7 veidi, kā atrast laiku sev!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Nav noslēpums, ka mūsdienu laikmets, tehnoloģijas un rutīna mūs visus dzen trakā vāveres ritenī, kur vairs nav laika nedz sev, nedz savām vēlmēm. Tas nav labi, jo kā gan tu spēsi saprast, ko vēlies no dzīves, ja tev pat nav laika par to padomāt?

1. Savs kaktiņš

Padomā labi, vai tavā mājā vai dzīvoklī tev ir savs stūrītis? Jautājums attiecas visvairāk uz personām, kuras nedzīvo vienas. Pat ja tā nav sava istaba, tev noteikti ir jābūt iemīļotam atpūtas krēslam vai galda galam, kur vari uz brīdi pabūt ar sevi un savām vēlmēm.

Neliela, bet tava pasaule.

Tu tur vari lasīt grāmatu, vērt rotaslietas, rakstīt dzeju, veidot fotoalbumu - jebko, kas tev patīk! Būtiski, lai arī apkārtējie zina, ka šī vieta ir tava un, kad tu tur esi, tu vēlies laiku sev, raksta amerikanki.com.

2. Saki nē!

Tici vai ne, bet tiem cilvēkiem, kuri neprot dzīvē pateikt nē, biežāk sāpot galva un sprands. Tu vari palīdzēt saviem draugiem un apkārtējai pasaulei, bet tu nevari sevi atdot visai pasaulei.

Biežāk domā par sevi, mīļā!

Mēģini teikt nē, kad jūti, ka nespēsi...

3. «Izslēdz» sevi!

Protams, tas nav viegli, jo mūsdienu pasaule no mums prasa ik sekundi kaut ko. Bet tu nedrīksti palikt atkarīga no interneta, sociālajiem tīkliem, e-pastiem... Sāc ar 10 - 15 minūtēm un tad jau šo laiku palielini... Izklausās smieklīgi, bet, ja nopietni,

mēs visi mūsdienās par daudz tam visam vergojam...
Foto: PantherMedia/ScanPix

4. Plāno savu laiku

Mēģini saplānot savu laiku katru dienu. Tas skan muļķīgi, bet tas strādā. Tu ietaupīsi pāris minūtes sev. Iesāc plānošanu un sapratīsi, cik daudz laika tu velti muļķībām - neplānotām lietām. Tad, kad paveiksi plānoto, tev paliks daudz laika, ko vari veltīt sev vai tērēt muļķībās.

5. Meditē vai sporto

Tas ir visefektīvākais laiks sev. Bet to dari tikai tad, ja tas tev patīk. Ja to darīsi tāpēc, ka visi tā dara un tas ir modē, tur nekas patīkams neizdosies un iedzīs tevi stresā. Dari, kas tev patīk, un, galvenais, nedomā tajā brīdī!

6. Plāno laiku draugiem

Un aicini viņus pie sevis. Izdomā, kurus draugus sen neesi redzējusi, un vienu reizi nedēļā vakaru velti šiem draugiem. Bez draugiem nevar, bet atlicini mazliet laika arī sev.

7. Skaistumkopšana

Masāža, friziera apmeklējums, solārijs, pedikīrs vai manikīrs - jebkas no tā visa tev liek palikt ar sevi un savu ķermeni... Izbaudi!

Padalies, kā tu izbrīvē laiku tikai sev?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu