Tēta atvainošanās visām mājās sēdošajām māmiņām (149)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Es jūtos tā it kā man vajadzētu atvainoties visām sievietēm. Un tām, kuras ir arī mammas, vispirms. Daudzi vīrieši domā, ka viņi ir kā Dieva dāvana un sabiedrībā tiek pozicionēts priekšstats, ka sieviete sēž mājās un NEKO nedara. Arī es pats nedaudz pie tā esmu vainīgs, domājot, ka ir tik forši atnākt mājās, kad viss ir gatavs un mierīgi atlaisties dīvānā, lai paskatītos TV.

Vai es kļūdos?

Pilnībā.

Es tam esmu gājis cauri divus gadus. Mana sieva ir tā, kura strādā un šoreiz es esmu tas, kurš paliek mājās. Sākotnēji es uzskatīju, ka tas ir ļoti elementāri un ja izgudrošu sistēmu, tad ikdienas rutīna paies pavisam vienkārši. Patiesībā, pašā sākumā es visu sistematizēju, sakārtoju, piemēram, ledusskapi pēc ēdiena grupām utt. Un biju ļoti lepns par sevi.

Vai gribat zināt, kā ledusskapis izskatās tagad? Briesmīgs bardaks!

Ok, protams, tas nav tik vienkārši. Sākums bija daudzsološs un es varēju tīrīt māju, mazgāt veļu, pagatavot ēst un sagatavoties tam, kad sieva nāks mājās. Es lieliski tiku galā tieši nedēļu,jo es nebiju rēķinājies ar vienu lietu: bērniem, kuri pavisam viegli var ieviest izmaiņas ikdienā.

6:00 : Pamostos; kafija; palīdzēšana dēlam, somas sakrāmēšana; pārliecināšanās, ka mājas darbi izpildīti un zobi iztīrīti

6:45 : Bērnu pavadu uz autobusu

7:01 : Ienākot pa durvīm, dzirdu, kā trīsgadīgais bērns bļauj,jo grib pankūkas un sulu. Viņai patīk skatīties TV un ēst brokastis gultā.

7:02 : Viņa dabū brokastis, bet ne vienmēr tas viņu apmierina.

7:15 : Arī es vēlētos doties nomazgāties, bet tas nav iespējams.

7:30 : Sieva dodas uz darbu.

7:30 - 9:00 : Brīvā programma: reizēm dodos uz gultu, lai nedaudz ar meitām vēl pagulētu. Ja viņas pamostas agrāk, sākas tracis un histērijas. Es parasti strādāju līdz pusnaktij. Parasti miers nav ilgāks par 15 minūtēm. Tad sākas dauzīšanās pa gulltu, lēkāšana pa mani, kas protams, bērniem rada jautrību.

9:00 : Trīsgadīgais bērns pasūta zivju pirkstiņus un sulu (ha, viņi domām ka esmu restorāns «Tētis»). Ja mēģinu paskaidrot, ka ir vēl agrs, tad sākas nākamā histērija līdz es neiedodu to,ko viņš gribējis.

9:05 : Mēģinu paņemt datoru, lai nedaudz pastrādātu.

9:06 : 1,5 gadīgā meita ēd brokastis, sēžot man uz kājām.

9:15 : Mēģinu sakopt vietu, kur ir ēstas brokastis. Varat iedomāties, kā izskatās dīvāns pēc krabju nūjiņām un brokastīm.

9:20 : Apsēžos atkal uz dīvāna.

9:21 : Man palūdz uzlikt multenes par Sūkli Bobu.

10: 30 : Mans 1,5 gadīgais bērns guļ, kamēr lielais skatās TV, spēlējas un ik pēc 20 sekundēm kaut ko palūdz.

10:35 : Beidzot varu nomazgāties un savest sevi kārtībā.

11:00 - 12:00 : Beidzot apsēžos, lai nedaudz pastrādātu.

*Piezīme: dienas vidū vēl neesmu pievērsies mājas darbu veikšanai

12:00 - 12:30: Bērni ēd pusdienas. Kāds pārsteigums- atkal vista. Tajā pašā laikā mēģinu sakopt virtuvi un sagatavot sagataves vakariņām. Iespējams, es varētu piekārt pie ledusskapja uzrakstu «Tēta kafejnīca: atvērta 24/7».

12:30 - 14:00: Beidzot es varu sakopt māju un ielikt mazgāties veļu. Ja joprojām man sokas labi, tad es varētu savākt arī tās 19'000 rotaļlietas, kas atrodas dzīvojamajā istabā uz grīdas. Priecāšos, ja varēšu iziet cauri mājai, neuzkāpjot uz kādām rotaļlietām. Man ir tāda sajūta, it kā staigātu pa mīnu lauku.

14:00 - 14:30:Apģērbju bērnus un dodamies uz autobusa pieturu, lai sagaidītu lielo brāli.

14:30 - 15:00: Meitenes rotaļājas, kamēr gaidām autobusu.

15:00 - 16:00: Meitenes dodas pagulēt. Virtuve izskatās kā pēc tornado: dēls meklējis uzkodas. Reizēm man ir vesela stunda vēl šai nodarbei, lai visu savāktu, bet ne vienmēr.

16:00 - 17:00: Esmu kā mediators, lai ļautu bērniem sadalīt zonas mājās.

17:00 - 18:00: Palīdzu dēlam mācīties, uzkopju māju, izmazgāju grīdu un gatavoju vakariņas.

18:00 : Sieva pārrodas mājās un ēdam vakariņas. Lielākoties esmu tik noguris, lai vispār parunātu. Un bieži vien es dodos ēst uz balkona, lai pabūtu viens.

PIEZĪME: Šī tomēr bija laba diena. Katra diena ir citādāka. Es neesmu sācis vēl pierakstīt sliktākās dienas, kad jātiek galā ar neskaitāmām ķibelēm, jāsavāc uz grīdas izlietas/ izbērtas lietas, pielikt aizkarus, savākt suņa bļodiņu... Lūk,tās ir dienas!

Un kur vēl ballītes, kas notiek mājās pēc darba dienas!

Es no sirds atvainojos visām sievietēm! Būšana mājās nebūt nav viegls darbs! Varētu pat teikt, ka tas ir viens no vissarežģītākajiem darbiem, kurus jebkad esmu darījis!Jā, protams, ir arī forši un saulaini brīži, bet tikpat daudz vai pat vairāk ir arī izaicinājumi un stresa! Lielākajai daļai vecāku pēc šādas dienas pienāktos glāze vīna vakarā un silta vanna!

Vēlot visu labāko-tētis, kurš sēž mājās

Un kā, mīļās māmiņas, paiet jūsu mierīgās dienas mājās?

Komentāri (149)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu