3 sulas, kas pazemina asinsspiedienu (14)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/tamara_smith

Daudzi cilvēki ikdienā izjūt augsta asinsspiediena sekas - galvas reiboņus, spēka izsīkumu. Tas viss iet roku rokā ar gadalaika maiņu, kad izjūtam pavasara nogurumu. Lūk, daži ieteikumi par veselīgām, svaigi spiestām sulām, kuras lietojot ātri vien atgūsim spēkus.

Atcerieties, ka svaigi spiesta sula jāizdzer tūlīt pēc pagatavošanas. Nav ieteicams to likt ledusskapī un termiski apstrādāt. Pretējā gadījumā tās strauji zaudē visas vērtīgās vielas. Izņēmums ir

biešu sula, kura obligāti jānotur ledusskapī vismaz trīs stundas!
Foto: flickr.com/tamara_smith

Selerija kā augs ir teicams līdzeklis asinsspiediena samazināšanai. Seleriju sulā esošais B grupas vitamīnu komplekss stimulē ogļhidrātu asimilēšanu organismā, papildinot šūnu «enerģijas rezerves». Tā kā selerijās nātrija ir 4 reizes vairāk nekā kalcija, to sula ir ieteicama cilvēkiem ar lieko svaru. Selerija lieliski paātrina vielmaiņu. Tiek uzskatīts, ka selerijas sula ir arī seksualitāti stimulējošs līdzeklis. Tā ka dzeram selerijas sulu, cik spējam. Ja nepatīk tās specifiskā garša, to var uzlabot ar apelsīna sulas piejaukumu.

Foto: sxc.hu/nkzs

Biešu sulā ir daudz kālija, dzelzs un magnija. Tā uzlabo asins sastāvu, veicina eritrocītu veidošanos. Sula attīra organismu, taču, ja vaina ir augstā asinsspiedienā, nav iesakāms to dienā lietot vairāk par 500 ml. Vispār iesaka šo sulu sākt dzert pakāpeniski - ik dienu palielinot daudzumu. Ja negaršo bietes - pievienojam ābolus vai burkānus.

Foto: flickr.com/kirsten_loza

Šāds dzēriens ne vien lieliski atsvaidzina, bet arī spēs samazināt asinsspiedienu. Citrona sulai piemīt spēja veikt vispārēju organisma attīrīšanu, izvadīt toksīnus un veicināt vielmaiņu. Citronos ir В1, В2, D, Р vitamīns. Vēl tajos ir cukurs un organiskās skābes, daudz kālija un vislielākais citrīna daudzums no visiem zināmajiem augļiem. Bet galvenais vitamīns – tā ir askorbīnskābe. С vitamīns ir svarīgs vielmaiņai un veicina visu organisma audu barošanu.

Citroni stiprina un padara elastīgākas sīko asinsvadu sieniņas.
Foto: flickr.com/ Robert S. Donovan

100 g selerijas saknes, 1 biete, 2 tējkarotes citronu sulas.

No selerijām izspiež sulu, liek uz pāris minūtēm saldētavā. Iepriekš sagatavotu biešu sulu lej glāzē, pievieno citrona sulu. Pa virsu liek sasalušu, sasmalcinātu seleriju sulu (kā ledu). Dzer nesamaisītu.

Burkānu - seleriju kokteilis

260 ml svaigas burkānu sulas, 40 ml seleriju sulas, pāris pilienu olīveļļas.

Izspiež burkānu un seleriju sulu, abas sajauc un lej glāzē. Uzpilina pāris pilienu olīveļļas.
Ja nepatīk selerijas garša, šo sulu var aizstāt ar kādu eksotiskāku, bet mūsu dārzos neatrodamu augļu sulu - derēs persiki, apelsīni u. c.

Foto: flickr.com/ sahua

Tā sastāvā ir burkāna, selerijas, pētersīļu un spinātu sula.

Visi šie dārzeņi, kuri ir zaļā kokteiļa sastāvā, padara asinis sārmainākas un palīdz novērst holesterīna nogulsnes uz artēriju sieniņām. Spinātu sula tīra zarnu traktu, ārstē ādas, kā arī stomatoloģiskas un onkoloģiskas slimības, kuņģa – zarnu trakta kaites. Spināti ietekmē asins veidošanos, nostiprina sirds un asinsvadu sistēmu. Pētersīļi satur satur kāliju, kalciju, nātriju, magniju, fosforu un dzelzi.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu