Rupjmaizes kūka (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šis nu ir kaut kas ļoti vienkārši pagatavojams un tikpat ļoti ņammmīgs. Sākumā jau baidījos, kas no tā sanāks, bet, pagaršojot mīklu, jau bija skaidrs – būs kaut kas labs.

Kūka pēc garšas it kā atgādina maizes zupu, maizes zupa gan nav mans mīļākais saldais, taču šī kūka noteikti ir viena no labākajām, ko esmu meistarojusi.

Pagatavošanas laiks ~40 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu rupjmaizes kūku?

  • 4 olas
  • 200 g cukuras
  • citronu eļļa
  • kanēlis
  • 2 glāzes sarīvētas rupjmaizes

(var vēl pievienot arī krustnagliņas, taču es gatavoju bez tām)

Garnēšanai

  • putukrējums
  • ogas/augļi

Kas jādara?

  • Olu dzeltenumi jāsaputo ar cukuru
  • Jāpieliek garšvielas, rupjmaize, viss kārtīgi jāsamaisa
  • Jāpievieno saputoti olu baltumi
  • Jācep formā 180° ~ 40 min
  • Gatavu, atdzisušu jāgarnē ar putukrējumu un augļiem/ ogām
Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu