Pētījums: Iepirkšanās pagarina mūžu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flic

Iepirkšanās katru dienu var palīdzēt pagarināt cilvēka mūžu, noskaidrojuši Taivānas zinātnieki.

Desmit gadus ilgajā pētījumā piedalījās 1850 cilvēki vecumā pēc 65 gadiem, kas dzīvo mājās un nesaņem sociālo dienestu palīdzību, vēsta laikraksts "Daily Telegraph".

No pētījuma dalībniekiem 17% uz veikalu iepirkties devās katru dienu, 22% veikalu apmeklēja divas līdz četras reizes nedēļā, 13% reizi nedēļā un 48% vēl retāk.

Pētījums parādīja, ka

tiem cilvēkiem, kas uz veikalu iet iepirkties teju katru dienu, par 27% samazinājās nāves risks pētījuma periodā no 1999. līdz 2008. gadam.

Kaut arī vīrieši bieži pukojas, ka iepirkšanās ir laika izšķiešana, pētījums liecina, ka veikala apmeklējums ik dienu uz vīriešu veselību atstāj pat labāku iespaidu nekā uz sieviešu.

No ikdienas pircējiem

sievietēm desmit gadu laika posmā mirstības risks samazinājās par 23%, savukārt vīriešiem par 28%.

Pēc zinātnieku novērtējuma, regulāra iepirkšanās cilvēkiem nodrošina fiziskās aktivitātes, turklāt ir ērta, iepriecinoša un sabiedriska aktivitāte.

Tomēr Taivānas Nacionālā veselības pētījumu institūta pētnieki norāda, ka regulāra iepirkšanās var arī liecināt, ka personai ir labāka veselība salīdzinājumā ar tiem, kas veikalu apmeklē reti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu