Sieviete un auto ziemā (Eksperta atbildes 1. daļa) (41)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Ar šo materiālu aizsākam sērijveida rubriku "Sieviete un auto", šoreiz apkopojām jūsu jautājumus par auto apkopi ziemā. Uz jautājumiem atbildes sniedza NISSAN NORDE auto eksperts – Gints Bremze.

Esmu dzirdējusi, ka ziemā nav vēlams, noparkojot auto, atstāt auto pa nakti uz rokas bremzes. Kādēļ?

Jā. Automašīnu nedrīkst ziemā atstāt ar novilktu rokas bremzi uz nakti vai ilgāku laiku, jo bremzes var piesalt. 

Ko darīt, lai ziemā neiesaltu sānu logs? Vai vajag kādus speciālus līdzekļus lietot?

Ziemā pēc auto mazgāšanas vajadzētu nolaist logu un izslaucīt logu gumijas ar sausu salveti. Būtu ieteicams pēc automašīnas mazgāšanas to atstāt uz nakti siltā telpā, piemēram, garāžā, lai tā pilnībā izžūtu.

Cik ilgi mašīnu ir vēlams sildīt ziemā pie aptuveni mīnus 10 grādiem?

Automašīnu ar benzīna dzinēju pirms braukšanas vajadzētu pasildīt aptuveni 2 – 6 min., ar dīzeļdzinēju – aptuveni 5 – 10 min.

Kāds ir labākais priekšējā stikla tīrīšanas instruments (no sniega un ledus)?

Logus ziemā jātīra ar tam speciāli paredzētām plastmasas lāpstiņām. Nevajadzētu izmantot tīrīšanas instrumentu ar metāla sliedīti, jo tas skrāpē automašīnas stiklu.

Esmu dzirdējusi, ka ziemā, braucot ar dīzeli, ir labāk sākt ar otro ātrumu, vai tā ir taisnība?

Nē, jo tas bojā automašīnas sajūgu.

Ja neveras mašīnas šofera un blakussēdētāja durvis (ir iesalušas), ko darīt?

Ja nav citu variantu, piemēram, speciālu atkausējošu līdzekļu, kas paredzēt auto slēdzenes atkausēšanai, var uzliet nedaudz vāroša ūdens uz automašīnas durvju slēdzenes. Obligāti pēc tam jānoslauka viss ūdens no durvīm un durvju ailes. Ja pie rokas ir pretaizsalšanas līdzekļa baloniņš, tas ir jāsapūš slēdzenē.

Lai ziemā neiesaltu automašīnas durvis un logi, būtu vēlams automašīnu sagatavot ziemai un ik pēc laika aprūpēt automašīnas slēdzenes un gumijas, izmantojot speciālus līdzekļus. Tas neprasa daudz laika un līdzekļu, taču palīdz izvairīties no nepatīkamām situācijām. NORDE auto servisā jebkuras markas un modeļa vieglās automašīnas durvju gumiju, slēdzeņu un rokturu sasmērēšana ar speciālām smērvielām ziemai aizņem aptuveni 15 minūtes un maksā aptuveni 3 Ls.

Ja ir sasalušas bagāžnieka durvju gumijas un līdz ar to bagāžnieks neveras ciet, kādi pasākumi būtu jāveic, lai tās aizvērtos?

Ja tās ir gumijas, tad tās ir jāizspaida ar pirkstiem. Tomēr pārsvarā ir tā, ka sasalst slēdzene, un slēdzenes sasalšanas gadījumā tā ir jāsapūš un jāsaeļļo ar speciāli tam paredzētām smērēm.

Vai ziemā, tikko iedarbinot mašīnu, drīkst vērt vaļā logu?

Nav vēlams, jo tā var salauzt loga mehānismu vai saplēst logu gumijas.

Vai ziemā drīkst pielocīt spoguļus (elektroniski), vai mehānisms nevar iesalt?

Drīkst, ja nav ļoti lieli mīnusi, tad gan var iesalt.

IZMANTO IZDEVĪBU ARĪ TU UN UZDOD JAUTĀJUMUS AUTO EKSPERTAM!

Jautājumu logu meklē TVNET Sievietēm labajā lapas pusē!

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu