Boloņas lazanja (16)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: actuale.net

Turpinot gaudas par neaizbraukšanu uz Romu, izdomāju uztaisīt lazanju. Kaut kad biju mēģinājusi, bet esmu jau aizmirsusi, kā man ar to gāja.

Recepte

Boloņas mērce
Bešamela mērce
lazanjas plāksnes (aptuveni 250 grami)
rīvēts Parmas tipa siers

Vispirms jāuztaisa mērces – Boloņas un Bešamela. Jārēķinās, ka tas prasa laiku.

Foto: actuale.net

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tad nu sāk spēlēties ar lazanjas plāksnēm un mērcēm. Sāk ar lazanjas plākšņu kārtu, uz tās liek dažas karotes gaļas un arī dažas karotes baltās mērces (itāļi laikam mērces nejauktu kopā, ja?), un pārkaisa ar rīvētu sieru. Pa virsu liek lazanjas plāksnes, tad atkal mērces un sieru. Jānobeidz ar lazanjas plākšņu kārtu, ko noklāj ar balto mērci un apber ar sieru. Liek cepeškrāsnī un aizmirst līdz brīdim, kad māja sāk smaržot pēc garšīga ēdiena, un paciešas vēl mazliet. Kopā cep kādas 40 minūtes.

Foto: actuale.net

Jāatzīst, ka man virsējā kārta sanāca pacieta. Ēdams bija, bet garoziņa arī bija jūtama. Receptē bija minēts, ka vajadzētu vēl visu kārtojumu noklāt ar sviesta piciņām. Man tas likās nevajadzīgi. Nezinu, vai tas glābtu manu lazanju, bet nu – ēst jau varēja.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu