Tavs vīrietis lielās? Mēs zinām, kāpēc! (31)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kura gan nav piedzīvojusi vīriešu stāstiņus par to, cik viņam lieli ienākumi, superīga mašīna un vasarnīca Latvijas laukos. Un, jā, viņam vienmēr ir arī kāda draudzene, kura nu gan dotos ar viņu brīvdienās makšķerēt, ja reiz tu nevēlies! Kādēļ vīrietim ir tik svarīgi nedaudz piepušķot notikumus?

Sieviešu Klubam stāsta Solvita Vektere, geštaltterapeite.

Atbilde ir pat pārsteidzoši vienkārša: šādi vīrietis vēlas celt savu vērtību. Viņš domā, ka dažādi pribambasi (kruta mašīna, liela alga, īpašumi un pat draudzenes!) stiprina viņa vērtību. Viņš baidās, ka citādāks viņš varētu sievietei nepatikt.

Ja tie ir meli, kurus viņš savos stāstos stiprina, tad tas tomēr ir slikts attiecību sākums. Ja taisnība, tad varam šādu uzvedību piedot, jo vīrietis taču tik ļoti cenšas mūsu dēļ. Viņš satraucas, ka citādi mums nepatiktu. Attiecībām ritot uz priekšu, vari savam mīļotajam droši teikt, ka viņam nav jāizliekas par kaut ko labāku un jālielās.

Saki, ka viņš tev patīk tieši tāds, kāds viņš ir.

Viņa vēlmei savos stāstos kaut ko piepušķot ar laiku vajadzētu pāriet.

Bet ko darīt tad, ja kopā esat jau gana ilgi, bet pēc katra tava atteikuma doties viņa ierosinātā atpūtas braucienā (jo tu to tiešām nevēlies! Un pateikt nē esi iemācījusies!) vīrietis tev saka – labi, nebrauc. Man ir cita, kuru varu sev līdzi uzaicināt!

Vienas noteiktas atbildes šādā situācijā nav. Tu vari mēģināt izprast sava vīrieša rīcības iemeslu un pati pieņemt lēmumu, ko darīt tālāk.

Visbiežāk par citu sieviešu eksistenci brīžos, kad tu dari kaut ko ne pa vīrieša prātam, sak runāt nepārliecinātie. Viņi ļoti jutīgi uztver atteikumu, jo viņiem šķiet: ja reiz man atteica, tātad – man ir kāds defekts, esmu sliktāks. Šāds vīrietis bieži netic sev un saviem sapņiem. Mūsdienās cilvēki diezgan bieži maina partnerus, katras attiecības atstāj arī nospiedumu.

Bieži vīrieši sievietes salīdzina ar visām savām bijušajām, sakot – jā, visas sievietes jau tādas vai šādas, lai gan patiesībā tāda ir bijusi tikai viena (tāda pati tendence gan novērojama arī sieviešu vidū). Ja esi attiecībās ar šādu cilvēku, tev katru reizi, tiklīdz dzirdi frāzi «visas sievietes…», jāsaka, ka katra sieviete taču ir tik atšķirīga.

Tavi priekšstati par sievietēm ir aplami, jo tu taču mani nemaz nepazīsti.

Sākam mūsu attiecības kā no baltas lapas, piepildām un aizpildām to, kā vien paši vēlamies.

Kā tu cīnies pret vīriešu lielību? Esi tādu piedzīvojusi?

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu