Ar tādiem prezervatīviem mīlējās senāk (51)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Kādreiz latviešu ģimenes bija krietni kuplākas - piecu, sešu un pat desmit bērnu ģimenes nebija tāds retums kā mūsdienās. Taču izrādās, ka arī senāk bija aktuāls jautājums par izsargāšanos no nevēlamas grūtniecības.

Farmācijas muzeja pārstāvis Vilis Ivanovskis portālam TVNET pastāstīja, ka šādus prezervatīvus Rīgā varēja nopirkt Latvijas pirmās brīvvalsts laikā pagājušā gadsimta 20.-30. gados.

Šie prezervatīvi ražoti Vācijā, un to nosaukums «Vulkan» saistīts ar vulkāna izvirdumu, ar ko salīdzina arī seksuālo kontaktu augstāko ekstāzes punktu.

Kāda bija jutekliskā puse?

Mūsdienās izmanto lateksa prezervatīvus, taču tajā laikā mīlniekiem bija jāsamierinās ar gumijas prezervatīviem.

Jā, tieši tā jāsamierinās, jo ar īpaši patīkamām sajūtām to laiku dāmas nelielījās. Visticamāk, sievietēm mīlēšanās ar šādiem prezervatīviem ne visai patika, taču no nevēlamas grūtniecības tie pasargāja...

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Ko tas varētu nozīmēt?

Interesanti, ka pirms gandrīz simts gadiem prezervatīvu iepakojumu rotāja uzraksts: «Achtung! Inhalt 6 Stuck», kas tulkojumā no vācu valodas nozīmē «Uzmanību! Iepakojumā 6 gabali».

Ivanovskis pieļauj, ka šāds uzraksts brīdināja mīlniekus īpaši neaizrauties ar gultas priekiem, jo vienā paciņā ir tikai seši prezervatīvi...

Jāpiebilst, ka šodien vairums iepakojumu satur trīs prezervatīvus.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Lai mīlētos, nav vajadzīga gulta

Farmācijas muzejā var aplūkot arī citas ar mīlas priekiem saistītas lietas un vietas.

Piemēram, melnā lauku pirts latviešu zemniekiem bija ne tikai mazgāšanās vieta. Pirtīm bija mazi lodziņi. Tie lieti noderēja vīriešiem, jaunekļiem un pat puikām, kuri gribēja palūkoties uz fantāziju rosinošajām kailo sieviešu ķermeņu aprisēm.

Dažkārt šādā veidā jaunekļi izvēlējās nākamās sievas vai līgavaiņi guva apstiprinājumu par viņu izraudzīto dzīves draudzeņu formām.

Foto: Mārtiņš Otto/TVNET
Komentāri (51)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu