Pupiņas ar kraukšķīgo zivi un spinātiem (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad nav daudz laika, bet negribas ēst kas pagadās, pagatavo konservētas pupiņas ar spinātiem un blakus pannā – kraukšķīgu zivi. Ne vairāk kā 15 minūtes, un tava maltīte būs gatava un garšīga.

Sastāvdaļas:

  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 240 g konservētu pupiņu, bet vari izmērcēt un izvārīt pats
  • 10 g sviesta
  • 100 g svaigu spinātu (nesezonā izmanto saldētus)
  • 5 g ķiploka, ļoti smalki sakapāts
  • 30 g skāba krējuma

zivij:

  • 160 g zandarta filejas, sagriezta 2 gabalos
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 10 g sviesta

Pagatavošana:

  1. Pannā sakarsē eļļu un sviestu, ieber pupiņas, ļauj pacepties 5 minūtes. Tad pievieno spinātus un sakapātus ķiplokus un uzliec vāku. Ļauj pacepties vēl 2 minūtes.
  2. Tikmēr otrā pannā sakarsē eļļu ar sviestu un liec cepties zivi no abām pusēm. Cep uz lielas uguns, lai veidojas kraukšķīga garoziņa. Zivs cepšanas ilgums atkarīgs no fileju biezuma, bet nepārcep, lai zivs nav sausa.
  3. Kad spināti sasautējušies, pievieno tiem skābu krējumu un viegli iemaisi. Pasniedz, šķīvī liekot pupiņas ar spinātiem un pa virsu – zivs filejas.

Recepte - Signe Meirāne

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu