Kā pareizi pagatavot kafiju? (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai kafiju saglabātu svaigu un aromātisku, tā jāuzglabā hermētiski noslēgtā iepakojumā un papildus jāievieto slēgtā traukā. Citi glabāšanai izmanto ledusskapi. Ražotāju ieteikums – izlietot atvērtu kafijas paciņu divu nedēļu laikā.

- Svarīgi izvēlēties pareizo malumu konkrētajai kafijas pagatavošanas metodei. Tas, kāds būs kafijas izvilkums, stiprums, atkarīgs no maluma, ūdens un kafijas attiecības proporcijām un laika, cik ilgi kafija bijusi saskarē ar ūdeni. Jo īsāks pagatavošanas cikls, jo smalkāks malums vajadzīgs, un otrādi.

Pagatavošanas metodei nepiemērots malums var padarīt kafiju rūgtu, pārmērīgi stipru vai arī vāju un bezgaršīgu.

- Piemēram, gatavojot kafiju automātā, piemērots būtu vidējs malums, uzlejot kafiju tieši krūzītē – smalkāks malums, gatavojot kafiju espreso kafijas automātos – ļoti smalks malums, bet, izmantojot kafijas spiedkannu – rupjāks malums.

- Vienmēr izmantojiet tikai tīrus traukus!

- Izmantojiet svaigu ūdeni. Tas veido līdz 98% kafijas tases satura, un ūdens kvalitāte būtiski ietekmē garšu.

Ieteicamais kafijas daudzums uz 150 ml tasīti ir 6 grami.

- Nelietojiet vārošu ūdeni! Vispiemērotākā temperatūra kafijas pagatavošanai ir 92 – 96 grādi. Uzlejot kafiju zemākā temperatūrā, tā būs pliekana un negaršīga. Augstākā temperatūrā gatavotā kafija kļūst rūgta.

- Lai pilnībā izbaudītu bagātīgo garšu un smaržu, kafija jādzer uzreiz.

- Lai saglabātu kafiju siltu, to vēlams pārliet termosā, nevis uzsildīt atdzisušu kafiju.

Plašs lietojums

- Kafiju var dzert katra iecienītajā manierē, pagatavotu tieši pēc paša receptes.

- Tā izmantojama dažādos karstos un aukstos dzērienos, kokteiļos.

- Kafija tiek izmantota kā pārtikas krāsviela dažādu krēmu un citu izstrādājumu iekrāsošanai, papildinot tos ar specifisko kafijas garšu un aromātu.

- Arī pašu kafijas dzērienu var papildināt pavisam ātri ar dažādu garšvielu piedevām, liķiera, piena, putukrējuma, medus pievienošanu.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu