Vīram ir cita (143)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.sieviesuklubs.lv

Ko darīt, kad esi atklājusi, ka vīrs flirtē ar citu? Vai iet triecienuzbrukumā un prasīt paskaidrojumus? Vai arī ļaut notikumiem ritēt savu gaitu, cerot, ka romāns pats izbeigsies?

"Sieviešu kluba" lasītājas stāsts

"Esam ar vīru precējušies jau piecus gadus. Attiecībās it kā viss ir labi, mums nav nedz kašķu, nedz strīdu. Plānojam arī kopīgus ceļojumus, remontējam māju. Pirms diviem gadiem nomira mūsu bērniņš, bet arī tam esam tikuši pāri. Pēc ilgas gaidīšanas šogad mums piedzima dēliņš un ceram arī kādreiz tikt pie meitiņas.

Kamēr dzīvojos ar bērniņu pa mājām, cenšos darīt visu, lai vīrs nejustos aizmirsts un viņam nešķistu, ka tagad man pirmajā vietā ir mazais.

Bet zinu, ka vīrs cītīgi sarakstās ar citu meiteni. Viņi pat ir tikušies. Un šobrīd tā sieviete atļaujas sūtīt sms agri no rīta, zinot, ka vīrs vēl ir mājās pie manis. Man rodas jautājums – kāpēc vīram uzradusies viņa? Kur esmu nošāvusi greizi? Vai tas ir tāpēc, ka nu beidzot mums ir tik labi, ka vīram vajag kādu asumiņu?

To, ka zinu par viņa flirtu, neesmu vīram teikusi. Cenšos viņu atgūt ar slēptiem ieročiem –

erotiski ģērbjos, izaicinu uz seksa rotaļām. Bet sirds man ir pilna, jo gribu saprast, kāpēc viņam vajadzīga arī cita?

Kāpēc viņš plāno kopīgu nākotni ar mani, bet tāpat satiekas ar to otro?"

Geštaltpsihoterapeites Solvitas Vekteres komentārs

Foto: www.sieviesuklubs.lv

Principā tā nav sliktākā metode, jo laiks tiešām dziedē un saliek visu pa plauktiņiem. Jautājums tikai, cik daudz šī klusēšana atņem spēkus pašai sievietei? Ja par spīti notiekošajam spēj justies harmonijā un sajust pat kādu šķipsniņu laimes, viss ir okei. Bet ja sevi šausti ar jautājumiem - kādēļ tas tā noticis? Ko es izdarīju, ka vīram vajadzīga mīļākā? Ar ko esmu sliktāka par to citu? Tad gan aicini vīru uz atklātu sarunu.

Sarunai būs panākumi vien tad, ja izvēlēsies taktiku runāt bez aizvainojuma un ar saviem jautājumiem neliksi vīram taisnoties. Reizēm vīrieši pat paši mēģina izprovocēt konflikta situāciju. Līdzīgi kā šajā stāstā – mīļākā no rītiem sūta īsziņas, jo zina, ka tavs vīrs vēl ir mājās. Bet vīrs to pieļauj, jo, iespējams, cer, ka kādreiz viņu pieķersi. Viņš cer, ka tad radīsies pamatīgs strīds, kura rezultātā nepatīkamā situācija būs jāatrisina.

Pirms svarīgās sarunas tev gan kārtīgi jāpaanalizē savas attiecības.

Ja vīrs atradis citu, tad ar tevi viņam tomēr ir kaut kā pietrūcis. Jautājums - kā? Kad to apzināsieties, varēsiet arī abi vienosieties, kā atkal šo trūkstošo emociju savās attiecībās ieviest. Bet uzmani sarunas gaitu! Tā būs produktīva tikai tad, ja iztiksiet bez savstarpējiem pārmetumiem, aizvainojumiem un kliegšanas. Iespējams, būt draudzīgiem vienam pret otru un iejūtīgiem sarunas laikā palīdzēs neierasta tikšanās vieta. Nerisiniet attiecības virtuvē pie galda. Aizejiet uz kādu kafejnīcu! Tur būs arī citi apmeklētāji, tādēļ nāksies sevi turēt grožos.

Komentāri (143)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu