11 ierosmes, lai būtu laimīga! (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vienpadsmit burvīgas ierosmes tavai ikdienai, kas tevi spēj darīt laimīgāku, nekā esi šobrīd!

1. Pateicības prakse!

Ja cilvēks ir laimīgs - viņš vienmēr būs par kaut ko pateicīgs! Vienmēr. Ir pierādīts, ka pateicīgiem cilvēkiem ir mazāk stresa un viņi reti sajūtas nomākti. Mums visiem ir izvēle - kā koncentrēt savu uzmanību.

Izvēloties to vērst uz pateicību par skaistām lietām un emocijām, tu noteikti sajutīsies labāk.

Pamēģini just pateicību ne tikai par globālām lietām pasaulē un tavā privātajā dzīvē, bet arī atrast laiku pateikt paldies par ikdienas sīkumiem, raksta themindunleashed.org. Laba grāmata, garda maltīte, smaids no svešinieka, labsajūtā murrājošs kaķis utt...

2. Ļaujies savai nodarbei

Kad mēs ko darām ar sirdi un dvēseli - skrienam maratonu, rakstām dziesmu, lasām grāmatu, skatāmies romantisko kino, zīmējam u.c., mums liekas, ka laiks apstājas. Šajā brīdī mēs spējam fokusēties tikai uz to, kas mums patiešām tobrīd patīk. Paliekam mierīgi, radoši un ... laimīgi. Tāpēc atrodi laiku sev. Dari to, ko mīli un kas tev rada labsajūtu.

3. Smaidi!

Ja jūties nomākta un tev bijusi t.s. melnā dienā, mēģini iedomāties cilvēku, situāciju vai vietu, kas tev reiz lika pasmaidīt. Pētījumi rāda, ka pat smaidīšana kā fiziska nodarbe bez emocionāla pamata rada mums pozitīvas sajūtas.

Konkrēto muskuļu kustināšana, kad smaidām, veicina asinsrites pieplūšanu deniņos,

kas liek justies labi!

4. Saproti savas kļūdas

Mēs visi esam cilvēki, kuri kļūdās. Citreiz pat vairākas reizes dienā. Tas ir tikai dabiski, ja sirdsapziņa tevi urda un neļauj justies vienaldzīgi. Tāpēc iesakām nebēgt no kļūdīšanās, bet to atzīt sev un apkārtējiem. Ja savas kļūdas ignorēsi un par tām nerunāsi, agrāk vai vēlāk tās atbalsosies kādā situācijā vai tavā rīcībā.

Nenoliedz to, kas ir cilvēcīgi!

5. Optimistiska attieksme

Laimīgi cilvēki negatīvas situācijas spēj uztvert daudz optimistiskāk nekā nelaimīgie. Ja jutīsies laimīga, tev ķibeles neliksies uztraukuma vērtas, bet ja gadījums tev šķitīs kā lielākais murgs tavā dzīvē - tu nevari nosaukt sevi par laimīgu! Sāc situācijas un notikumus uztvert ar lielāku optimismu un humoru.

Vienmēr ir izeja un risinājums - viss atkarīgs no tavas attieksmes pret to!
Foto: PantherMedia/ScanPix

6. Meklē atbalstu cilvēkos

Lai gan bieži dzīvi izjūtam kā savu individuālo ceļojumu, mēs nevaram iztikt bez citiem cilvēkiem. Pētījumi rāda, ka laimes priekšnoteikums ir tavas sociālās attiecības un tikai tad nāk nauda un veselība. Pastāv arī uzskats, ka cilvēks, kuram ir labas attiecības ar citiem, dzīvo ilgāku mūžu nekā vientuļš cilvēks, kuram nevienu nevajag...

7. Proti pateikt nē!

Teikt laimei «Jā!», nozīmē

prast pateikt «Nē!» cilvēkiem un situācijām, kas tevi dzen stresā

vai neļauj justies labi. Visiem sniedzot apstiprinošu atbildi, tu ātri vien sevi iztukšosi un nogursi no visa. Mācies atteikt un izvēlēties to, kas tikai tev ir vajadzīgs un spēj tevi padarīt mierīgu un laimīgu!

8. Ej dabā!

Daba mūs nav radījusi, lai mēs visu dzīvi nosēdētu darbā pie datora. Tas ne vien sabeidz veselību, bet arī ar laiku padara mūs nelaimīgus. Tāpēc ej ārā! Uzturies pēc iespējas biežāk svaigā gaisā, kas ir ne tikai fiziski veselīgi, bet arī garīgi nomierina un uzlabo omu. Izmanto pusdienlaiku, lai dotos ārpus biroja, bet brīvdienās ieplāno garāku pastaigu vai pasākumu svaigā gaisā.

9. Piedošanas prakse

Var likties dīvaini un izklausīties banāli - piedod visiem, un tu būsi laimīgs, bet te ir liela daļa patiesības. Piedošana nav akcepts notikušajai situācijai, kas tevi sāpināja.

Piedošana nozīmē, ka tu vairs sevī nevēlies ieslodzīt šīs sāpes un aizvainojumu.

Kad mēs sevī jūtam dusmas, naidu vai bailes, mēs patiesībā esam okupējuši plašu emociju gammu, kuras vietā varētu būt laime, prieks un mīlestība! Piedošana ir mierpilnas sajūtas pieredze.

10. Izmēģini jaunas lietas

Laimīgi cilvēki nebīstas paplašināt savu interešu un hobiju loku. Viņi ir gatavi aizvien jauniem izaicinājumiem un gatavi pamēģināt ko jaunu. Dari arī tu to. Izvēlēšanās, gatavošanās un galu galā izmēģināšana liks tev pašai sev uzsist uz pleca, pat ja tur nekas neizdosies. Bet par neizdošanos jau laimīgi cilvēki nedomā, vai ne?

11. Katru rītu atzīšanās mīlestībā!
Ik rītu, ielūkojoties spogulī, uzsmaidi sev un pasaki: es tevi mīlu! Sākumā tas var šķist bērnišķīgi, naivi, pastulbi -

tomēr ar katru reizi tu tam pati noticēsi.

Tu akceptē sevi, savu izskatu un savus panākumus. Tāpat tu sev patīc tāda, kāda esi, - arī ja vakar bija neveiksmīgākā diena gadā. Cilvēkam ir sevi jāmīl - un šī mazā ikrīta mantra būs lielisks palīgs tev kļūt laimīgākai!

citiem

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu