mans «labākais albums un tūre»!

Novēlu visiem saviem kolēģiem - tētiem tādu pašu prieku atgriezties mājās pie sava bērna, ar kādu katru vakaru dodos mājup es, jo viens it kā «mazs» smaidiņš padara manu dienu vērtīgāku par desmit padarītiem darbiem «To do» sarakstā.»

Uzņēmējs Juris Zavickis

Dvīņu tētis: Patrīcijas un Pētera (5,5 gadi)

Mamma - Ieva

Foto: No personiskā arhīva

«Esmu labākais tētis saviem bērniem, jo pats vēl atceros sevi viņu vecumā. Zinu viņu vēlmes, sajūtas un sapņus, kurus mēs, pieaugušie, bieži vien aizmirstam sapņot.

Kad esmu kopā ar saviem bērniem, man ir svarīgi, lai katra minūte šā laika būtu piepildīta ar jēgpilnu nodarbi, jo ne jau dārgu spēļmantu skaitā var izmērīt vecāku sniegto mīlestību savam bērnam.

Mīlestība meklējama sirds siltumā un spējā atgriezties bērnībā atkal un atkal,

tikai šoreiz kopā ar viņiem..»

TV raidījumu vadītājs, radio balss, mūziķis Gustavs Terzens

Divu bērnu tētis: Grieta (6,5 gadi) un Fricis (1,2 gadi)

Bērnu māmiņa - Undīne

Foto: No personiskā arhīva

«Atbildot uz šo jautājumu... Es tā baigi sev medāļus nekarināšu, bet ir lietas, ko ļoti cenšos ievērot. Man meita aizgāja pirmajā klasē, un viņai tas tomēr ir baigais stress... Tāpēc mēs ar Undīni cenšamies meitu pārāk nestrostēt un nespiest. Respektīvi, visi vecāku uzbāzīgie jautājumi Ko ēdi? Kā gāja? Kādas stundas? - tos mēs cenšamies pārfrāzēt, lai Grieta nejūtas presingota. Turklāt viņa pati stāsta - tikai ar 1 dienas novēlošanos! :)

Vēl mums ar meitu ir tāda tikai tēva un meitas štelle, kas saucās «dauze».

Tas ir tāds cīniņš, kur Grieta nolaiž tvaiku, vienkārši izārdoties, un tad es viņu ņemu gūstā un viņa spiedz un prasa, lai laiž vaļā, bet īstenībā jau dikti patīk.

Un tad jau vēl dēliņš Fricis mums ir, un šeit arī ir tas lielais uzmanības sadalījums, lai pietiek abiem, jo Fricis jau dikti māsu mīl un grib spēlēties... Tad nu meklējam balansu, lai Grietu nepadarītu par aukli un nelaupītu viņai bērnību, bet tā, lai arī brālis ir mīlēts un aprūpēts.»

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu