Šādi pagatavota vistas fileja ar salātiem ir ideāls vakariņu ēdiens. Ātrs un viegli pagatavojams, turklāt aromātisks un veselīgs, tajā apvienojas visas krāsas, daudzas garšas. Īpaši aktuāli šie salāti ir pavasarī, kad gribas ko zaļu, un, protams, visu vasaru, jo tad vistu var pagatavot uz grila.
Krāsainie salāti ar vistas fileju
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sastāvdaļas:
- 60 g radikjo salātu
- 60 g ozollapu salātu
- 120 g avokado, nomizots un iztīrīts
- 80 g gurķa, nomizots, sagriezts plānās šķēlītēs
- 60 g redīsu, sagriezti plānās šķēlītēs
vistai:
- 300 g vistas filejas
- 2 rozmarīna zariņi
- 2 tējk. svaiga timiāna, tikai lapiņas
- 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- sāls
- pipari, svaigi malti
mērcei:
- 60 ml "Borges" extra virgin olīveļļas
- 1 ēd.k. piparmētru, smalki sakapātas
- 1 ēd.k. pētersīļu, smalki sakapāti
- ½ tējk. Dižonas sinepju
- 1 tējk. „Borges cava wine vinegar”
- jūras sāls
- svaigi malti melnie pipari
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.
- Vistas filejai pacel ādu un zem ādas liec timiānu un ķiploku.
- Sakarsē pannā 2 ēd.k. olīveļļas un cep vistas fileju no abām pusēm zeltainu. No sākuma cep ar ādu uz leju, pēc tam ar ādu uz augšu.
- Liec pannu krāsnī un cep 10–15 minūtes – atkarībā no tā, cik bieza ir vistas fileja. Izņem ārā un ļauj pastāvēt piecas minūtes.
- Sagatavo salātus. Vienā bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas. Otrā bļodā liec visas salātu sastāvdaļas – lapas un dārzeņus. Pievieno mērci un iemaisi, vislabāk – ar rokām.
- Pasniedz kopā ar vistas fileju.
Recepte - Signe Meirāne
Vairāk noderīgu un interesantu garšīgu ēdienu recepšu - portālā www.cetrassezonas.lv.