Laimes terapija (37)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Tu varbūt teiksi – tās ir muļķības! Bet izrādās, ka ir iespējams trenēties katru dienu būt laimīgai, turklāt tāpēc nav obligāti jāiet pie psihologa, tu vari to darīt pati. Uzzini, kā kultivēt sevī mīlestības enerģiju un pastāvīgu apmierinājuma sajūtu!

Iedvesmo sevi!

Laimes terapijas būtība ir vienkārša – izlem būt laimīga un tāda arī būsi! Tā ir sevis iedvesmošana, un tajā pašā laikā tā ir pilnīgi jauna pasaules uztvere caur skaisto un pozitīvo.

Laimes terapija – tās ir rūpes par dvēseles higiēnu. Gan ģimenē, gan skolā tev mācīja, kā labā fiziskā formā uzturēt savu ķermeni, kā rūpēties par to, lai esi kopta. Ar domām ir tieši tas pats – kad galvā ienāk kāda slikta doma, to tikpat ātri vajag nomainīt kā netīru apģērbu, jo to, ko domā, tu piesaisti un dabū. Ja iemācīsies saskatīt labo, vairāk redzēsi labās iespējas, labos risinājumus, labos veidus, kā dzīvot. Tad atkrīt vēlme otru kritizēt, tad gribas uzslavēt, priecāties par otru.

Laimes terapija ir darbs ar zemapziņu, kas visu uztver tieši. Ja katru dienu sev atkārto – es esmu ļoti laimīga, es piesaistu ļoti veiksmīgus, mīļus un sev pašus vajadzīgākos cilvēkus –, tava zemapziņa to uztver un sāk tādu vibrāciju, kas patiešām piesaista tos cilvēkus, kas tev ir vajadzīgi.

Iemantot pastāvīgu laimi, harmoniju vai apmierinātību – sauc, kā gribi –, nozīmē iegūt mieru un gandarījumu. Sākumā ir grūti katru slikto domu un vārdu pārvērst labajā, bet grūts ir pirmais periods. Līdzīgi kā sportistiem – treniņos ir grūti, bet, pateicoties treniņiem, sacensībās ir iespēja gūt uzvaru. Sarežģīts ir sākums, kad īsti vēl nenotici, tev liekas, ka tās pastāvīgās laimes nemaz nebūs. Bet, kad notiek pirmās, otrās, trešās izmaiņas un tu pamani, ka tās notiek tieši tādēļ, ka tu esi laba un apmierināta, tu sāc uzdrošināties arvien vairāk. Un pēc tam tu turpini būt laimīga, jo tā ir tāda bauda, ko neviens labprātīgi atdot nevēlas, neviens negrib no šī stāvokļa izkļūt.

Tev varbūt liksies, ka viss minētais nemaz nav tik viegli izdarāms, bet svarīgākais ir pieņemt lēmumu – no šodienas es būšu laimīga! Un tad sāc domāt labo. Beigās tu būsi uzņēmusi tik daudz labā un piepildījusies ar mīlestību, ka negatīvais pazudīs, tas vienkārši vairs nebūs aktuāls. Piemēram, tevi kaitina darba kolektīvs, šie cilvēki tev šķiet vienkārši neciešami. Ko vari darīt? Maini savu attieksmi. Ir sena latviešu paruna – ja es pati laba būšu, tad man citi labi būs. Vai arī – kā mežā sauc, tā atsaucas. Tas tiešām strādā. Vienīgais, ko tu vari šodien nolemt – mainīt attieksmi un paskatīties, kas notiks, ja visus kolēģus pieņemsi, uztversi kā līdzvērtīgas, garīgas būtnes fiziskos ietērpos, kuriem ir šādas tādas nepilnības (tāpat kā tev!). Ja tu gribi saglabāt iekšējo laimes stāvokli, tad vari pret viņiem izturēties labi un paskatīties, kas mainās. Pilnīgi visa pasaule izmainās brīdī, kad tu nolem būt laimīga. Vienīgais, ko nevajadzētu pieļaut, ir atrunas – man nesanāca tāpēc, ka priekšnieks uzkliedza, vai tāpēc, ka bērns neaizgāja uz skolu, vīrs piedzērās. Tie ir ārējie faktori, kas laimes sajūtu neizmaina. Priekšnieks uzkliedza? Viņam tajā brīdī bija dusmu izvirdums, paskaties uz to no citas puses – tev ar viņa dusmu izvirdumu nav nekāda sakara. Turpini darīt savu darbu un paskaties – pēc brīža viņš jau ir nomierinājies. Ar vēsu prātu un mīlestību ir iespējams atrast labākus risinājumus nekā tad, ja tu būtu atsaukusies priekšnieka dusmām, sākusi kultivēt sevī agresiju un uz dusmu pamata pieņēmusi virkni nepareizu lēmumu. Tu iekļūtu tādā purvā, no kura netiktu ārā. Bet, ja tu tam pieej mierīgi, risinājumus var izdomāt pat vairākus un ļoti labvēlīgus.

Galu galā – kā būt laimīgai? Pozitīvās domāšanas centra “Pavasara studija” vadītāja Inese Prisjolkova iesaka, kā to darīt soli pa solim.

Priekšnoteikumi, lai kļūtu laimīga viegli un ar priek

    1. Jānomierinās un sevi jāatslābina fiziski. Sasprindzis cilvēks nespēj skaidri domāt un atbrīvoties, bet laimei un pozitīviem lēmumiem ir vajadzīga brīvība un brīvas enerģijas plūsma.

    2. Jācenšas atbrīvoties no agresijas, bailēm, dusmām, vainas apziņas un raizēm. Šīs lietas kultivē negācijas, jo tās ir negatīvas. Brīdī, kad prātā ienāk negatīva doma, jācenšas to momentā aizvietot ar pozitīvo. Tā ir tāda netīro domu apmaiņa pret tīrajām.

    3. Laimes terapija ietver atteikšanos no aprunāšanas un nenovīdības izskaušanu no tavas dzīves. Ja citai sievietei redzi to, kas tev ļoti patīk, neskaud, bet priecājies par viņu un izmanto iespēju viņas laimi un veiksmi “pielaikot” sev. Ieelpo to vai uzlaiko kā apģērbu viņas veiksmi darbā vai mīlestībā un nevelc nost.

    4. Atļauj sev būt laimīgai, veselai, bagātai, mīli un jūties mīlēta! Tas ir atkarīgs no tevis pašas. Laime ir tava iekšējā sajūta. Neviens no malas tev nevar likt justies laimīgai, kaut arī nereti sievietes domā – es būšu laimīga, kad satikšu savu īsto vīrieti, jo viņš mani tādu padarīs. Padari laimīgu sevi pati, negaidi no citiem, nevajag sevi padarīt atkarīgu no otra cilvēka, par to tu diez vai būsi laimīga. Tu pati esi savas dzīves saimniece! Rīkojies atbilstoši šai domai.

Kā iemantot laimi

  1. Galvenais laimes terapijā ir lēmums – es būšu laimīga! Kad esi šo lēmumu pieņēmusi, piepildi savu dienu ar domām un rīcību, kas tavu dzīvi padarīs harmoniskāku. Sāc ar attieksmi: katru mīļu dienu paskaties uz pasauli ar domu – labdien, pasaule, es tevi mīlu! Saki to no rīta, pa dienu un vakarā. Ja ir kāds mīļš cilvēks, saki viņam, ka mīli. Saki to arī savam spoguļattēlam. Jo tas taču tiešām ir brīnums – dzīve mums ir dota kā brīnums.

  2. Izsaki ikdienā īsus, pozitīvus apgalvojumus. Piemēram, es esmu laimīga un skaista. Es piesaistu veiksmi. Es atbrīvoju savas bēdas un dusmas un tā vietā piesaistu mīlestību. Bet nepārproti – tā nav sevis kodēšana. Šīs frāzes iedarbosies uz tavu zemapziņu, kas visu ar tevi notiekošo uztver tieši, un tu patiešām sāksi just – piepildās tas, ko tu saki.

  3. Seko līdzi tam, ko tu klausies gan pa radio, gan televīzijā, gan darba kolektīvā. Strādājot ar sevi, nebūs rezultātu, ja, aizejot mājās, ieslēgsi ziņas un savai zemapziņai sūtīsi negatīvo informāciju. Seko līdzi, lai tevi neizsit no līdzsvara negatīva informācija, tā var ietekmēt pat tad, ja skan vienkārši fonā. Protams, nav iespējams no visa izbēgt, bet tieši tādēļ ir jāpavairo tā daļa, kas ražo pozitīvo enerģiju.

  4. Rūpīgi seko līdzi tam, ko tu pati runā par citiem un sevi. Ja tu sevi kādā brīdī, kad esi rīkojusies neveikli vai nepareizi, nosauksi par kazu, muļķi vai veltīsi sev kādu citu tikpat sulīgu epitetu, tava zemapziņa to uztvers burtiski un tu sev piebursi šīs īpašības. Saki sev, ka esi gudra, skaista, veiksmīga! Tas tev drīzāk liks justies labi.

  5. Laimes sajūtu vairo laba veselība, spēks un enerģija. Nodarbojies ar to, kas vairo tavu enerģiju, tie var būt elpošanas vingrinājumi, pilates, joga, kalanētika, lēna vai aktīva vingrošana, pastaigas, skriešana, arī fizisks darbs. Ja tev nesagādā prieku šādas fiziskas aktivitātes, tad kaut vai tīri māju. Kaut kas noteikti ir jādara, jo spēks ražo spēku.

  6. Ļoti svarīga ir vide, kas tev apkārt, – tīra māja, svaigs gaiss, sakārtotība. Rūpējies par to, tas tev palīdzēs justies harmoniskākai.

  7. Ļoti svarīgs ir veselīgs un dziļš miegs. Tas ir laiks, kad tavi spēki tiek atjaunoti. Tu taču zini teicienu – rīts gudrāks par vakaru. Jautājumi, kas varbūt šķita neatrisināmi vakarā, no rīta nemaz tik sarežģīti vairs neliksies. Turklāt atpūties cilvēks ir laimīgs cilvēks!

  8. Mazsvarīgs nav arī veselīgs uzturs, jo tas ir būtisks enerģijas atjaunošanai.

  9. Protams, rūpējies par sava ķermeņa higiēnu. Katru dienu ej dušā vai vannā, ūdens procedūras lieliski attīra un uzmundrina. Un rūpējies par savu dvēseli – skaties skaistas filmas, lasi aizraujošas grāmatas, nododies meditācijām un lūgšanām.

  10. Liela nozīme ir simboliem. Izvēlies tos simbolus, kas palīdz atcerēties par laimi un veiksmi. Ja tu gribi iemīlēties, saliec priekšmetus pa pārīšiem, lai rodas sajūta, ka tie viens otru ir atraduši, piemēram, noliec blakus divus svečturus, divas puķes. Par mīlestību, iemīlēšanos un otras puses atrašanu ir vesels stāsts. Vai zini, kā vajadzētu izturēties, lai mīlestība ienāk tavā dzīvē? Visu vajag darīt tā, it kā šis cilvēks būtu tev blakus. Jau šobrīd blakus savam spilvenam gultā noliec otru spilvenu, vannasistabā otru zobu suku, koridorā puiša čības. Visu laiku vajadzētu būt tādai sajūtai – viņš tikko izgāja pa durvīm un tūlīt nāks atpakaļ. Tu viņu tik ļoti gaidi, ka gluži enerģētiski jau esi kopā. Tad, kad gatavo brokastis, taisi diviem. Kad ej uz darbu, saki – čau, es drīz būšu mājās. Iekšējai sajūtai vajadzētu būt tādai, ka tas, ko tu gribi, ar tevi jau ir noticis. Gribi būt daudzbērnu mamma, iedomājies, ka tavi bērni aizmugures sēdeklī mašīnā jau ir piesprādzēti. Gribi būt ceļojumu aģente un braukāt pa pasauli, skaties pārraides, kurās rāda šīs valstis, domā par to. Ieguļoties solārijā, sapņo par siltām zemēm. Un tā tiešām nav sevis mānīšana, tā ir sevis mainīšana. Jo kurš gan ir teicis, ka brīdī, kad visu noliedz, esi dusmīga un neapmierināta, tā esi īstā tu? Nekā nebija! Tad, kad piedzimi, tu biji mazs, laimīgs ķipars, kas mācās smaidīt. Tava dvēsele visu laiku ir laimīga, tikai dzīves laikā prāts un smadzenes to ierobežo. Ja tu visu laiku klausītos savā intuīcijā, kas ir dvēseles balss, būtu laimīga nemitīgi.

  11. Dzīvo pārpilnībā! Tas gan nenozīmē, ka tev vajag iet veikalā un pirkt visu, kas tiek piedāvāts. Patiesībā mums dzīvē mantu ir par daudz. Mēs runājam par krīzi, bet cilvēki, kuri ir pārdzīvojuši karus, saka, ka mēs salīdzinām nepareizās lietas, ka tagad nav nekāda krīze. Mums visa ir par daudz – mēs ūdeni tērējam par daudz, produktus pērkam par daudz un pēc tam metam ārā. Tam visam vajadzētu sekot līdzi un varbūt pat dalīties ar citiem. Jo tu vairāk dalies, jo vairāk pateicības un gandarījuma saņem.

  12. Iemīli sevi un priecājies par citu veiksmi. Ja tev nav naudas, ieej bagātīgā veikalā, uzvelc kažoku, paskaties uz sevi spogulī, “pielaiko” šo veiksmi un saproti – tā ir domāta man. Nav būtiski, ka šobrīd to nevari nopirkt, ir svarīga sajūta. Nevajag, lai tev piederētu lērums mantu, nevajag miljonus, lai būtu laimīga. Mēs bieži domājam, ka mums vajag vairāk, nekā patiesībā ir nepieciešams. Tev varbūt liekas, ka tevi mierinātu doma, ja bankā būtu milzums naudas, bet tu nemaz nezini, kā tas būtu, ja neesi pie tā pieradusi. Varbūt tas būtu papildu stress.

  13. Centies ar it kā nenozīmīgām, bet svarīgām lietām uzturēt sevī laimes sajūtu. Kļūsti par bērnu – dungo pie sevis kādu uzmundrinošu melodiju, šūpojies līganā ritmā, kamēr stāvi rindā bankā, dziedi skaļi, kad gatavo vakariņas, atļauj sev brīnīties par lietām, kas tevi tiešām pārsteidz, un – galvenais – smaidi arī tad, ja citi padomās, ka tev “putni galvā”. Lai taču viņi tā domā, galvenais, ka tu esi laimīga!

  14. Esi laimīga pati, un tā tu darīsi laimīgus citus.

KONSULTĒ: pozitīvās domāšanas centra “Pavasara studija” vadītāja Inese Prisjolkova

Abonē žurnālu „UNA” vismaz 6 mēnešiem un saņem dāvanā laikraksta DIENA Nedēļas nogales komplektu 1 mēnesim PAR BRĪVU! www.ekiosks.lv

 

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu