Bērnus vakcinēs pret ērču encefalītu un B hepatītu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien, 8.decembrī, valsts sekretāru sanāksmē izsludināti grozījumi Vakcinācijas noteikumos, paplašinot valsts imunizācijas programmu, iekļaujot vakcinācijas kalendārā pusaudžu vakcināciju pret B hepatītu.

No 2006.gada ir plānots vakcinēt 14 gadus vecos pusaudžus pret B hepatītu. Statistikas dati liecina, ka šajā vecumā daudz jaunieši slimo ar B hepatītu.

Noteikumu projekts nosaka, ka no 2006.gada bērni no viena līdz 18 gadu vecumam tiks vakcinēti pret ērču encefalītu. Vakcīnu par valsts budžeta līdzekļiem saņems tie bērni, kuri dzīvo teritorijās, kur ir novērojama visaugstākā saslimstība ar ērču encefalītu bērniem. Šīs teritorijas noteiks Sabiedrības veselības aģentūras speciālisti.

Noteikumu projekts ir papildināts ar pienākumiem ārstniecības personai informēt pacientu par vakcinācijas nozīmi, lai izvairītos no saslimšanas ar infekcijas slimībām. Finansiālu apsvērumu dēļ nav iespējams vakcinēt visus iedzīvotājus pret visām infekcijas slimībām, piemēram, ērču encefalītu, vējbakas u.c., tādēļ ir svarīgi pacientiem apzināties savas veselības vērtību un izmantot medicīnas piedāvātās iespējas izvairīties no saslimšanas ar infekcijas slimībām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu