Neiecietīgi pret atšķirīgu seksuālitāti (153)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Gandrīz ceturtā daļa (24%) aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka attiecībā pret lesbietēm, gejiem, biseksuāļiem un transpersonām (LGBT) sabiedrībai jāieņem nepiekāpīgāka attieksme — liecina LGBT un viņu draugu apvienības "Mozaīka" sadarbībā ar SKDS veiktā aptauja.

Tāpat 22% sabiedrības nosoda gan LGBT personas, gan viņu attiecības, 30% nenosoda cilvēkus, bet gan viņu attiecības, un tikai 28% uzskata, ka ne LGBT cilvēki, ne viņu attiecības nav nosodāmas.

28% respondentu uzskata, ka sabiedrības attieksmei pret LGBT jāpaliek tādai pašai kā līdz šim, un 22% uzskata, ka sabiedrības attieksmei jākļūst iecietīgākai.

Pētījuma dati arī norāda, ka 11% Latvijas iedzīvotāju atbalsta partnerattiecību likuma ieviešanu, kas attiektos uz diviem pieaugušiem indivīdiem neatkarīgi no viņu dzimuma, 28% uzskata, ka šis likums būtu attiecināms tikai uz diviem pieaugušiem pretējā dzimuma indivīdiem, savukārt 39% uzskata, ka šāds likums vispār nav nepieciešams.

Jautāti, kāda būtu reakcija, ja jūs uzzinātu par kolēģa homoseksualitāti, 42% respondentu atzina, ka viņu attieksme pret kolēģi nemainītos, 4% nepieciešamības gadījumā kolēģi pat atbalstītu.

Komentāri (153)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu