Idejas groziņu ballītei

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Groziņi ar dažādiem pildījumiem ir lielisks ēdiens ikvienai ballītei. Veikalā var iegādāties gatavus groziņus, tāpēc atliek vien sarūpēt daudzveidīgu pildījumu. Taču gardākie groziņi izdodas, ja tos gatavo pats no sākuma līdz galam. Groziņu cepšanai var izmantot mafinu veidnītes.

Kraukšķīgie groziņi

1 ola, 3/4 tējk. sāls, 2 gl. miltu, 1/2 gl. ūdens, milti.

Miltos iekaisa sāli, iesit olu, pielej nedaudz ūdens un sāk mīcīt, pakāpeniski pielejot ūdeni. Mīklu mīca 5 minūtes, lai tā iznāk vijīga kā pelmeņiem. Mīklu apsedz un atstāj uz 30 minūtēm, tad plāni izrullē, liek groziņu formiņās, cep 200 grādos.

Sāļie groziņi

2 gl. miltu, 1/2 tējk. sāls, 150 g sviesta, 46 ēd.k. ūdens, 1 olas dzeltenums.

Izsijātus miltus, sāli, sviestu sakapā ar nazi, tad pievieno ūdeni, olas dzeltenumu un samīca spīdīgu mīklu. Ledusskapī ieliek uz 30 min. Tad mīklu plāni izveltnē, izgriež kvadrātiņus un ieklāj to veidnītēs, cep 200 grādu temperatūrā gaiši dzeltenus.

Sāļais pildījums

200 g zilā siera, 23 ēd. k. skāba krējuma, 1 ēd.k. sakapātu bazilika lapiņu, 3 bumbieri. Ar dakšiņu saspaida sieru un sakuļ ar krējumu krēmīgā masā, pilda groziņos, rotā ar bumbiera šķēli un zaļumiem.

1 gatavs avokado, 5 vārītas olas, 250 g krabju nūjiņu, majonēze, sāls. Sarīvē avokado, olas un krabjus. Visu sajauc kopā, pievieno majonēzi un sāli pēc vēlēšanās.

400 g svaigu vai saldētu sēņu, ½ ēd.k. sviesta vai margarīna, ½ ēd.k. kviešu miltu, ½ tējk. sāls un piparu, 1 ēd.k. portvīna, 200 – 300 g saldā krējuma, 2 ēd.k. sasmalcinātu pētersīļu. Sēnes apcep, uzsijā miltus, samaisa, pievieno garšvielas, portvīnu un saldo krējumu. Pildījumu vāra 35 minūtes, pievieno sasmalcinātus pētersīļus, pilda groziņos.

300 g laša, 3 olas, 100 g sviesta, zaļumi. Mazsālītu lasi smalki sakapā, vārītu olu dzeltenumus izberž caur sietu vai sarīvē ar smalku rīvi un saputo ar sviestu, olu baltumus sakapā ar nazi, smalki sakapā zaļumus – dilles, pētersīļus, lokus, visu kārtīgi samaisa un pilda groziņos. Dekorē ar laša šķēlīti, citronu, olīvām.

Saldie groziņi

100 g sviests vai margarīns, 50 g cukurs, 1 ola, 180 g milti, citrons, vaniļas cukurs.

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, tajos iekapā vai saplucina taukvielas, iemaisa smalko cukuru. Miltu, sviesta un cukura kaudzītē izveido padziļinājumu, ielej sakultu olu, kam pievienota rīvēta citrona miziņa vai vaniļas cukurs. Pakāpeniski olu savieno ar miltiem. Mīklu ar vēsām rokām veikli samīca viendabīgā masā un novieto atdzišanai. Tad plāni izveltnē, klāj veidnītēs, cep krāsnī gatavus.

Saldais pildījums

250 g svaigas zemenes, 180 g siers “Rama Creme Bonjour”, 1,5 ēd.k. cukura, vaniļas cukurs, 4 ēd.k. salda krējuma. Svaigo sieru saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Iemaisa saputotu saldo krējumu un pilda groziņos, dekorē ar svaigām zemeņu šķēlēm.

Saldais krējums, putukrējuma stindzinātājs, cukurs, ievārījums pēc vēlēšanās, svaigas ogas. Saputo saldo krējumu, pievieno krējuma stindzinātāju, ievārījumu. Pilda groziņos, dekorē ar ogām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu