ASV mirusi pasaulē vecākā sieviete - 115 gadu vecumā (16)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flick.com

ASV Teksasas štata Džeksonvilas pilsētā pirmdien mirusi pasaulē vecākā sieviete Junisa Senborna, kas bija sasniegusi 115 gadu vecumu, paziņoja viņas adoptētais dēls un aprūpētājs Deivids Frenčs.

Senborna bija vecākais cilvēks pasaulē nepilnus trīs mēnešus - kopš 2010.gada 4.novembrī nomira tobrīd vecākais cilvēks pasaulē, mūķene Eiženija Blanšāra no Francijai piederošajām Vestindijas salām.

Senborna par ilgā mūža un labās veselības noslēpumu uzskatīja savu ticību Jēzum Kristum un pestīšanai.

Ilgdzīvotājas adoptētais dēls Deivids Frenčs un viņa sieva Rīna nodrošināja Senbornai nepārtrauktu aprūpi, lai viņa varētu palikt mājās.

Frenčs pastāstīja, ka Senborna nomirusi mierīgi.

"Tas Kungs vienkārši aizsauca viņu uz mājām. Viņš viņu 115 gadus izmantoja kā spēcīgu liecinieci," sacīja Frenčs.

Senborna pagājušā gada 20.jūlijā atzīmēja savu 115 gadu jubileju.

Viņa dzimusi Luiziānas štata Leikčārlzas pilsētā, bet pēc pirmā vīra nāves pārcēlās uz Teksasu. Viņa bija aktīva Džeksonvilas pirmās baptistu baznīcas locekle un daudzus gadus dziedāja tās korī.

Pēc Senbornas nāves par pasaulē vecāko cilvēku kļuva Besija Kūpere no ASV Džordžijas štata, kas dzimusi 1896.gada 26.augustā.

Viņa savu ilgo mūžu izskaidro ar nejaukšanos citu darīšanās un labas pārtikas lietošanu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu