Popzvaigznēm liks atzīties par fonogrammas izmantošanu (122)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Austrālijas publiku sadusmojis fakts, ka popzvaigzne Britnija Spīrsa (Britney Spears) savas gaidāmās Austrālijas tūres koncertos gatavojas uzstāties ar iepriekš pilnībā ierakstītu balss fonogrammu.

Viktorijas štata vadība pat nākusi klajā ar iniciatīvu, obligāti likt popzvaigznēm iepriekš brīdināt potenciālos koncerta apmeklētājus par fonogrammas izmantošanu.

Klausītājiem ir tiesības zināt, par ko viņi maksā naudu, izteicies štata patērētāju lietu ministrs Tonijs Robinsons (Tony Robinson). Viņš uzskata, ka brīdinājumam par balss fonogrammas izmantošanu jābūt koncerta reklāmas materiālos un uzrakstītam uz attiecīgā koncerta biļetēm.

Britnijas Austrālijas koncerttūre sāksies jau 11.novembrī un biļetes uz koncertiem būs no 80 līdz pat 1350 dolāriem.

Leonīds Agutins "Jaunajā Vilnī" uzstājas ar balss fonogrammu
Leonīds Agutins "Jaunajā Vilnī" uzstājas ar balss fonogrammu Foto: TVNET

Arī Krievijā, kur šāda uzstāšanās ar iepriekš ierakstītu balss fonogrammu ir norma (vēl nesenā atmiņā "Jaunā Viļņa" zvaigžņu koncerti), ir bijuši mēģinājumi regulēt šo jautājumu, taču bez lieliem panākumiem. 2007.gadā Maskavas mērs Jurijs Lužkovs vienīgi panāca to, ka Maskavas domes finansētajos koncertos ir aizliegts uzstāties ar fonogrammu.

Komentāri (122)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu