Kā attiecībās saglabāt dzirkstelīti? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Reti kurš precēts pāris nesalīdzina sevi ar citiem. Vai mēs esam tikpat laimīgi? Vai mūsu laulība ir tikpat laba? Dažreiz domas ir arī pretējas... Tik labi, ka neesam viņi. Labi, ka mans vīrs tā nedara, un tā tālāk...

Šāda salīdzināšana ir dabiska, raksta «thestir.cafemom.com». Tam piekrīt arī vairāki attiecību eksperti, kuri ir apkopojuši septiņas lietas, ko dara pāri, lai, gadiem ejot, neizdzistu viņu «dzirkstelīte».

1. Savi joki un kopīgi rituāli

Heidija Polmena, grāmatas «The Two'Minute Marriage Project» autore, atklāja, ka arī viņai ar vīru ir neliels rituāls.

«Katru reizi, kad kāpjam pa trepēm vai braucam ar eskalatoru, mēs uzkāpjam uz pirmā pakāpiena, nokliedzamies «pakāpienu apskāviens!» un viens otru cieši apskaujam,» stāsta Heidija.

Ir labi, ja ar otru pusīti kaut kas saista. Ja ne kāds rituāls, tad satuvināt var arī muļķīgi

mīļvārdiņi, par kuriem zināt tikai jūs divi.

2. Sazinieties arī dienas vidū

Polmena skaidro, ka ir svarīgi arī dienas vidū zināt, ko dara mīļotais cilvēks, it īpaši, ja jāstrādā ilgas stundas. Ja strādājat birojos, tad varat apmainīties ar e-pastiem vai sazināties īsziņu veidā. Tādā veidā zināsiet, ko dara otrs, arī tad, kad esat šķirti.

3. «Paldies»

Ir tik viegli aizmirst pateikt otram paldies, it īpaši, ja jāsteidzas. Taču tas ir vajadzīgs.

Psihoterapeits un attiecību konsultants Tonijs Kolmans skaidro, ka mazs paldies var otram pat uzlabot dienu, it īpaši, ja tā nav izdevusies. Ja spēsi saglabāt pozitīvismu, tas atstās pozitīvu iespaidu arī uz tavu otro pusīti!

4. Jāaizmirst nevajadzīgais

Nav nekā kaitinošāka par sievu, kura katru reizi, kad ir dusmīga, atceras kādu pagātnes notikumu vai strīdu un tad to atgādina. Par šādām lietām ir jāizrunājas un tad tās jāaizmirst.

«Laimīgi pāri nesaceļ traci par katru mazo dusmu brīdi. Viņi pieņem otru tādu, kāds tas ir,» atklāj Kolmans.
Foto: PantherMedia/ScanPix

5. Apjautājies!

Ja tev šķiet, ka partneris ir bēdīgs, tad pavaicā, kas noticis. Nevajag pieņemt, ka viss ir kārtībā tikai tāpēc, ka esi pārāk aizņemts un tev nav laika apjautāties.

«Ja tev šķiet, ka tavs partneris nejūtas mīlēts vai novērtēts, tad apjautājies, kas noticis,» skaidro psihoterapeite un grāmatas «Money, Sex, and Kids: Stop Fighting About the Three Things That Can Ruin Your Marriage» autore Tīna Tesina.

6. Atvēliet otram laiku

Nav svarīgi, vai tas nozīmē izpalīdzēt ēdiena pagatavošanā vai darba lietās, laimīgi pāri atrod nolūkus kopā būšanai.

«Laimīgi pāri savas attiecības vērtē kā primāras, taču tajā pašā laikā atceras arī to, ka katram ir sava dzīve,» stāsta laulību un attiecību konsultants Pauls Sigafus. Tāpēc atrodiet iemeslu pabūt kopā un dariet to!

7. Pārstāj izlikties!

Vīrietis savu sievieti noteikti ir redzējis pat viegli ievainojamās situācijās, un katram sava dāma jāmīl tāda, kāda viņa ir. Tāpēc

sievietēm ir jāpārstāj tēlot un izlikties par to, kas neesi.

«Nekautrējieties un dariet viens otram zināmu, kad jūtaties mīlēti, un novērtējiet to, ka mīlat viens otru,» skaidro Tīna Tesina.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu