Kā mīlēt pēc saviem noteikumiem (46)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/nathalielaure

Lai sekss tev sagādātu patiesu baudu, ir svarīgi izjust savu ķermeni un saprast, kas tevi spēj visvairāk iekvēlināt. Uzzini, kā atpazīt un izbaudīt savas slēptākās vēlmes.

Patiesībā jau viss ir gandrīz ideāli. Vakariņas mazā restorānā kopā ar viņu ir kā sapnis, kas sastāv no četriem ēdieniem, bet skatieni, kas klejo pāri galdam, vakara gaitā kļūst arvien izsalkušāki. Beidzot jūs esat nokļuvuši viesnīcā un nespējat vien beigt skūpstīties un glāstīt viens otru. Pavisam drīz tava blūze noslīd uz grīdas, un pēc mirkļa tai seko arī krūšturis. Taču brīdī, kad tu jau atrodies uz viņa un esi gatava doties pretī visaugstākajai baudas virsotnei, tu pēkšņi jūti, ka tev vairs īsti nav noskaņojuma. Tevi pārņem sajūta, ka visu notiekošo tu vēro it kā no malas. To, kā tu esi uzsēdusies viņam virsū, kā, kustoties augšā un lejā, šūpojas tavas krūtis, kā tu elso un mēģini atrast īsto ritmu. Pēkšņi tev tas viss šķiet kaut kā samāksloti un neīsti. Un klusībā tu sev uzdod jautājumu: “Vai es patiešām to vēlos?”

Ļaujies savam baudas ego

Ja tu šaubies, vai tas, ko dari gultā, patiešām ir tas, ko vēlies, tad, visticamāk, esi pazaudējusi savu vissvarīgāko erotisko kompasu – savu baudas ego. Līdzīga situācija droši vien nav sveša daudzām sievietēm. To var uztvert arī kā sava veida modinātāja zvanu. Tomēr dziļi sirdī mēs taču ļoti labi zinām, kas mums nāk par labu, bet no kā vajadzētu izvairīties. Ja mēs brīvi ļautos baudas ego vadībai, tad instinktīvi varētu nojaust, kas mūs visvairāk piesaista un uzbudina – tas mums palīdzētu daudz labāk apzināties savas patiesās seksuālās vēlmes. Mēs nemestos virsū vīrietim un netēlotu mežonīgu amazoni, ja patiesībā alktu pēc maigiem glāstiem un pieskārieniem. Jo tikai tad, kad mēs esam saskaņā ar sevi, mēs varam izbaudīt visfantastiskāko un patiesāko seksu savā dzīvē.

Aizmirsti par stereotipiem

Tomēr izprast erotisko kodu nav nemaz tik vienkārši. Bieži vien tavas patiesās seksuālās vēlmes apslāpē nepareizi pieņēmumi un neapzinātas bailes. “Mēs nemitīgi tiekam ietekmētas. Mūsu patiesās vēlmes slāpē vispārpieņemti stereotipi, dažādi apraksti medijos un audzināšana ģimenē,” saka psiholoģe Urzula Nubere, grāmatas Zehn Gebote fur gelassene Frauen (Fischer Verlag, 2005) autore. Gandrīz katrai sievietei atmiņā ir iespiedušās kino un televīzijā redzētās perfektā seksa ainas, un mīlējoties, kad mēs pašam kļūstam aktīvas, tās var traucēt mums pilnībā izbaudīt notiekošo. Nav brīnums, ka jātnieces poza, kad tu ar kailām krūtīm kusties virs viņa un no baudas kunksti, pēkšņi tev var likt justies neveikli – jo neapzināti mēs sevi salīdzinām ar Holivudas zvaigznēm, kuru krūtis ar plastikas operāciju palīdzību izskatās gluži vai perfektas, bet visas skaņas filmās parasti tiek noslāpētas ar mūziku. Šādas lamatas mums uzglūn gandrīz visur.

Koncentrējies uz baudas gūšanu

Lai varētu piekļūt savai seksuālajai identitātei un piedzīvotu patiesu baudu, vispirms ir jābeidz vēlēties visu izdarīt perfekti un pareizi. “Sievietes gultā pārāk bieži vērtē sevi,” norāda eksperte Urzula Nubere. “Vai manam partnerim tas patīk?” “Ko gan padomās kaimiņi, ja sadzirdēs, ar ko mēs te nodarbojamies?” Šādas domas seksa laikā tev neļauj pilnībā nodoties notiekošajam un koncentrēties baudas gūšanai. Tāpēc neļauj, lai dažādas rūpes un raizes mīlējoties novērš tavu uzmanību. Tas atņem enerģiju seksuālajai iekārei. Tāpēc ir jāiemācās atbrīvoties – domā tikai par patīkamo un ļauj seksuālajai enerģijai plūst caur tavu ķermeni.

Ieklausies ķermeņa signālos

Protams, izpratne par savām seksuālajām vēlmēm un vajadzībām nav iegūstama vienā mirklī. Pašizziņai ir jāvelta laiks, un to sev noteikti vajadzētu atvēlēt. Piemēram, pajautā sev: “Kādas ir manas visslēptākās fantāzijas?”, “Vai man šī poza patīk, vai arī es tikai iedomājos, ka man tā patīk?” Taču pats galvenais ir jautājums: “Kas man sagādā patiesu baudu?” Lai atrastu atbildi uz šiem jautājumiem, ir jāieklausās savā ķermenī, uzsver Urzula Nubere. Bieži vien ķermenis pats labāk zina, kas mūs visvairāk spēj iekvēlināt un uzbudināt. “Šo atbildes meklēšanu iztēlojies kā ceļojumu sevī, kas veicams vienatnē vai kopā ar partneri, ar seksa rotaļlietu palīdzību vai bez tām.” Sievietes bieži vien pašas nemaz īsti nepazīst savu ķermeni, taču labs sekss nozīmē saprast to, kā darbojas tavs ķermenis. Ieklausoties sevī un uzticoties sava ķermeņa signāliem, ar laiku tu sajutīsi, kas tieši tev ir nepieciešams, lai sasniegtu baudas visaugstākās virsotnes.

Izslēdz savu iekšējo cenzūru

Taču sievietes bieži vien neuzdrošinās pašas iepazīt savu ķermeni daudz tuvāk. “Starp sievietes prātu un ķermeni ir nepārvarama plaisa,” saka Urzula Nubere. Ja tiešām mēs vēlamies atbrīvoties, mums ir jāiemācās “atļaut sev sajust baudu”. Erotiskiem impulsiem jāļaujas pat tad, kad tev prātā iešaujas, piemēram, ka: “Tas taču ir nepiedienīgi!” vai “Pornofilmas ir pretīgas!” Tāpēc centies atbrīvoties no sava prāta cenzūras. Tomēr izrādās, ka tas, kas mūs uzbudina, ir kaut kas vairāk, nekā mēs spējam iedomāties. Kanādas zinātnieku veiktajā pētījumā pēc sieviešu ķermeņa reakcijām tika noteikts, ka patiesībā šīs sievietes uzbudina dažādu seksuālu ainu vērošana, piemēram, lesbiskais sekss un pat sekss starp dzīvniekiem. Taču pēc tam veiktajā aptaujā daudzas sievietes to neatzina. Iemesls? “Šīs seksa ainas vienkārši neatbilda tam, ko viņas uzskata par pieņemamu,” stāsta psiholoģe Urzula Nubere.

Meklē seksuālu iedvesmu

Tev ir jāsaprot, ka ne jau visu, kas tevi uzbudina un par ko tu fantazē, ir nepieciešams īstenot arī reālajā dzīvē. Jo domās mēs bez aizspriedumiem varam eksperimentēt un nodoties vispārdrošākajām fantāzijām. Bet, ja seksuālu iedvesmu nav iespējams gūt realitātē, tad to var arī “izstrādāt”. “Iedvesmoties var, piemēram, no erotiskām filmām vai grāmatām,” norāda Urzula Nubere. Bet nevajadzētu tās uztvert kā ideālu vai paraugu, pēc kura būtu jātiecas, bet gan kā uzbudinošu palīglīdzekli. Tādējādi ir iespējams ne tikai apspēlēt svešus seksa scenārijus, bet izdomāt arī savējo. Ar laiku jūs varēsiet izstrādāt paši savu uzbudinošo repertuāru, kas vienmēr darbosies un būs jums pieejams. Vairāk domāt par pašas vēlmēm guļamistabā un ieklausīties sevī daudzām sievietēm var šķist neierasti, taču tas atmaksājas. “Spēcinot savu baudas ego, iespējams ne tikai izjust daudz labāku un kaislīgāku seksu, bet arī iegūt pozitīvāku noskaņojumu un lielāku pašapziņu,” uzsver eksperte.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu