Ātrās picas ar svaigā siera bumbiņām (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: actuale.net

Pēdējā laikā esmu pasākusi taisīt picas, neķēpājoties ar mīklas gatavošanu. Tā vietā par pamatni ņemu plāno arābu maizīti – tieši tik liela, cik vienai picas porcijai nepieciešams. Un apaļa!

Protams, picas mīkla nav nekas grūts, bet tā ir ērtāk reizēs, kad jāpabaro daudz tukšu vēderu, – no vienas porcijas pietiek divām lielajām plātsmaižu pannām. Turpretī šīs apaļās arābu maizītes ir ērtākas reizēs, kad paēst vēlas divi.
Šoreiz gribējās mērci savārīt pašai. Nu labi, mērce nav no svaigiem tomātiem, bet gan no konservētiem, bet man šķiet, ka tagad, kamēr siltumnīcas vēl nav pilnas ar īstiem un smaržīgiem pašmāju tomātiem, šādi ir gana labi. Tas gan šo picu nepadara visai ātru, bet tas arī nenozīmē, ka jāpavada stundām ilgs laiks pie plīts.

Foto: actuale.net

Recepte:
- arābu maize,
- svaigā siera bumbiņas,
- paprika,
- tomāti.

Mērcei:
- konservēti tomāti,
- picas garšvielas (oregano, baziliks utt.),
- pipari un sāls.

Trikātas siers mani uzrunāja, piedāvājot izmēģināt viņu produkciju – Sniega bumbas. Sākumā domāju gatavot salātus, bet tas šķita pārāk tradicionāli. Kāpēc gan svaigā siera bumbas nevarētu likt uz picas?

Lai tiktu pie picas, vispirms jāsavāra mērce. Konservētos tomātus liek katlā, sablendē un pievieno garšvielas – oregano, baziliku, sāli un piparus.

Kādu brīdi uz lēnas uguns pavāra, lai šķidrums iztvaiko un mērce sabiezē. Tam būs nepieciešama kāda pusstundiņa.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Uz pannas liek arābu maizi, ko apziež ar tomātu mērci, un šauj uz kādām 5-10 minūtēm cepeškrāsnī, lai drusku apžūst mērces slapjums.

Foto: actuale.net

Tikmēr sagriež tomātu un papriku.

Kad mērce apžuvusi, uz picas liek tomātus un papriku.

Pāri kārto uz pusēm pārgrieztas svaigā siera bumbiņas. Pārkaisa ar oregano un drusku sāls, vēl nedaudz pacep – kādas piecas minūtes.

Tas arī viss – pica gatava! Pāri palikušo mērci dažas dienas noteikti var glabāt ledusskapī un izmantot kāda cita ēdiena gatavošanai.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu